pondělí 9. ledna 2017

INSPIRACE... VÁNOČNÍ LAYOUT

Dnes tu pro vás mám připravenou další stránku z mého alba, kde kombinuji klasické layouty s Project Life stránkami. Každý měsíc začíná třicítkovou titulkou. Tohle je titulka pro prosinec 2015, tak moc jsem pozadu! Nenajdete na ní děti u vánočního stromečku, ani štědrovečerní večeři, dokonce ani pečení cukroví... Na Vánocích ze všeho nejvíc miluji výzdobu. Domácnost sice strojím většinou až 23. prosince, protože dřív si ten čas prostě nenajdu a nenajdu (a celý prosinec jen tiše závidím všem, kteří už mají hotovo a můžou si tu atmosféru užívat naplno), ale o to větší mám pokaždé radost a o to déle u nás pak Vánoce kralují. Většinou měníme rovnou za velikonoční zajíčky. (Ok, tak né, ale skoro!) Takže Vánoce jsou pro mě čas světýlek, svíček, světýlek a zase svíček.


Svou "světýlkovou" stránku jsem nalepila tento týden během chvilky. Poté, co jsem se oprostila od původní představy, to šlo jako po másle :-) Taky to tak máte? Podkladový papír je z jedné staré zimní kolekce od First Edition. Nutně jsem potřebovala vyzkoušet na podklad barevné spreje, ale první setkání papíru s barvou dopadlo tak divně, že jsem okamžitě přestala :-) Proč moje "fleky" nejsou tak krásné jako ty vaše? Chci mít taky elegantní cákance, ne "fleky - fleky". Ale já to natrénuju! Každopádně to nakonec nějak dopadlo :-)


Vytasila jsem zbraně v podobě vánočních výseků, opět několik let stará kolekce, tentokrát Snow Village od Pink Paislee. Já už jsem si nic nového vánočního nepořídila ani nepamatuju. Pokaždé si říkám, že až vyscrapuju všechno staré, pořídím si něco pěkného nového. A zatím jsem teda nebyla moc úspěšná. Potřebuji Vánoce alespoň 3x ročně a to si zase nejsem jistá, jestli jsem natolik psychicky odolná :-) Ale letošní zimní a vánoční novinky od Simple Stories to stejně asi do mé vánoční krabice nakonec dotáhnou, jsou dokonalé!

Když se mi teda tak úplně nepovedly ty spreje, pustila jsem se aspoň do maskování. To mi jde! Tady mám pocit, že mám věci ve svých rukou - pasta není sprej, kam ji nedám, tam nedostříkne. Použila jsem mou úplně nejoblíbenější hvězdičkovou šablonu od Memory Box, která se samozřejmě už nevyrábí (jako vše, co je skvělé) a zlatou embossovací pastu Dreamweaver. Vy to můžete zkusit i s touto, je levnější a taky vypadá skvěle.


Pod výsekem samozřejmě nesmí chybět co? Přece niť! A jestli to nevíte, tak určitě neznáte jednu z nejoblíbenějších scrapařek poslední doby :-) Je to Missy Whidden, díky níž jsem se pustila do třicítkových stránek, i když jsem to nikdy neměla v plánu. Tady je odkaz na její YouTube kanál a odkaz na její blog. Mé stránky se těm jejím ani zdaleka nepodobají, ale je pro mě velkým vzorem a její videa bych mohla sledovat celý den. A layout bez nitě prostě neexistuje!!!


S titulkem mám vždycky problém. Prioritně vždy "vymyslím" nějaké české slovo. Jenže... Hádejte, jaké bych dala sem - jasně, Vánoce. A to mi přijde takové nicneříkající, to z té fotky přece každý vidí, že?... Když to malinko rozvedu a vytvořím nějaké květnatější slovní spojení, kriticky se navyšuje počet písmen s háčky a čárkami, a to mě nebaví. Zato v angličtině mi hlavou jede titulek za titulkem a většinou prostě zvítězí. A nulový počet diakritických znamének je příjemným bonusem :-) Jinak můžu vřele doporučit tato červená písmenka, jsou krásně třpytivá, glitry se ani nehnou a velikost tak akorát na podnadpis.


Stromeček byl takový rychlý nápad. Potřebovala jsem vyzkoušet novou vyřezávací šablonku od Hero Arts a je boží!!! :-) Větvičky jsem trochu opatinovala distress inkoustem v odstínu Vintage Photo a přetřela glitrovým štětcem Wink of Stella. Ten jsem si pořídila po dlouhém váhání a lituji jen, že jsem si ho nekoupila mnohem dřív. A když ráno přišla do práce naše nová kolegyně Pavla, viděla stromeček a okamžitě štětec potřebovala taky :-) Ve skutečnosti to totiž vypadá ještě mnohem líp než na obrázku. Takže otázka zní - "kdopak se ujme toho posledního???"


Vellumový štítek se postupně posunoval po celé stránce, až nakonec zakotvil nahoře v rohu, připevněný malou kancelářskou svorkou. Pak jsem posbírala po stole zbytky z předchozího projektu (nikdy nemám DOKONALE uklizeno, než se vrhnu na něco dalšího) a nalepila zlaté hvězdičky. Protože hvězdiček není nikdy dost!


Květ vánoční hvězdy je zbytek z jednoho z vánočních kurzů. Konkrétně ze vzorku, který se tak úplně nepovedl, ale poinsetie byla vybarvená moc hezky, škoda vyhodit. Je bíle embossovaná na akvarelový papír a vybarvená pomocí distress inkoustů. Třpytí se díky spreji vyrobenému z vody a Perfect Pearls.  

Mám vždycky velkou radost, když se mi na přání nebo stránku podaří propašovat něco, co původně patřilo úplně jinam, co mi zbylo z jiného projektu, nebo co bych jinak vyhodila. Před Vánocemi jsem měla takovou přáníčkovou seanci, kdy jsem spotřebovala hromadu zbytků a vznikla úplně parádní přáníčka. Brzy to budu muset zopakovat.


A...  s nití samozřejmě!!!


Moc děkuji za přečtení a zase někdy příště. Máte i vy nějakou stránku z Vánoc? Pak neváhejte a ukažte ji v naší pinterestové galerii. Tam můžete přidávat fotky svých přáníček, scrapbookových stránek, visaček nebo jiných projektů, k jejichž výrobě jste použily materiál z našeho e-shopu nebo jste se inspirovaly na našem blogu. Třeba se na vás usměje štěstí a vaši stránku odměníme v příštím "pinterestovém okénku". 

11 komentářů:

  1. Didi neskutečná nádhera !!! Je to tak dobře, že si se pustila do velkých stránek, protože jedna je krásnější než druhá a těch nápadů !
    Prostě ideální čtení ke snídani :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Opět super! S tou nití na layoutu úplně souhlasím...:)...a taky s tím, že layouty jsou krása a mělo by se jich dělat, co nejvíc... teď si představte celé album plné layoutů...to by bylo krásy!!!!;)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná stránka, krásný článek. Missy Whidden jsem si též oblíbila a musím souhlasit, že na její videa se dá koukat hodiny.

    OdpovědětVymazat
  4. ... óóóó, jak toto se krásně čte a ještě krásněji vypadá, Tvoje ručičky jsou super, jen ať Ti to vydrží ....

    OdpovědětVymazat
  5. Didi paraaaada ja mam tie tvoje layouty tak rada :-) jen tak dal a vic ;-) Tesim sa ked uvidim nejaky dalsi :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jses tak krásně rozjela! Koukám a kochám se :-) A to počtení - to jsem si schválně nechávala až na večer, protože mi bylo jasné, že potřebuji klid, abych se mohla nerušeně bavit - a nezklamala jsi :-) Díky a rychle další!

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, moc vám děkuji za komentáře. Opět mám ze stránky velkou radost a jsem ráda, že se líbí i vám :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Didi, skvělé počtení a opět úžasná stránka. Těch krásných detailů..... Musím se přiznat, že v práci v polední přestávku sleduji videa Missy. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná stránka. Taková "útulná" :) úplně z ní dýchá pohoda vánočního domova. A krásně vyfocené detaily. Taky se mi moc líbí jak sis poradila s relativně starší a spíš klasickou kolekcí. Super! :) Jen houst a větší kapky!

    OdpovědětVymazat
  10. Kouzelná stránka. Moc krásných detailů. Skvělé počteníčko. Jen malá poznámka: cos mi to udělala s odkazem na Missy. Už hodinu tu sedím a koukám na její videa. A přitom už mám dávno po večerce!

    OdpovědětVymazat