úterý 27. ledna 2015

Cardmaking... z našeho kurzu

The first two valentine cards were created to meet the latest Simon Says Stamp Wednesday Challenge "Have a Heart" and the Fusion Challenge "Two Hearts".

The main image was stamped with a lovely Hero Arts stamp Blooming Heart and white heat embossed on watercolor cardstock. The splotchy background was created with distress inks and water mixed together on a craft mat. Really love that simple yet effective technique. One of my favourites :-) Thanks for stopping by!

V pátek jsme v naší prodejně pořádali kurz horkého embossování. Je to nejčastěji opakovaný a rozhodně nejoblíbenější kurz. Techniku embossování prostě miluju :-)

Dopoledne jsem vyrobila vzorky, ze kterých byly scrapženy nadšené a musím se přiznat, že i já jsem spokojená. Na to, že to bylo na poslední chvíli... :-) První dvě srdíčková přání jsem tvořila tak, aby splňovaly podmínku pro účast v challenge Simon Says Stamp a ve Fusion challenge.



Na akvarelový papír jsem inkoustem Versamark natiskla romantické srdíčkové razítko od Hero Arts, posypala bílým embossovacím práškem a zatavila horkovzdušnou pistolí. Potom jsem si na Big Shotu srdíčko vyřízla hezky do rámečku a barvila podklad.

K barvení jsem použila dva odstíny distress inkoustů (Spun Sugar a Picked Raspberry), které jsem z polštářku nanesla přímo na pracovní podložku, postříkala vodou a pak už jsem jen obtiskávala papír v barvě tak dlouho, dokud jsem nebyla s výsledkem spokojená :-) 

A ano, práci s tekutými perličkami rozhodně ještě musím potrénovat :-)) 



Efektní skvrnky vám vzniknou, pokud nabarvený papír někdy v polovině práce rychle přesušíte horkovzdušnou pistolí a poté znovu otisknete v barvě. Na závěr můžete čtvrtku ještě pokropit (ne postříkat rozprašovačem) vodou a skvrny budou úplně nejdokonalejší :-))) Voda s distress inkousty reaguje a působí jako zmizík.



Další přáníčka jsme také embossovaly, ale k barvení jsme tentokrát použily tekuté barvy distress stains. Tyto barvy mají podobné vlastnosti jako distress inkousty, ale jsou ředěné vodou a snadno a rychle se s nimi pracuje - prodávají se v lahvičce s houbičkovým aplikátorem.


Místo obyčejné vody jsme k ředění barev použily vodu zlatou :-) Snadno si ji vyrobíte přidáním zlatého pigmentového prášku do rozprašovače s vodou. Kromě zlatého spreje mám vždy po ruce také klasický perleťový (používám tento prášek).




Dvě další varianty... moc ráda si s těmi inkousty hraju a když už mám jednou vše po ruce, nikdy nezůstanu u jediného vzorku :-)




Jako poslední jsme vyráběly malinké gratulační přání. A o co bylo menší, o to bylo pracnější :-) Ukázaly jsme si, jak se pracuje s "negativním" razítkem a jaké jsou možnosti. Podrobný návod si brzy budete moct přečíst na blogu.

Pokud nutně potřebujete (... a ano, potřebujete!) Ketino mini gratulační razítko, máme ho pro vás skladem. Používám ho opravdu často a ráda. Vím, že kde se mi nehodí nic jiného, tohle bude pasovat určitě :-) A kdo potřebuje navíc i vyřezávací šablony - rámečky, najde je zde.





Děkuji za nakouknutí a budu se těšit, že se na některém z dalších kurzů potkáme :-)
Jejich nabídku najdete zde. Nové termíny vyhlásíme již brzy.

13 komentářů:

  1. Didi, tie ružové sú krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Deny, mám z nich radost :-) Dělala jsem asi 4 stejné a pořád nemám dost :-) Na kurzu holky dělaly i fialové a modré a vypadaly taky parádně.

      Vymazat
  2. Super! jednoduché, efektní, krásné.

    OdpovědětVymazat
  3. Dáši skvělé - jedno je hezčí než druhé ! A to srdíčkové razítko - boží !!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Perfekt, krásně jsi se vyřádila! A hned je mi jasné, že budu nějaké to razítko...pudr atd. "nutně potřebovat" ;-) Díky

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné kousky, přáníčka se moc povedla....

    OdpovědětVymazat
  6. To srdíčkové razítko a ta růžová... áááách nemohla jsem se vynadívat. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné. Obzvlášť to růžové. S tekutými perlami nejsem moc kamarád. Přijde mi, že ty tečky nezaschnou ani za 100 let.

    OdpovědětVymazat
  8. Three lovely creations - wonderful watery splatter backgrounds - the white embossed heart on your Fusion card is beautiful! thank you for joining us in the challenge!

    OdpovědětVymazat
  9. So pretty. Love your watercolor backgrounds. Thank you so much for playing along with us over at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Blog this week :)

    OdpovědětVymazat
  10. To srdíčkové razítko je super!!! A kombinace růžové s tím hnědým podkladem vypadá skvěle! Asi se budu opičit :-)

    OdpovědětVymazat
  11. These are sll just gorgeous! I love your Fusion entries- thank you for joining us!

    OdpovědětVymazat