úterý 21. června 2016

MOJE SCRAPBOOKOVÉ ZAČIATKY... Ivana

Papierové tvorenie menom cardmaking a scrapbooking som objavila cca pred 3 rokmi. Začalo to celkom nevinne, výrobou priania k narodeninám pre dcéru sestrinej kamarátky. Keď si na to teraz spätne spomeniem je to až neskutočné, že som dokázala vôbec niečo vytvoriť. Nakoľko som okrem pár farebných papierov doma nič nemala, ale aj napriek tomu sa prianie páčilo a malo úspech. A tam sa to všetko CELÉ ZAČALO.



Na začiatku som tvorila len priania, väčšinou pre rodinných príslušníkov k rôznym príležitostiam. 
Ako môžete vidieť na väčšine blahoželaní som používala obrázky, ktoré som našla na internete, tie som povystrihovala a použila. Pečiatky som ešte veľmi nemala tak muselo stačiť aj ručné písmo.



Postupne som však začala skúmať na internete rôzne stránky, videá, návody. Videla som, že existuje veľa rôznych štýlov a techník a hlavne, že je k dispozícii neskutočné množstvo materiálu z ktorého sa dá tvoriť. A už nebolo cesty späť :-)
Prišli prvé objednávky s materiálom, ktorý mi bolo najprv ľúto použiť, ale tento "syndróm" som časom prekonala.  Ako som mala k dispozícii väčšie množstvo materiálu lákalo ma to skúšať nové veci a tak som nabrala odvahu na svoju prvú 30" stránku.

Bola to veľká výzva, zrazu som mala pred sebou taký veľký priestor a vôbec som netušila čo s ním. Trvalo mi to snáď celý deň kým som dala konečne niečo dohromady.
Ale cvikom sa človek učí a zlepšuje. Vďaka challenge, ktorých som sa začala pravidelne zúčastňovať som naberala nové skúsenosti a zručnosti a mala som možnosť vytvoriť vždy niečo iné.


 A to je to čo sa mi na scrapbookingu  páči, že máte neobmedzené možnosti. Môžete skúšať stále niečo nové, farebné kombinácie, rôzne materiály, techniky, štýly.
 Každý si  postupom času nájde to svoje naj.


Ďalšie odvetvie, ktorému som neodolala je Project Life. Začiatkom minulého roka (2015) som si povedala, že si to chcem aj ja vyskúšať a tak vznikla moja prvá stránka do Project Life albumu, ktorý sa mi podarilo úspešne zaplniť.



Tak to boli moje scrapbookové začiatky. 
Som  veľmi rada, že som túto moju "závislosť" pred pár rokmi objavila. Vďaka tomu som sa dostala až sem a môžem Vám prinášať nové výtvory a inšpirácie.
Je to pre mňa neskutočná pocta a mám z toho veľkú radosť
Preto ak ešte váhate či so scrapbookingom  začať máte odo mňa jednoznačne ÁNO, netreba sa báť a treba to skúsiť.

Želám Vám krásne tvorivé dni.

4 komentáře:

  1. Super, zase trošku jiný příběh!...Já si pamatuju, že jsem ze začátku nechávala barevně zvolenou kompozici taky třeba den na stole a sledovala ji, jestli je to jako ONO....:)))))

    OdpovědětVymazat
  2. Rada čítam tieto príbehy, človeka to povzbudí aby sa nenechal odradit a skúšať, skúšať a hľadať ten svoj štýl ...

    OdpovědětVymazat
  3. Áno, tieto príbehy sa dajú čítať dokola :-) Ivi, Tvoje začiatky sú na začiatky super, ale to, kam si sa posunula je bomba! Teším sa na ďalšiu dávku inšpirácie. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Jani :-) som rada že môžem prinášať novú inšpiráciu ;)

      Vymazat