čtvrtek 14. ledna 2016

DIY TUTORIÁL - Přáníčko se shakerem

Tento měsíc jsme na blogu Pretty Papers zasvětily flitrům. Já osobně jsem se bez nich obešla docela dlouho a nechápala jsem, proč bych si měla tvořit s ozdobami na plesové šaty :-) Dnes už je to nějaký pátek, co jsem prozřela a mám doma flitry snad od každé barvy. Používám je především na přáníčka a takovou mou nejoblíbenější aplikací jsou "shakery" neboli "chrastidla". Dnes jsem proto připravila návod, jak na ně, abyste si ho doma mohly vyzkoušet taky.


Shaker lze samozřejmě vyrobit mnoha různými způsoby. Jeden z nich jsem vám dokonce předvedla v mém úplně prvním článku tady na Pretty Papers. Je to už asi takový můj lednový kolorit :-) Dnes se podíváme na variantu s moosgummi.

Co budete potřebovat:


Jak na to?

Vyberte si scrapbookový papír, který bude tvořit vrchní část vašeho přáníčka a vyřízněte do něj okýnko, ve tvaru, který se vám líbí. Může to být třeba kolečko uprostřed, jako na medvědím přáníčku, nebo hvězdičky, jako na přáníčku s losem (sobem?).
  

Z moosgumi si na Big Shotu vyřízněte dvojici hvězdiček tak, aby ta menší odpovídala velikosti okýnka, které jste vyřízli do papíru.


Protože se mi jedna vrstva zdála málo, vyřízla jsem si ještě jednu hvězdičku a slepila obě vrstvy dohromady lepidlem Glossy Accents. Vrstva je vyšší a do okýnka se rázem vejde více flitrů anebo klidně i nějaký vlepený chipboard.


Teď přijde chvíle acetátové fólie. Přiznám se, že já jsem ekolog, takže vystřihuji všechny použitelné plastové části ze jakýchkoli obalů, ve kterých mi přijdou scrapové potřeby a pak ho "recykluji" na shakery. Posledně to byl obal k velké rýhovací desce od Marthy Stewart a z toho už bude nějakých okýnek do shakerů :-) Nicméně - plast či fólii vlepíme na papír s vyříznutými okýnky. Dávejte ale pozor, ať si fólii v zápalu tvorby nenalepíte na špatnou stranu! 

 

Na fólii potom přijdou připravené polštářky, které nalepíme Glossy Accents. Ze začátku vám můžou po fólii klouzat, ale dejte lepidlu čas zaschnout. Uvidíte, že pak budou držet jako přibité. Následně už stačí jen vsypat flitry a polepit zbylý papír 3D čtverečky. A užít si tu chvíli napětí, kdy budete shaker zakrývat dalším papírem - no, ano, je dobré se trefit aspoň trochu přesně a rovně :-)


Takže základ shakeru bychom měli a jak přáníčko dozdobíte, to už je jen a jen na Vás. Já jsem se zamilovala do kolekce papírů Hello Winter od Echo Park. A nejen papírů, použila jsem i chipboardy, samolepky a svorky (brads) z téhle kolekce. Vznikla dvě roztomilá přáníčka a já už se nemůžu dočkat, až je věnuji zimním oslavencům.






Pokud se do shakeru pustíte, nezapomeňte, že tématem naší lednové challenge jsou flitry. Máte tím pádem "dvě mouchy jednou ranou" - skvělý příspěvek do soutěže a možnost vyhrát poukázku na nákup v e-shopu. Tak hurá do toho!

6 komentářů: