čtvrtek 11. srpna 2016

INSPIRACE... Album & přání Little you

Už to tak vypadá, že v našem design teamu jsem přes miminkovská přáníčka a jiné výrobky k narození miminka já...:-) Tedy pokud se zrovna Jítě nenarodí vlastní miminko ;-) Jakákoliv nová sada s touto tématikou seobjeví na e-shopu, buďte si jistí, že já ji mám v košíku jako první. Nebo jako druhá, hned po Didi :-D Stejně tak to bylo s kolekcí Little You od Crate Paper, ze které jsem vyrobila přáníčko a minialbum a dnes vám je s radostí (a hrdostí) ukážu... ;-)



Little You je jemná světlá kolekce papírů, chipboardů a papírových výseků... Opět mi učarovala víc klučičí půlka, a naštěstí to nevadí, protože miminka mých přátel se chovají solidárně a rodí se samí kluci. Pro jednoho takového malého chlapečka, narozeného až v dalekém San Antoniu (Texas, USA) jsem také vyráběla tuhle sadu. Díky tomu mi tentokrát taky vůbec nevadilo, že jsou ozdůbky v angličtině.

Kroužkové minialbum už jsem dlouho nedělala, a tak to byla příjemná změna. Oproti skládanému určitě déle vydrží a já věřím, že si jím budou listovat minimálně všechny babičky a kamarádky novopečených rodičů. Použila jsem polotovar, čímž jsem si trochu chtěla ušetřit čas s děrováním na Zutteru. Jenže ve chvíli, kdy jsem se rozhodla, že kartonové listy budu polepovat celé, došlo mi vzhledem k rozložení dírek jsem si zadělala na pěkně zdlouhavou práci se skalpelem při vyřezávání otvorů pro kroužky. Ale budiž, tohle album jsem prostě chtěla mít DO-KO-NA-LÉ! :-)

Když lepím album, vždy začínám od titulní stránky. Díky otevírací kroužkové vazbě se dá odložit a nezničíte si ji při práci na dalších stránkách. Navíc, titulka musí být nejhezčí, tím pádem nechci riskovat, že by mi na ni nezbyly nějaké pěkné ozdoby. Nakonec vypadá takto:




Ještě než vás vezmu na Tour de Minialbum, ráda bych tu zmínila několik tipů:
  • Děláte-li album jako dárek, do kterého si obdarovaný teprve následně bude vlepovat fotky, používejte na ozdoby 3D pěnovou pásku, ať má možnost si pod ně fotografii zasunout.

  • Pomocí obdélníčků z bílého papíru můžete nasměrovat ty, ktěří budou plnit album, kam s fotkou. Jste designeři, víte nejlíp, kde to bude obrázkům nejvíc slušet! ;-)

  • Nebojte se ubrat kartony, pokud se vám zdá, že album je příliš nafouklé. Nebo kašlete na kroužky a propleťte album stuhou.

  • Pokud tvoříte album ze sady papírů, jejich designeři vám usnadnili práci. Všimněte si, že jak malé sady, tak i ty velké, mají u papírů proužky navíc. Kromě jména tam obvykle bývá i znázorněný další design, který k je v sadě a k papíru nejlíp pasuje. Není to samozřejmě nutnost, ale proč si přidělávat práci, když nemusíte. Nechte si radši čas na zdobení a vyhrajte si s ním :-)

  • Poslední a nejdůležitější - PŘEMÝŠLEJTE! Ať už děláte svatební album nebo to k narození miminka, představte si, jak se celá událost odehrává a vžijte se do ní. U miminka bude maminka určitě chtít vlepit fotku ultrazvuku, těhotenskou fotku, možná nachystaný pokojíček a postýlku.Potom budou následovat první fotky miminka, kde si bude chtít zapsat jméno, datum a míry malého prťouska, budou následovat první návštěvy - babičky, dědečkové, první kojení, cesta domů. Snažte se předvídat - já například vím, že kamarádi mají pejska Bodieho, takže určitě udělali fotku, jak na sebe pejsek a nový přírůstek reagovali. A já pro ni mám samozřejmě v albu stránku ;-) Nechte prostor pro zápisky - novopeční rodiče si určitě budou chtít zaznamenat, jak jejich malý uzlíček roste. A nezapomeňte ani na místa pro data. Na konci alba může být třeba fotka, jak vypadá miminko na konci prvního měsíce. Nebo roku... :-) Určitě už vám nemusím napovídat, o svatbách a narozeních miminek toho stoprocentně víte víc než já. Chtěla jsem jen říct, že dělání alba, by nemělo být pouhé nalepení papírů a pár ozdob, jak zrovna přijdou pod ruku. Album by se mělo prožít... :-)

Ale konec řečí, jde se na fotky... 






 










 


A protože ke každému narození patří taky blahopřání, a na ty si v Americe obzvlášť potrpí, jedna taková "card" vznikla ze zbytečků kolekce Litlle You.




Závěrem se pojďme podívat na bilanci materiálu:
  • malá kolekce papírů Little You
  • chipboardy Little You
  • výseky Little You
  • polotovar kartonového alby 15 x 15 cm
  • 1 bílá čtvrtka
  • ozdoby - stuhy, knoflíky, chipboardy
  • lepicí potřeby
Nad touhle nádherou tedy ani peněženka příliš nezaplakala. A po vytvoření alba a přáníčka mi zbyla ještě asi polovina chipboardů, pár výseků a 2 papíry ze sady. Takže spoustu materiálu minimálně na jedno přáníčko... :-) 

Inu, řekla jsem Vám vše, co jsem měla na srdci, a ukázala Vám tu nejhezčí miminkovskou kolekci letošního léta. Myslím, že se můžu v klidu rozloučit :-)

S láskou,

9 komentářů:

  1. Di, moc kráááásnééé! :-) Little You je opravdu boží. Stihla jsem si jí také koupit, ale díky dovoleným se odsunula realizace ... jen nevím, jestli po této Tvé kráse budu mít odvahu sáhnout na ní ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dianko tak to je úplná kraaasa. Uz mi je jasne kto vždy vykupi tie detské kolekcie 😉 je to ale fakt moc krasne

    OdpovědětVymazat
  3. Nadhera velika!! Obdivuji kazdeho, kdo umi udelat tak krasne album bez fotek!!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné, překrásné ... moc se i povedlo ty naše lady Di .....

    OdpovědětVymazat
  5. Teda Dianko to je nádhera. Ta albíčka jsou naprosto boží i bez foteček. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  6. Dianko nádherná čistá práce ! A ještě k tomu bezvadné čtení :-) prostě pecka a za mořem určitě velká radost :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle je prostě jedním slovem krása! Tvou práci mám moc ráda a co se týče alb, jsi vážně jednička ;) Já se k tak velkým projektům pořád ještě nemůžu odhodlat. Ráda se vymlouvám na to, že ještě nemám dost materiálu na tak velkou věc, ale kdybych nebyla srab, určitě bych si s tím nějak poradila :)

    OdpovědětVymazat