pátek 20. března 2015

Project Life s Markétou... 7. a 8. týden

Ten čas letí :-) Jsme zase o 14 dní starší, jaro už klepe na dveře a já jsem tu se svým PL a jeho 7. a 8. týdnem. Bohužel se všechno točí kolem nemocí a bacilů, ale i tak se pár světlých okamžiků našlo :-)

Na 7. týden jsem použila kartičky ze sady Snapshot od Kaisercraft. Mám ji docela "nasyslenou" a použila jsem ji už po několikáté :-)


Ale protože je taková jakoby temná a na blížící se jaro se mi to zdálo moc, dozdobila jsem kartičky a zároveň jako spojovací prvek použila žlutou stužku.


Plotr se u mě poslední dobou nezastaví - řežu a řežu :-)


Začala sezóna tulipánů, takže nesmí chybět ani v mém PL.  Miluju je !! :-) Pro ty své si chodím do Lidlu nebo na trhy. Bohužel v klasickém květinářství bývají nehorázně drahé a ještě nevydrží.


Jak jsem naznačila v úvodu, nemoci nám v tomto období vládly :-( Stále se pátrá po příčině a tak náš pediatr poslal Áju na rentegen. To byla událost !! :-)) No a já jako správná PL matka neváhala a snímek si vyfotila. Žijeme v digitální době, takže už jsme nedostaly do ruky obrovskou plastovou fotku, ale vše se rovnou stáhlo do počítače. A protože má dcera je velmi zvídavá a chtěla vidět ty svoje "kostě", laborantka nám snímek v počítači ukázala, než ho odeslala rentgenologovi k popisu. No a já neváhala, vytáhla mobil a rychle vyfotila. Laborantka byla chudák tak konsternovaná, že ani nestihla zareagovat :-) My zdvořile poděkovaly, rychle prchly a v popisu se dozvěděly, že je vše v pořádku :-) Takže radost byla dvojnásobná - z fotky i z výsledku :-)


Tady asi není co psát - jsem ráda, že se Ája o písmenka zajímá, ale občas je těžké odpovědět ji na otázku, co že to napsala :-))))


Ta motanice z papírové pásky v rohu koláže - to je imaginární buřt, který si Ája pekla před zapáleným krbem :-) To je tak když je tvořivé dítě dlouho doma a už neví co by :-))


Tady jsem si vyrobila ozdobu z fotky. Fotku ovocné mísy jsem vytiskla v malém formátu, vycvakla raznicí a nalepila na kartičku pomocí 3D polštářků.



Nejstarší dcera se samozřejmě velmi nerada fotí, obzvlášť do mých projektů, asi to taky znáte. Takže fotka nic moc, tak aspoň detail palačinkového dortu :-) 


Z téhle fotky jsem měla velkou radost :-) Holky byly na víkend na výletě a v jednom vykotlaném stromě se mi vyfotily stejně, jako jsem je fotila já před dvěma lety :-) Jen tenkrát bylo o dost tepleji !


Valentýn je takový zvláštní svátek. Snaží se tu v Čechách stále asimilovat a nejsem si jistá, jak moc dobře se mu to daří. Já osobně to moc nehrotím, ale není na škodu, svou polovičku aspoň trochu potěšit :-) Valentýnskou kartičku jsem si vyřezala na plotru.


Můj muž je poměrně praktický člověk, takže dárek pro mě byla plná nádrž nafty do mého vozu, ale malinko to zjemnil Milkou :-) Já mu vyrobila valentýnskou obálku a v ní se chovávaly vstupenky na koncert jím milovaných Jethro Tull.


Po týdnu léčení to vypadalo, že už jsme z toho venku, tak jsme hned vyrazily za babičkou a na tamní Malostranský masopust. Moc dobré to bylo ! :-)


Toto netřeba komentovat - jak já se těším !!! :-) 

A 8. týden je tu :-) Kdybyste viděly jak dlouho jsem se probírala svou nemalou sbírkou kartiček a pořád nemohla vybrat, z čeho ho stvořím - hrůza !!! Nakonec jsem vybrala pár kartiček a velkých stránek ze sady 24/Seven od Simple stories. Korkový podklad mám obzvlášť ráda. Všechny ozdoby a hlavní rámeček jsem řezala z jednobarevných papírů.


O tvoření v Motole netřeba víc mluvit, je to prostě báječný pocit :-) Celý týden spojují šestiúhelníky. vyřezala jsem si je ve 3 velikostech a vždy jich lepím několik na sebe. Vytvořím si tak vlastní chipboards. Stejně to dělám s nápisy. Ony nejsou tak vysoké, ale stránce to dodá takový lehký 3D efekt a je to hned trochu jiné, než je nalepit jen v jedné vrstvě.


S kartičkou týdne jsem si docela pohrála :-)  Než jsem vybrala správnou barvu papíru, upravila vše pro řezání, nalepila, navrstvila, založila....... a když jsem šla psát journaling, zjistila jsem v diáři, že mám vyrobenou kartičku špatně !!!  Jsem poslední dobou trochu chaotická, takže jsem měla kartičku vyrobenou na 7. týden !! :-) Takže celé znovu !!

Pokud máte tedy někdo zájem a trochu skluz v lepení - kartička na 7. týden je volná !! Kdo si o ni v komentářích tady na stránce napíše jako první je jeho i s pár šestiúhelníkovými ozdobami :-)


Číslovku nekomentuji, tak to prostě je :-) Opět navrstveno a pro větší efekt podloženo :-)


Hezký den to byl, i kino bylo :-) Mně se tedy Fotograf moc líbil. Mám Saudkovi moc ráda, už dávno. A Roden byl úžasný !! Doporučuji návštěvu každé ženě, která nesplňuje modelkovské rozměry :-) Pro něj je bohyně každá a každá mu to věří :-)


Výlet do Sapy s průvodkyní byl tak trochu dárek od Apolenky :-) Škoda že se chuť a vůně nedá do PL zaznamenat taky :-( Bylo to totiž výborné :-)


Ája vydržela týden zdravá - stihly jsme dokonce kino !! Kartičku jsem ozdobila Spongebobem z visačky z trička :-) Jak se hodila !


A tohle je moje velká radost - knihy :-) Mám narozeniny, tak jsem si to užila !! :-)  Sotva jsem tu tašku unesla :-) Škoda že k tomu ještě nenabízejí čas na čtení !! :-)


No a bohužel, nemocí jsem začala a nemocí končím :-( Věřím že jaro všechno vyřeší a už bude dobře !!!

Přeji krásné jaro všem, užijte si ho  a těším se za 14 dní na lepenou !!


7 komentářů:

  1. Markétko, máš těch 14 dnů nalepeno zase úžasně :o) A snad už jste konečně zdraví...

    Můžu se prosím pěkně přihlásit o Tvoji úžasnou šestiúhelníkovou kartičku? Snad budu první? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko děkuji :-)

      A ano - je tvoje !! :-)

      Zdraví už jsme 10 dní !! :-)))

      Vymazat
  2. Krásně zdokumentované, moc se mi líbí vyřezávané ozdoby😄

    OdpovědětVymazat
  3. Čím ďalej, tým viac obdivujem tieto rodinné denníčky.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Markét, opět parádní barvy a vůbec. Obdivuji, jak dokážeš všechno zdokumentovat, nejen rodinu, ale i události doma a ve světě! Já pořád zapomínám, že se nemusí fotit jen rodinné oslavy a výlety... :) Holčičce držím palce, ať už se jí nemoci vyhýbají!

    OdpovědětVymazat
  5. Markét, supr. Pokoukala jsem se, pobavila....Áje držím pěstičky, snad už je lépe a dál už bude jen dobře. Letos je to nějaké s nemocema ..začarované, snad se to zlomí a budeme radostní a zdraví!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné, vtipné, vymazlené! Radost nahlédnout!

    OdpovědětVymazat