úterý 3. února 2015

Challenge - 02/2015

I v únoru pro vás máme soutěž. Tentokrát nás čeká velká zábava. Včera vám Ilonka představila novou techniku, kterou bezpodmínečně musíte vyzkoušet! A tento měsíc se k ní ještě několikrát vrátíme - chtěly jsme si ji totiž vyzkoušet všechny :-)

  • TÉMA: BOKEH EFEKT
  • ZADÁNÍ: vytvořte přání nebo scrapbookovou stránku podle našeho návodu, případně můžete popustit uzdu své fantazii a vytvořit bokeh efekt jiným způsobem - inspirujte se na Pinterestu
  • PODMÍNKA: projekt musí být nově vytvořen a před zveřejněním všech projektů nesmí být publikován jinde (Facebook, osobní blog, galerie apod.)
  • TERMÍN: fotky posílejte do středy 25. 2. 2015 na email info@prettypapers.cz, do předmětu zprávy napište CHALLENGE. Fotky poté budou vystaveny na blogu a výherce určíme hlasováním!
  • VÝHRA: dárkový poukaz na nákup v e-shopu Pretty Papers v hodnotě 300 Kč

Těšíme se na vaše projekty! 
 
Malá ukázka z mé bokeh série... Moc mě to bavilo :-) Jen tedy je pravda, že ve skutečnosti ta přání vypadají lépe než na fotkách... Fotila jsem včera večer při umělém světle a není to ono, ještě zkusím přefotit. 


První nabarvená karta málem letěla do koše - barvy byly totálně mimo, zvolila jsem špatné odstíny, vše se mi slilo dohromady, tak jsem štětcem v záchvatu zoufalství vše začmárala a rozpila vodou, výsledkem bylo odporné šedivé cosi. Vteřinu před vyhozením jsem kartičku ještě zkusila obtisknout ve zbytcích inkoustu, abych vytvořila nějaké mapy a zajímavé skvrny... a rázem bylo do koše škoda :-) 100% platí, že ve scrapu se NIC nevyhazuje a všechno se dá zachránit :-)



Tohle je můj osobní favorit. Místo koleček jsem si raznicí vyrazila 3 velikosti srdíček. Přání jsem dozdobila zlatými srdíčky - zlatá je letos stále "in" :-) A použila jsem i acetátové srdce na zvýraznění - hezky se leskne a dodává přání zajímavý detail. Samozřejmě nesmí chybět Keta razítko.

This card is also entering the SIMON SAYS STAMP "Anything Goes" WEDNESDAY CHALLENGE. My first attempt to the bokeh effect on cards. Love this new technique :-)



Tohle přání je trochu divoké, ale pro nějakou praštěnou puberťačku (ehm, teenagerku) se bude skvěle hodit :-)



Musím říct, že to určitě nejsou má poslední přáníčka vyrobená touto technikou.

4 komentáře:

  1. Můžu se ještě jen asi hloupě zeptat? Bokeh efekt je to, že rozmažu inkousty ve vodě, nebo pak to nanášení inkoustu skrz "díry" v papíru a tím vytvoření tvarů? Nebo obojí v jednom? :-)
    Jen jsem si nebyla jistá, tak za zeptání nic nedám :)
    Předem děkuji za info :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kami, bokeh efekt je hezky popsaný třeba tady: http://www.fotobrabec.cz/krasny-bokeh.html

    S inkousty nemá nic společného, v tomto případě se jedná o vytvoření bokeh efektu právě tupováním bílého inkoustu přes šablonu. Dá se ale vytvořit třeba i přímo vysekanými tvary, kolečky, tečky, srdíčka, hvězdičky... nebo se dá narazítkovat. Dávala jsem odkaz na Pinterest, tam jsou hezké ukázky.

    OdpovědětVymazat
  3. Aháááá :) já totiž koukala třeba na fotky a ty mi přišly i máznutý i s těma "obrazcema", tak jsem pořád nebyla moudrá :) Moc děkuju za vysvětlení, ta technika je super!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. So pretty. Love the watercolor look. Thanks so much for playing along with us over at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Blog this week :)

    OdpovědětVymazat