pondělí 10. července 2017

DIY TUTORIÁL... LEVANDULOVÁ PŘÁNÍ

Poslední dobou se mi obzvlášť libí tištěná přání. Od chvíle, kdy se na trhu objevil Misti Tool a jeho následovníci, se doslova roztrhl pytel s nádhernými razítky. Jedna sada hezčí než druhá! Úplně je mi líto mých starých zásob razítek (mnohdy ještě na dřevěném štočku), která se ve světle novinek zdají tááák nemožná. Má to jednu chybu: Nejsem Terezka a nedokážu jako ona geniálně kouzlit nespočet dokonalých přání s jednou sadou. Na dvě tři přání, která s nimi natisknu já, je pro mě jejich cena příliš vysoká.  A tak se při naskladnění novinek (naposled dvě pořádné dávky od My Favorite Things) musím vždy trošku klepnout přes prsty a držet se zpátky...
(Samozřejmě také nějaká mám 😊).


Většina z Vás narozených před rokem 1989 si nejspíš ještě vzpomene na hodinu výtvarné výchově v první třídě, kdy se tiskly ubrousky nebo přání pro maminky k MDŽ pomocí bramborových tiskátek.
Tak podobně náročné to bude teď. 😊

Jen si připravíme vatové tyčinky do uší alias "uchošťoury". A tak 10 kousků si upevníme do svazku gumičkou. Voilà... razítko je na světě!


Jako inkoust použijeme libovolné akvarelové barvy nebo barevné spreje.
Na akvarelovou čtvrtku si tenkým štětcem od ruky jednoduše namalujeme stonky a listy.


Vybraný odstín fialkové si naneseme do plastové paletky nebo mističky a svazek tyčinek v ní štědře vykoupeme. Otisk si nanečisto několikrát zkusíme na obyčejném papíru. Až začnou tyčinky tisknout pěkné tečky lahodící našemu oku, pustíme se do díla a natiskneme levandulí, kolik se nám zlíbí.


Hotová přání jsem se snažila příliš nepřezdobit. Blahopřejný text jsem tiskla přímo na obrázek (pro jistotu pomocí Misti). Přáníčko jsem podlepila olivově zelenou Canvas čtvrtkou, přidala mašli z lněného motouzku a pár flitříků.

Musela jsem hned potom zajít do prádelníku a přičichnout si k pytlíčku se sušenou levandulí, abych si připomněla její vůni...






 Snad Vás levandulová vůně také trochu polechtala v nose 😊

7 komentářů: