pátek 26. června 2015

Project Life s Dianou... 18.týden

Vidíte to, co já? Ano, opravdu, tohle je můj Project Life a týden osmnáct! Neskutečné se stalo skutečným a já se dolepila z toho šíleného skluzu až k prvnímu máji. A dokonce ještě dál. Tak jako minule ale přiznávám, že ne všechny stránky jsou hodny publikování, neb se na nich neodehrálo žádné velké zdobení, prostě jen fotka sem, kartička tam. A tak jsem pro Vás do dnešního příspěvku vybrala tu, na které jsem si dala záležet nejvíc a která bude - alespoň dle mého - jednou z nejhezčích stánek mého letošního alba... I když ještě není všem dnům konec.


Jako titulní fotku jsem měla připravenou rozkvetlou sakuru 10 x 15 cm. Jenže dřevěná písmenka na ní ne a ne vyniknout. A tak jsem hledala, až jsem našla - pergamenový papír. Na Big Shotu jsem do ní pomocí kruhové šablony vyřízla kolečko a teprve do něj nalepila nápis. Původně měl být do oblouku, pak rovně, no, nakonec z toho vznikla jakási vlnka a nakonec to vypadá taky pěkně.


I když mám doma asi tunu PL kartiček, dost často se mi stává, že mi dřív přijde pod ruku nějaký scrapbookový papír, ze kterého si pak udělám kartičky vlastní. Tak tomu bylo i tentokrát. A zase jde o Simple Stories a jejich možná trochu méně známou kolekci "Hey Mom". Pro mě ale patří do TOP oblíbených, jak vzory (a to já zrovna nejsem úplně motýlková a kytičková), tak především barvami.


Když už jsem měla po ruce pergamenový papír, použila jsem ho i na další kartičku. Byla jsem líná šít i lepit, a tak zde svoje slovo dostala sešívačka. Jména jsem natiskla černým inkoustem Memento pomocí písmenkové abecedy od Lawn Fawn.


Koláže vytvářím v PicMonkey a často a ráda zkouším různá rozložení fotek. Co se týká další kartičky, tak to je asi to nejzásadnější, co se událo v mém PL za poslední týdny. Konečně jsem si totiž koupila šablonu na vyřezávání PL kartiček - a je boží! Zaprvé mám kartičky vyříznuté za pár vteřin, mají krásně oblé rohy, přesnou velikost a ještě k tomu (což bohužel není z fotky vidět) jsou pár milimetrů od okraje perforované, takže vypadají jako obšité. Pokud jste do teď váhaly, za mě je to jedno velké ANO téhle šabloně.


Ha, vidíte, a tady už je krásně patrné, jak má kartička podél okrajů pěkné dírečky :-) Upřímně, mám občas chuť si vyřezávat kartičky jen tak, prostě proto, že mám z téhle pomůcky ohromnou radost. A journaling napravo to je zase jiná vyřezávací šablonka - obdélník, taktéž s perforovaným okrajem a taky úžasná. Jak mám občas pocit, že si koupím nějaké blbosti, tak tady jsem o správnosti investice bez pochybností :-)


Na prvního máje jsme místo líbačky byly letos poprvé hrát tenis. I s taťkou. Všichni doufáme, že to nedopadne jako loni, kdy jsme slibně odstarotvali, a pak se nám zbytek léta na rakety už jen prášilo. 


Občas mám ale pocit, že sportuju jen proto, abych si pak mohla dát nějakou zaslouženou dobrotu. A tentokrát to byla opravdu bomba - frozen yogurt, pochoutka, která k nám už konečně doputovala z USA. Co se kartičky týká, pergamenový papír, písmenková abeceda a sešívačka v akci i napodruhé. A ještě dodám, že všechny ozdoby na stránce jsou papírové výseky od My Mind's Eye.

Tak takhle vypadal první květnový týden v u nás doma a především v mém PL albu. Inspirujte se a nezapomeňte taky na PL Photo Challenge, jejíž uzávěrka je 15. den následujícího měsíce. A já se budu těšit zase za 14 dní.

Tak ať je i Váš lajf jeden velký projekt!

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dianko nádherné a roztomilé :-)

    Nadšení z nové pomůcky naprosto chápu .-) Když něco objevím, taky nemůžu přestat :-)

    A ta sada vypdá báječně, vůbec nechápu, že mi zůstala utajena ??!!

    OdpovědětVymazat