pátek 19. srpna 2016

PROJECT LIFE... Stránka a festivalový layout od Jany S.

Mám moc ráda challenge! Ale to už jsem deklarovala v různých diskuzích mockrát, tak se teď nebudu opakovat. Vím, že nás je víc. :-) Zjistila jsem ovšem, že si challenge vyrábím i sama sobě a někdy jsou celkem zapeklité. Výsledek jedné z nich Vám dnes ukážu.


Zadání bylo následující: vytvořit layout, na němž bude zdokumentovaná naše účast na Divadle evropských regionů 2016 (vyfoceno asi 150 fotek), a využít u toho vstupenky (po zakomponování vstupenek do scrapu toužím od první chvíle, kdy jsem o něm slyšela, ale zatím jsem to nezvládla). O tom, že stránka musí ladit s protější PL stránkou, snad ani nemusím mluvit.

Teď si dovolím malou odbočku – máte-li rádi dobré divadlo, včetně pouličního, chcete-li užít si Hradec Králové v jeho nejotevřenější podobě a máte-li koncem školního roku pár dnů volna, přijeďte k nám. Ve druhé polovině června je tady vždy 10 dnů divadlo (a koncerty) od rána do večera a to hned na několika scénách najednou. Výběr bývá skvělý, sjíždějí se super hostující soubory a atmosféra v ulicích a přilehlých parcích je báječná! I děti si přijdou na své. My chodíme každý rok a po skončení se hned začneme těšit na další … Proč o tom tady píšu? Na vysvětlenou, jak moc mám tento fesťák ráda a proč bylo pro mne důležité mít o něm alespoň stránečku v albu … Letos jsme totiž byli na place téměř každý den a manžel s sebou nosil foťák a fotil a fotil a fotil.

Pokračování znáte – sednete k PC a máte před sebou hoooodně fotek a je potřeba vybrat. Jednou fotkou jsem to odbít nechtěla, tak jsem jich vybrala víc, nakolážovala, vytiskla a jala se vytvořit layout. Barevné ladění bylo předem rozhodnuto – využila jsem zbytky papírů, které mi zbyly z protější PL stránky.


Taky to máte tak, že Vám je líto stříhnout do papíru, ale když už stříhnete, tak pořádně? Já jsem tedy nejvíc spokojená, když vím, že každý úžasný papír bude využit pokud možno beze zbytku… a navíc to pak spolu hezky ladí :-)

Vybrala jsem tedy největší ze zbytků čtvrtek z předešlého tvoření a „nastavila“ jí kraftovou čtvrtkou (použila jsem jen půlku, ještě se bude hodit!). Na modrou část jsem si rozložila fotky o velikosti zhruba 5x5 cm a na kraftovou naplánovala a vytiskla journaling. Jen ty vsupenky byly příliš velké a nějak se mi tam pletly … Na Pinterestu jsem kdysi zahlédla layout s visačkou vloženu do průhledného pouzdra – tak jsem si pomohla liftem: z pauzovacího papíru jsem ušila jednoduché pouzdro, které jsem ještě „dorazila“ raznicí a vsunula ho mezi základní papíry. Pouzdro je vlepené napevno, ale vstupenky jsou pouze vloženy … být interaktivní je trendy, že? :-)


Celý podklad layoutu jsem ještě orámovala šitím. Odstřižené nitě jsem ponechala, abych trochu rozbila uspořádanost layoutu.


Nakonec jsem vybrala pouze 9 fotek (ze 13 favoritů), z nichž jednu jsem ponechala větší, aby to nebyla taková nuda. Některé fotky jsem podložila zbytky papírů odnaproti a využila jsem i část festivalového bulletinu, jež se k fotkám barevně hodil. Pár fotek jsem pak přilepila 3D páskou, chtěla jsem tím suplovat absenci vrstvení, které se mi jinak moc líbí.


Původně jsem pod fotky chtěla nacákat nějaké kaňky nebo otisknout razítka ve stylu „extremely-light mixed media“ (to je moje osobní definice, rozhodně se nechci nikoho dotknout, asi to do Mixed media nepatří), ale pak mě tvorba pohltila natolik, že jsem si to uvědomila až ve chvíli, kdy bylo nalepeno … takže tentokrát opět Clean and Simple. :-)


Zvolila jsem střídmé zdobení, stejně je toho na jedné stránce až-až! Hlavní titulek je od October Afternoon, doplněný Timovou abecedou, kterou mám moc ráda, a přesto jsem ji už dlouho nevytáhla …ani nevím proč. Vešla se mi tam jedna samolepící svorka Simple Stories a také kartonová samolepka od MAMBI, pár mini-chipboardů a enamelky. Návrat ke klasice! :-) Pak už jen dvojice vlastních nápisů, z nichž jeden jsem rovněž podlepila 3D páskou a dílo bylo hotovo.



Určitě jsem tímto layoutem neobjevila Ameriku, ale jsem spokojená. Zadání mé vnitřní challenge splněno a mám stránku z fesťáku, jež mám tak ráda! A album pojede dál …


Děkuji, pokud jste dočetly až sem. Přeji Vám krásný zbytek léta plný příjemných zážitků, a ať se Vám vzpomínky na ně pak dobře scrapují!

Zdraví Jana

14 komentářů:

  1. Jani paraaada páčia sa mi tie kapsicky na vstupenky a to strojové šitie super. Ten šijací stroj musim mať 😃 stránka je jednoducha ale super 😉 tesim sa na dalsie

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda!!! Kapsa na vstupenky nadherne vyniká na Kraft ctvrtce...

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní počtení. S napětím jsem rolovala pomaličku dolů a moc byla zvědavá na výsledek. :-) Moc se povedlo, barvy, kompozice...super.

    OdpovědětVymazat
  4. bomba! Já chci také umět takhle krásný layouty :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Jejdanenenčky to je krásne, všetučko všetko paradna stranka ❤️ Okrem toho milujem divadlo pouličné zvlášť tak vďaka za tip. Až ja raz urobím niečo také pekné tak to aj zapijem 😂

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, tak to je bomba!! Moc se mi líbí jak LO, tak PL stránka! LO má naprosto dokonalou kompozici. A ty krásné detaily! Asi se někdy nechám inspirovat :-) šikulka veliká;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Děvčata, moc děkuji za milá slova! <3

    OdpovědětVymazat
  8. Prosim na jake tiskarne tisknete na tvrdy papir? Dekuji, moje zvlada jen obyc papir

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám Canon Pixma MG 5650, s jinými tiskárnami zatím nemám zkušenosti. :-)

      Vymazat
  9. Moc hezká stránka Jani ... šití na papír je prostě super ...

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, opět vše vyladěno do posledního detailu! SKVĚLÝ layout i PL stránka!

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě jednou díky, děvčata! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. PL stránka nádherná, ale layout mě dostal!! ta vellum kapsička? PECKA!!

    OdpovědětVymazat