pátek 15. července 2016

PROJECT LIFE S DIANOU... Jak jsme (ne)odjeli na dovolenou

I přesto, že jsem o skoro dva měsíce pozadu, prožívám to zkušeně s naprostým klidem. Dokonce jsem úplně bez emocí dospěla k rozhodnutí, že z dovolené půjdou do velkého alba pouze Insta-fotky. A na samostatné album dojde "prostě někdy". Tímhle rozhodnutím jsem se dostala tak nějak do pohody a vyloženě jsem se těšila na ten večer, kdy budu mít dolepeno všechno svatební, Honzu pošlu na florbal a scrapnu si něco do PL alba. Zvu vás na prohlídku těch nejnovějších stránek... :-)



Protože z posledního pracovního týdne před dovolenou nemám ani jednu fotku, rozhodla jsem se nechat vyniknout naše víkendové aktivity a každé věnovala vlastní stránku. Obě jsou hezky sladěné díky papírům z malé sady Crush (Authentique). Ty jsme vybrala vzhledem k Marjánčině červené mikině a upřímně, že jsem ani netušila, že tuhle sadu doma ještě mám, natož, že s ní budu někdy scrapovat PL. Jinou správně sytě červenou ale - scrapový světe div se - nevlastním...

V sobotu jsme původně měli odjíždět na dovolenou, ale v pátek jsme byli tak unavení, že jsme prostě nezvládli zabalit, a tak jsme se rozhodli odložit odjezd a jet oslavit s Mari maturitu k rodičům jejího přítele. Pro ty, se kterými se neznáme - Marianna je moje mladší sestra, která - jak jste správně odtušili - odmaturovala. Kromě toho letos v srpnu oslaví 20. narozeniny a odjede mi studovat do Dánska, což bude zřejmě naše nejdelší odloučení od doby, kdy jsem jí jako malá nechala v kočárku hodinu před barákem a šla hrát ke kamarádům videohry... Kecám, samozřejmě :-D


Obě stránky mají podobní rozložení - tj. velká fotka, fotka z textem, koláž, čtvercová fotka a dvě do malých kapsiček. Můžu říct, že tenhle sketch, který jsem si vymyslela, mi velmi usnadnil práci a všechno bylo tak nějak rychlejší a mohla jsem si užít scrapování. 

Na první fotce se vyhřívá kocourek Čiko, který je jedním z naší už početné řady koťátek od stejného (parchanta) kocoura, který stále chodí navštěvovat naše kočky a očividně si spolu jen nepovídají... ;-) Zase jsme si oblíbila sešívačku, takže na stránkách najdete i pár svorek...


S rodiči od Ondry už se známe, takže jsme mohli přeskočit zdvořilostní konverzaci a pustit se rovnou do oslav. Pro tuto příležitost bylo otevřena nejedna láhev vína a já jsem ještě ráno upekla kynutý švestkový koláč. Byl to můj první pokus a byl tak dobrý, že si myslím, že už se mi nikdy takový nepodaří. Prostě štěstí začátečníka... :-)


Kromě hraní Aktivit jsme taky stříleli z luku. A co se scrapbookingu týká, všechno samozřejmě muselo ladit a tak jsem byla dost nešťastná, že jsem si vyřízla kolečko do posledního papíru s trojúhelníkovým vzorem. Nakonec jsem to ale vyřešila šalamounsky a opět si uvědomila, že ty nejlepší věci mi vznikají po rukama vlastně z čiré nouze a zoufalství... Máte to taky tak? :-)



Občas mě samotnou překvapí, jak k sobě jdou dvě úplně odlišné kolekce - téměř vintage papíry Authentiue, které když se obrátí skrývají skvělé moderní geometrické vzory, a ozdoby od Heidy Swapp. A Thickersky, of course! :-) Na fotce je naše úspěšná maturantka a v koláži pak všichni účastníci oslavy. Víte, já miluju tyhle rodinné sešlosti a tohle byla jedna z těch hodně v pohodě. Jak říká mládež "chill-out"... :-)



Druhý den už jsme ale opravdu vyjeli na chatu, abychom se z ní pak přesunuli do Bratislavy a odletěli na Sardinii. Ale to přebíhám, protože dovolená začala hned v neděli výletem na Konopiště, které máme po cestě na Vysočinu.


Když jsme balili, rovnou jsme přezuli na novou letní obuv. Legrační, že jsme si s Honzou nezávisle na sobě koupily stejné značky jako jsme měli vloni a ještě se vzájemně trefili do stejných odstínů.


Na Konopišti jsme samozřejmě museli navštívit místní hračkářství hned u parkoviště a vyzkoušet tyhle legionářské helmy... :-) Honzovi teda slušela mnohem víc než mně, a proto se dostala i do PL.


Já jsem se naopak skamarádila s místním medvědem - i když byl jen dřevěný, oblíbili jsme se vzájemně a byla z toho "true love story that never ends", tedy pravá láska která nekončí, jak říká kartička... :-)



A tady další důkaz toho, co jsem psala výše. Chybí vám číslo - napište to slovy! 22. se pak může třeba změnit ve 2-dva :-)


Předposlední kartička má nachlup stejný design jako ta "zlončická", jen na obrázku tentokrát Konopiště. A nakonec koláž z fotek, které jsme nasbíraly za celý den. Protože jsem foťák měla převážně já, byly na nich hlavně zvířátka :-)



Tak takhle za mě a vy užívejte prázdniny a nescrapujte za každou cenu... Buďte co nejvíc venku, běhejte, plavejte, opalujte se, jezte maliny, sbírejte houby, vymalovávejte si, dělejte marmelády, foťte, tančete, opékejte buřty, šijte, natírejte, zavařujte, posnídejte chleba s pažitkou nebo udělejte něco bláznivého... :-) Protože, co byste jinak bez skluzu doháněli o Vánocích? :-)

S láskou

10 komentářů:

  1. Dianko, si miláček. Hned je mi z toho mého skluzu tak nějak lépe! ;-) Stránky jsou úžasné, líbí se mi elegance černo-bílo-červené kombinace, tu určitě jednou dám ;-) A puntíky miluji ... super!!! (Sešívačka za 10 b. z 10)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky. Mám novou sešívačku, tak ji zaučuju - určitě už teď musí být nadšená, že může scrapovat a nescvakává v kancelářích dokumenty :-) Stránky á la červená karkulka budou minimálně Tilince moc slušet! :-) A ten skluz...prostě je. Tečka. Jdu na tu pažitku... :D

      Vymazat
  2. Dianko úžasné stránky ! Kartička s Honzou v helmici je boží ! Tak barevná, ozdobená a při tom dokonale ladí ! To se stále potřebuju naučit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honza je prostě rozenej pravej legionář z hračkářství :D

      Vymazat
  3. tý jo, ten geometrický papír je bombový ... a úplně nejvíc žeru tu fotku s botami, ta je!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten papír mi taky udělal děsnou radost, už jsem tu kolekci měla nabalenou na Scrapbazárek, tak si jí tak prohlížím a ono ejhle :-) A boty? Nakonec jsem vyměkla a vzala si na dovču starý a tyhle ještě šetřim... :-)

      Vymazat
  4. Dianka, si super 👍 Nielen stránky sú úžasné ale aj záver textu mi urobil úžasnú letnú usmievavú náladu aj ked vonku je zima a jeseň. Ja som si zamilovala fotku boty a kolaže Konopište a Zlončince.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lubko, děkuju jsem ráda, že má to posleství takovou sílu :-) A kdyby ses chtěla ještě pobavit při těch deštivých dnech, můžeš se třeba mrknout na www.svetpodledi.cz, tam je takových mých postřehů mimo scrap mnohem víc :-)

      Vymazat
    2. Díkyyy a krásnu dovolenku prajem !

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat