sobota 23. září 2017

INSPIRACE... LAYOUT "HELLO SWEET FIVE"

Tak jo a je to tady. A co teď? :) To jsem si toho Karla* u Didi v obchodě neměla dávat. A co jako budu psát? Bude se vám to vůbec líbit? Bude vás to bavit? Nevím. Ale zkusím to. Prostě skočím... a křídla roztáhnu později...

Lepím výhradně stránky a výhradně na formát A4 naležato. Od roku 2013. Pro moji dnes téměř šestiletou dcerku Šárku. Je to tedy hlavně o ní a o našich společných chvílích. O rodině, kamarádech, cestování, práci, zábavě, radostech, ale i starostech. Takový trochu hybrid mezi PL a albem layoutů. Neulehčuji si to. Když se mi líbí fotka nebo když chci zdokumentovat jakoukoliv událost, musím vytvořit stránku. Ok, někdy na ní dám i fotky dvě..

Ve škole (té vysoké) nám říkali: “Do not hesitate to imitate.“ Takže „liftuju“ jak o život. Vlastně čím dál tím víc. Někdy je předloha skoro totožná a někdy by jste ji asi těžko poznali. A to mě moc baví. Zkoušet pořád něco nového. Zajímavou techniku, kombinaci barev, kompozici. Má alba nemají úplně čitelný „styl“, ale jsou i chvíle, kdy mi to nevadí ...

Můj první příspěvek je trochu netypický. Je totiž „indoorový“ a v pastelových barvách. Moc takových stránek nemám. Moc se mi líbí u jiných scrapařek, ale prostě nemám holčičku v tylové sukénce a květinou za uchem :) Ale zásobu papírů a ozdob na takové stránky mám, to zase ne že ne.

Každé nové album začíná Šárčinými narozeninami, které má na konci října a je v něm celý její rok. Kolekce Confetti od Maggie Holmes je už starší, ale myslím, že hodně povedená. A je narozeninová. Loňská oslava byla zatím jediná oslava, kdy není kolem kupa dětí v barevném oblečení, takže ideální příležitost.


Představa o tom, jak bude stránka vypadat se mi rodila v hlavě docela dlouho. Chtěla jsem použít papír se zlatými kružnicemi, ale nedařilo se mi to ničím hezky podložit. Papírovou krajku sem vrátila a vyhodila několikrát, tu prostě použít neumím. (Ale nevzdávám to). A pak na svém blogu My Shiny Studio zveřejnila Bea Valint krásnou dekoraci – rámeček z polo-vyříznutých květů. Přesně to jsem potřebovala. Soubory, které Bea vytvoří sama, dává zdarma ke stažení, což ji dělá ještě sympatičtější :)


Předlohu jsem musela trochu „srazit“, originál je ovál a já potřebovala kruh. Kytky jsou tedy trochu šišaté, ale kdo to pozná, že? 


Přiznávám, že fotky jsem silně “desaturovala”. To znamená, že jsem barvy stáhla na intenzitě tak, aby mi ladily s ozdobami. Jsou sice nepřirozeně vyblité a Šárka má obličejíček jak porcelánová panenka, ale ta původní fotka by fakt nešla. Takle to i víc vystihuje večerní atmosféru malé rodinné oslavy:) Poslední dobou jsem se různých filtrů a barevných úprav fotek přestala bát. Nějak mi jde víc právě o tu atmosféru než o přesnou dokumentaci barvy oblečení. 


Chipboardy a samolepky z této kolekce jsou nádherné. Extrémně dobře drží i přes moje nekonečné slupování a zase vracení na aršík. V archu samolepek je i písmenková abeceda, se kterou jsem sestavila datum. 


Text je pro mě na stránkách moc důležitý. Je to jediná možnost jak k té “životní dokumentaci” přidat něco navíc, nějaký vzkaz nebo cokoliv, co se na fotku nevešlo. Třeba proč má takový a makový dort, co dostala za dárky a z čeho byla paf. A když kruhová kompozice, tak text musel jít do kruhu, oblíbený font Jennifer Lynne vypadá jak rukou psaný. Text si připravuju ve “služebním” programu In Design od Adobe, který je ale bohužel placený a ne zrovna levný. Trefování se na správné místo bylo tentokrát dost oříšek, přesně trefit pozici a poloměr kružnice se mi nepovedlo. A co jako, že jo :) A takle vypadá stránka v albu, když ho otevřete. Model “velká fotka - stránka” najdete u mě často. Tak příště zase nějaký outdoor, ne? :)



Inspirace: Bea Valint - http://myshinystudio.blogspot.cz/

A už v pondělí pro vás budu mít inspiraci pro aktuální neónovou challenge...



*Karel – vinný sekt hojně oblíbený mezi některými scrapařkami (spolupráci jsme dohodly někdy po 2. skleničce...)

5 komentářů:

  1. Anicko... to odpadnu! Nečekala bych, ze u tebe takovou nějakou stránku najdu!!! Úplně te vidím, jak ji tvoris :-) a mam úsměv na tváři... je to OPĚT DOKONALE!!! Strasne se těším, ze se brzo uvidíme a ja si poslechnu ten příběh "kolem", ze tu prostě píšeš! Mam radost!!! Ty jsi proste pro me studna nápadu a budu se těšit na každy tvůj příspěvek!!!
    Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deniso moc díky:) Tahle stránka je opravdu dost netypická a přesto že nebyla do žádné challenge,tak jsem si s ní hrála dost dlouho. Ale je první v letošním albu, takže motivace byla velká.

      Vymazat
  2. Ani, úplně Tě slyším jak to vyprávíš ... :) Perfektní stránka a krásné čtení. A na neon ve Tvém podání se těším! To bych nejspíš nedala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. Bea Valint je fakt šikovná a její šablony i LO´s se mi moc líbí. Jen jsem se pořád neodhodlala ke koupi plotteru - z časových důvodů ... ;)

      Vymazat
  3. Díkes Jani. Pojď do toho. Taková neonově modrá s neonově růžovou...:)) To Ti určitě půjde!

    OdpovědětVymazat