pondělí 11. července 2016

INSPIRACE... LAYOUT "NAROZENINY"

Danielka tu minulý týden měla příspěvek s narozeninovou stránkou své dcerky Alice. Ale i u nás se slavilo a scrapovalo...

Jak jsem už psala ve svém dřívějším příspěvku, rozhodla jsem se kombinovat Project Life s klasickými scrapbookovými stránkami. Nejen proto, že některé fotky prostě MUSÍ mít svou vlastní stránku, ale také proto, že pouze v PL bych nikdy nikdy nikdy do konce svého života nebyla schopná "vyscrapovat" všechny své zásoby.


Letošní lednovou stránku vám ukážu, až teploty vystoupají trochu výš, abychom se ochladily :-) Tu únorovou si ale už teď můžete prohlédnout v celé své parádě. Ve skutečnosti samozřejmě vypadá mnohem lépe, přestože jsem dnešní den strávila jako fotosamouk a vyfotila snad 200 snímků. Ale asi se to stejně nikdy nenaučím :-(

K této fotce mám malou poznámku - vidíte ten proužek se srdíčky dole na stránce? Ten tam vlastně vůbec nepatří. Vzala jsem do ruky papír a začla tvořit s tím, že ten pruh s čárovým kódem (z druhé strany) později uříznu. Jenže když jsem měla hotovo a proužek měl být popraven, zjistila jsem, že to nemůžu udělat, protože se stal součástí stránky. Skvěle se tam hodí barevně a hezky stránku zakončuje. Takže jsem jej tam rebelsky nechala a přečnívající kousek uřízla nahoře, naštěstí tam bylo dost prostoru. Věci se nemusí dělat tak, jak se dělat mají :-)

(všechny fotky lze rozkliknout pro bližší náhled)

Moc jsem se těšila, až se pustím do scrapování Emčiných narozenin, jenže když k tomu opravdu došlo, zjistila jsem, že nemám žádnou použitelnou fotku. Posuďte sami, tohle se přece scrapnout nedá :-))) Ta židle! A ty růžové nohy za hlavou!!! Nemilosrdně jsem ji proto musela trochu upravit a hlavně - vytisknout černobíle!


Tahle už to bylo trochu snesitelnější. Černobílé fotky téměř nepoužívám, možná jsem je v PL nepoužila dokonce nikdy, protože je mi líto "neukázat" barvy, ale tady nebylo zbytí. A mám takových adeptů rozhodně víc, takže ČB fotkám se u mě blýská na lepší časy:-)


Zachránila mě sladká růžová Minnie, která tak zároveň udala barevné ladění stránky. Použila jsem mix kolekcí Bella Rouge od Pink Paislee, So Fancy od Simple Stories a pár drobností, co jsem pohledala v zásobách. Během hledání jsem si dokonce udělala i pořádek v ozdobách, přetřídila co se dalo a těším se, jak lehce se mi budou tvořit další stránky. Už žádné další hledání!

Poté, co jsem si připravila podklad stránky, jsem pod fotky navrstvila několik papírů, pod každou navíc i kousek hedvábného papíru, přijde mi, že fotka tak víc vynikne a je to další zajímavý detail. Růžový rámeček je z kolekce Enchanted od Simple Stories a protože byl téměř z poloviny schovaný, rozstřihla jsem jej na poloviny a použila na dvou místech. Prostě žádné plýtvání :-)


Moc se mi líbí, když najdu perfektně ladící ozdoby napříč kolekcemi od různých značek. Motýlek od Heidi Swapp se dokonale hodí právě k barvičkám kolekce Bella Rouge. A zlatý trojúhelníček s "6" jsem k "šestinarozeninovému" layoutu prostě musela nalepit.


Aby té zlaté nebylo málo, přidala jsem pár dalších zlatých drobností - metalickou nit, zlatou ozdobnou šipečku, pár zlatých enamelek a transparentní samolepky se zlatými nápisy. Ty jsem si naprosto zamilovala, používám je hodně i v PL a zjistila jsem, že mám velice slušnou zásobu. Můžu scrapovat jako o život :-)





Myslela jsem, že jakmile jsem na podklad použila gesso a velmi opatrně dávkovanou porci mixed media, sama sebe už nepřekvapím. Jak jsem se spletla! :-) Ozdobně vyvedený nápis se zlatě orámovaným "O" ve mně vyvolal obdivné "óóóóó" :-) A pro efekt jsou ještě sousedící písmenka R a Z nalepená na 3D pásce, aby rámeček opravdu vyniknul. 

Po rameni už jsem se poklepala :-))) ... Doufám, že to berete s nadsázkou. Ale pro mě je tvorba třicítkových stránek tak moc mimo veškeré mé dřívější plány, že i já sama sebe beru s rezervou a nikdy nevím, jestli jako ano, nebo jestli je to totálně mimo :-) Jsem tak přemýšlela, kdo o tom rozhoduje, co ještě ano a co už ne. Nemám ráda kýč a u cizích ho "rozhodně a s přehledem" poznám :-))) Ale u sebe??? Ani náhodou! :-) Pak jsem si vzpomněla, jak jsem kdysi někde četla článek o PL, kde autorka vtipně poznamenala, že scrapbooková policie neexistuje!!! Takže... Tady je mé barokní Ó! (P.S. Ten bílý nepořádek není nepořádek, ale třpytky.)


Aááá... poté, co jsem stránku natřela gessem, přetřela vyschlou akrylkou (která už chudák měla konzistenci žvýkačky) a porodila to všechno okolo, jsem ještě celý layout postříkala růžovo zlatým perleťovým sprejem a pocákala!!! zlatou barvou. Ta mi teda nějak napěnila, jak jsem vehementně třepala třpytky (za ty roky byly fakt hooodně usazené :D), ale u poslední kapky už jsem na to přišla. Příště to budou dokonale tvarované kulaté kapičky s dokonale hladkým povrchem. A jestli ne, tak...!


Dámy, berte mě s rezervou! U stránky jsem se prostě bavila, smála se sama sobě, směju se i při psaní článku, když na to vzpomínám a doufám, že se zasmějete i vy! Dělala jsem něco, k čemu nemám naprosto žádné vlohy, ale vložila jsem do toho spoustu úsilí, tak snad se to tak nějak srovnalo :-) Vždyť víte, že jsem přáníčková... No a ty fotky - není tu nějaká fotografka? Měla bych vážný zájem o konzultaci. Jako opravdu vážný! :-)

Děkuji za přečtení a až na teploměru uvidíte 35°C, přijďte sem. Bude tu na vás čekat mrazivý layout s vločkami, sněhem a tak...

16 komentářů:

  1. no krása!!! tohle že jsi dělala ty? úplné popření tvého vlastního já, ale o tom to je!! něco nového vyzkoušet a klobouk dolů, že jsi se do toho tak opřela, stránka je super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc díky. Přesně tak nějak to cítím, popření mého vlastního já, máš mě přečtenou :-)

      Vymazat
  2. stránka je naprosto úžasná, tak kompaktní a jemná

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná stránka! Emička bude mít krásnou vzpomínku. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Leave a little sparkel wherever you go!!:)
    Máš to krásné Didi. Každý detail ... (ten motiv srdíček přestříkaný přes výřez nebo obtažený rámeček...ách, hi hi hi)...takže fotky super! A jako bonus "příběh tvoření" - úplné drama (nebo komedie?:))
    Díky za krásnou inspiraci a porci zábavy! Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, ano, bylo to dramatické. Jsem přidávala ozdoby a nevěděla jsem kdy skončit. Jsem jich měla nachystaných ještě tolik, ale víc už jsem jich tam prostě nevmáčkla :-( A jsem ráda, že se stránka líbí, moc děkuji :-)

      Vymazat
  5. Paráda Didi!!! A plně s tebou soucitim - my "pranickarky" máme holt z 30tek posvátnou hrůzu :-D Tolik prostoru... Úplně jako nezařízený byt B-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tolik prostoru... což je super, protože jsem našla způsob, jak se zbavit části svých zásob :-)

      Vymazat
  6. Přesně takhle se to má dělat! Hlavně se toho nebát a ještě se u toho pobavit! Výsledek - úžasný!.... stránky jsou nejlepčí...;)

    OdpovědětVymazat
  7. super článok a stránka je naozaj parádna!

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherná stránka! Takové bohaté zdobení bych si u Tebe Didi netipla. Až podle fotky Emičky jsem poznala, že je to Tvoje stránka. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Mileno, ani já bych si to netipla :-) Ale bavilo mě to. A už se těším na další. Moc díky!

      Vymazat
  9. Holky, moc děkuji za komentáře, jsem ráda, že se stránka líbí a snad brzy budou následovat další. Na stole mi leží jedna starší fotka, ale není čas, snad se brzy dočká.

    OdpovědětVymazat
  10. Didi, konečně jsem si stránku mohla prohlédnout ve velkém :-) Nemůžu uvěřit, že je to tvoje celkem třetí ??!!! stránka ! je překrásná !!
    tolik detailů, nápadů, rámeček v nápisu, otrhaný !! papír . No pecka !
    A tvým pocitům přesně rozumím, neb já úplně stejně trpím u té malé plochy přáníčka :-)
    No a nejvíc se těším, že ji za týden uvidím na živo !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Boží boží boží stránka .... se překonáváš co? .... fakt se Ti povedla... a má oblíbená kolekce ...

    OdpovědětVymazat