neděle 1. dubna 2018

INSPIRACE... VELIKONOČNÍ PŘÁNÍČKA

Pěkně vás zdravím o prodlouženém víkendu a přeji vám krásné a veselé Velikonoce! Jsem, ráda, že jste si v tom shonu našly čas i na náš blog. Dnes tu pro vás mám ještě dvě velikonoční přáníčka, která už sice nestihnete vyrobit a poslat, ale třeba vás inspirují k něčemu podobnému a vytvoříte přání k jiné příležitosti.

Před každým kurzem si lámu hlavu, čím ty mé milé ženy překvapit a nadchnout, jak je naučit používat to, co třeba mají doma... A na řadu přišla razítka, která jsem snad ještě nikdy nepoužila. Mnozí z vás je jistě znají, jsou to opravdu hodně let stará razítka od Artemia, která se už bohužel nevyrábí. Jsem moc ráda, že se mi je před lety povedlo ukořistit :) A pak, jakmile je mám ve svém šuplíčku, mohou být šťastně zapomenuta... Hodně věcí mě prostě baví jen MÍT, VLASNIT. Nepotřebuji z nich nic vyrábět, jsem jen ráda, že je mám a že kdyby to na mě přišlo, MŮŽU je použít


Protože ale do těchto slípek jsem fakt zamilovaná, a protože jsem je chtěla použít trochu jinak, než je obvyklé (ehm, řekněme si to narovinu - nevěděla jsem, co s nimi), vzala jsem si na pomoc razítkovací pomůcku Misti (nebo Timíkovu razítkovací podložku) a vytvořila si z nich tzv. background stamp, pozaďové razítko (ani po letech mě tento náš český překlad nepřestane rozesmívat :D... nemáte někdo něco lepšího?) Snažila jsem se razítka otáčet ve všech směrech a rovnoměrně je rozmístit na desce tak, aby měl obrázek po otisknutí přibližnou velikost základu přání. Pro můj pracovní vzorek to takhle stačilo, na kurz jsem si pak s rozmístěním mnohem více pohrála a bylo tam méně slepic vzhůru nohama :-) Použít k tomu můžete jakákoli menší razítka ze své sbírky, pro která jste třeba zatím ještě nenašly využití.

Pak už jsem si jen vzala na pomoc mé nové akvarelové barvy a velice ledabyle pozadí vybarvila světle modrou barvou. Nesnažila jsem se být přesná, na pozadí jsou i bílá místa, a pokud jsem někde přetáhla až do tělíčka slípky, nebyl problém to později přemalovat. K vybarvení slípek jsem použila akvarelové fixy Zig, se kterými se pracuje velice pohodlně a hlavně rychle. Velkou výhodou bylo to, že slípky byly embossované, takže jejich obrysy byly trochu plastické. Proto hezky držely barvu a hnědá se tak nerozpíjela do pozadí. Ani na přetahování jsem moc nemusela dávat pozor. Opravdu doporučuji.


Ze stejného archu razítek je i tato kytka, která se mi už nevešla nikam mezi slípky, ale moc jsem ji chtěla použít. Tak jsem si ji taky naembossovala na akvarelový papír, vybarvila fixami a vystřihla. K vytvoření podkladu jsem použila akvarelové barvy, plochý štětec a akvarelovou čtvrtku. Papír jsem přilepila na pevný podklad (aby se mi při práci pod nánosem vody a barvy nekroutil), štětcem jsem nanášela pruhy hodně koncentrované barvy a čekala na zázrak. Miluju, jak se ty barvy spojí a vznikají krásné barevné přechody - nepoužila jsem oranžovou ani zelenou barvu, přesto se mi povedlo vytvořit na papíru krásnou duhu.


Nápis Veselé Velikonoce je také embossovaný. Používám osvědčenou a nepřekonatelnou kombinaci černého inkoustu Versafine a průhledného embossovacího prášku. Výhodou oproti černému embossovacímu prášku je především fakt, že se nemusíte starat o zrníčka prášku, která vám ulpí mimo otisk razítka. S černým práškem jsem nikdy neměla dobré výsledky, nikdy se mi nepovedlo zbavit se těch zrníček opravdu všude a pak mě ty černé tečky okolo přiváděly k šílenství. Průhledné zbytky prášku jsou úplně jiný level, to je prostě na pohodu!!!! :-) Na obrázku jsou zbytky zapečeného prášku vidět mezi písmenky L a I. To je tak nepatrná záležitost, že s tím dokážu úplně v pohodě žít! Pokud by byly černé, celé přání by letělo do koše :-(


Jako variaci jsem pak ještě z dalších nabarvených panelů vyrobila úplně stejná přání, jen jsem nápis Veselé Velikonoce vyměnila za razítko Přeji Ti krásné narozeniny. Rázem jsem tak měla přání k úplně jiné příležitosti, design zůstal stejný. Rychlé tvoření mám moc ráda! Bohužel ale nemám vyfoceno... Na první pohled byste ale rozdíl možná ani nepostřehly :-)


Děkuji za návštěvu a těším se na příště!


* * * POUŽITÝ MATERIÁL (prettypapers.cz)

VYŘEZÁVACÍ ŠABLONY:
- - - MFT / Stitched Rectangle Scallop Frames (rámeček): https://tinyurl.com/ycrgz49d
- - - MFT / Stitched Sentiment Strips (ozdobný proužek): https://tinyurl.com/ybm4rzwh

RAZÍTKA:
- - - Keta / Veselé Velikonoce: https://tinyurl.com/ydganoqj

PAPÍRY:
- - - akvarelové čtvrtky: https://tinyurl.com/y7v43vlm
- - - přáníčkové základy a obálky: https://tinyurl.com/y8rwzy2v 

LEPIDLA:
- - - oboustranná lepicí páska: https://tinyurl.com/ybgrrzos
- - - pěnová lepicí páska: https://tinyurl.com/ydaxoz6g
- - - matné lepidlo Multi Medium: https://tinyurl.com/ycn47pxg

POMŮCKY:
- - - pracovní podložka: https://tinyurl.com/yblz6cwj
- - - páková řezačka Tonic: https://tinyurl.com/ya3lwq2p
- - - pomůcka pro přesné razítkování: https://tinyurl.com/ybcnerze
- - - horkovzdušná embossovací pistole: https://tinyurl.com/yabojk9q
- - - štětec s vodní nádržkou (Pentel): https://tinyurl.com/ydbvxmgq
- - - vyřezávací strojek Big Shot: https://tinyurl.com/ya7fvu9h
- - - průhledné akrylové řezací desky: https://tinyurl.com/yddquck5
- - - nůžky s mikrozoubky pro pohodlné vystřihování: https://tinyurl.com/ydcqp6kh
- - - knihařská kost / hladítko: https://tinyurl.com/y9a3lgbh
- - - sada štětců Ranger: https://tinyurl.com/y9vdq2uk

BARVY, INKOUSTY, PRÁŠKY:
- - - černý voděodolný inkoust Versafine: https://tinyurl.com/yan9r9mj
- - - průhledný embossovací prášek: https://tinyurl.com/yaarav7o
- - - akvarelové fixy Zig Clen Color Real Brush: https://tinyurl.com/y882kd8s


4 komentáře:

  1. Super! Nutně potřebuju takové přání. ..budeme u dědy stavět kurník a slípky dostane jako dárek ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Kraaasne priania Didi :-) to slepickove je TOP asi tie sliepky tiež potrebujem :-D

    OdpovědětVymazat
  3. O, Did, ta jsou krásná ... slepičky mám také a přesto, že jsem si už koupila i jiné, tyhle bych nedala za nic na světě, takže tě naprosto chápu. Jen to vybarvování ... ;)

    OdpovědětVymazat