pátek 28. února 2014

Project Life - Yka

Foto a text: Yka

Projekt Life ma očaril hneď ako som ho prvý raz zazrela na istom blogu. Už rok predtým som sa chcela pustiť do niečoho podobného, zapisovať si rok v týždňoch, po dvoch ma to ale prešlo, nestíhala som také tempo. Aj preto som s projektom chvíľu váhala. Napokon som sa rozhodla zaznamenávať udalosti po mesiaci, priebežne si píšem do starého diáru odrážky, čo všetko nesmiem zabudnúť spomenúť.


Na začiatku som si nebola istá koľko mi to vydrží a tak som sa rozhodla pre nákup obalov, ktoré sú v originály na fotky 10x15. Obaly sú veľkosti A4, takže stačilo kúpiť hrubší šanón, ktorý možno neskôr nejako dozdobím, zatiaľ sa mi ale bodky páčia také aké sú :)

Len čo som obaly mala doma, nadšene som sa pustila aj do roku 2012, mala som dojem, že keď už rok skončil a ja mám všetky fotky, bude ma to motivovať dokončiť. Facebook a časová os na ňom mi pomohla rozpamätať sa, takže rok 2012 som spracovala celkom rýchlo, aj keď na súčasný som sa tešila viac. Predsa len, vediac, že si ho robím, som si písala poznámky a zážitky precíznejšie.


So samotným scrapbookom som začala, pretože sa mi páčilo že okrem fotiek je možnosť si tam veľa napísať, polepiť nejaké tie dokumentačné veci ako lístky a podobne. Môj projekt teda obsahuje dosť textu, väčšinou písaný rukou, keďže doma dlhodobo chýba toner a nikto sa neponáhľa s jeho nákupom.



Študujem na vysokej škole, žijem na internáte, takže tam sa stále niečo deje, mám čo do projektu lepiť aj písať a teším sa, že raz keď budem staršia v ňom budem môcť listovať a spomínať. Spolužiaci a kamaráti si už zvykli že často fotím, keď nie fotoaparátom tak mobilom, často si na môj album spomenú aj za mňa, niečo odfotia, niečo odložia, aby som si to mohla dolepiť.


Pri tvorení okrem fotiek rada používam aj obrázky z časopisov, ktoré sa hodia k textu, keďže nie vždy sa mi podarí spraviť fotky.



Pretože obaly ktoré používam majú všetky rovnaký tvar, v poslednej dobe skúšam papiere v okienkach rozdeľovať, aby to na prvý pohľad vyzeralo trochu odlišne.


Začal rok 2014, pocitovo zapisujem všetky tie drobnosti a výroky, ktoré tvoria dni a na ktoré by človek časom zabudol. Aj keď som bola na začiatku plná pochybností, teraz som rada, že som sa do toho pustila. Nie je to album len o veľkých udalostiach, ale naozaj ako názov hovorí, album o bežnom živote plný maličkostí. :)

3 komentáře:

  1. Miluju Yku !! její stránky, Pl malůvky, historky - je prostě skvělá a má to krásné , osobní, vtipné, boží !!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Yko, moc děkuji za tento článek. I já se rozhodla pro album A4 a díky tobě vím, že to nebylo rozhodnutí špatné. Možná někdy dojdu k jiným rozměrům, ale právě teď to cítím stejně jako ty. Díky! A máš ho opravdu moc hezké!

    OdpovědětVymazat