středa 14. ledna 2015

Design Team - Diana

Tento týden vám na blogu představujeme členky našeho nového design týmu. Připravili jsme pro ně několik otázek a každá z nich také položila jednu doplňkovou otázku své kolegyni.

Přivítejte prosím...Dianu!

Diana mě nejdřív zaujala svými humornými články, které s papírem neměly nic společného. Ale nenechte se zmást! Tvoří stejně skvěle jako píše :-) Na blogu nám bude přinášet inspiraci na přáníčka, nechá nás nakouknout do svého Project Life alba a také pro nás bude připravovat PL výzvy, abychom stále měli o čem psát a co fotit...

Řekni nám prosím něco o sobě.
Ahoj, jmenuju se Diana, je mi 27 let a jsem především hrozná neposeda. Mám ráda, když se kolem mě děje spoustu věcí a je kolem mě spoustu lidí. Nesnáším rutinu, stereotyp mě ubíjí. S přítelem bydlíme na okraji Prahy, pracuji ve farmaceutické firmě a studuji doktorát. Stále více mě ale přitahuje práce s lidmi a kreativní tvoření, takže kdo ví, kam mě životní cesta nakonec zavane. Miluju podzim, heřmánkový čaj s medem, psaní svého blogu a samozřejmě všechno, co se točí kolem světa barevných papírů - tedy scrapbookingu.



Jak ses dostala ke scrapbooku?
Papírnictví mě fascinovala od malička - dokázala jsem trávit hodiny vybíráním sešitů do školy, kapesné jsme utrácela za nejrůznější bločky a diáře (do kterých mi následně bylo líto psát), ve stolečku jsem si "syslila" fixky a gelová pera. Pořád jsem ale cítila, že to není ono, že prostě někde musí existovat království barevných papírů. Když jsem pak o několik let později brouzdala po internetu a vymýšlela dárek na svatbu svých přátel, úplnou náhodou jsem objevila e-shop se scrapbookovými potřebami a první návody na přáníčka na YouTube. A protože jsem měla čerstvě po státnicích a před sebou dva měsíce prázdnin, bylo jasno a o závislost postaráno.



Co je Tvou hlavní parketou, co převážně tvoříš?
Nejsem úplně takový ten klasický "výtvarný" typ, kreslení mi nikdy moc nešlo, ale ráda prostě kombinuju, stříhám, vyřezávám, zdobím. A tak mi od začátku nejvíc sedl cardmaking neboli výroba přáníček. Taky proto, že sama miluju ten pocit, když otevřu schránku a vypadne na mě obálka. Letos v létě si mě ale naprosto získal Project Life, a tak postupně pronikám do jeho tajů a užívám si naprosto nový styl tvoření.




Máš oblíbenou značku a případně i nějakou scrap-superstar, kterou sleduješ?
Jednoznačně Simple Stories. Ještě nikdy mě jejich kolekce nezklamaly a fascinuje mě především jejich rozmanitost. Jejich sady dokážou být něžné (Hello Baby), veselé (zbožňuju podzimní kolekci Sweater Weather a její ježečky a veverky), a pak vydají neonové kousky (DIY Boutique) a já jsem zase paf. Při posledním úklidu jsem ale zjistila, že hromadím papíry od Bo Bunny, takže tady asi taky budou nějaké ty plusové bodíky. Oblíbenou tvář nemám, obdivuju prostě každého, kdo nějakým způsobem tvoří.

Pět oblíbených pomůcek, bez kterých nemůžeš být?
Kolekce barevných papírů od Simple Stories.
Postaršovač okrajů od Tima Holze.
Distress inkousty.
Washi pásky.
Svorky a kamínky.




Je nějaká technika, kterou bys letos chtěla vyzkoušet?
Letos jednoznačně Mixed Media. Jsem naprosto fascinovaná tím, co všechno se dá touhle technikou vytvořit. 


Rada pro začátečníka...?
Nebát se a začít. Všechny scrapbookové pomůcky jsou natolik dokonalé, že se Vám pod rukama vyklube vždy něco parádního! A pokud by šlo o nějakou konkrétní radu tak snad jen - lepit až úplně nakonec! :-)




Jak vypadá Tvůj stůl během pracovního procesu?
Zatím jsem se nedopracovala k vlastnímu kreativnímu koutku, ale mám naštěstí tolik tolerantního přítele, který pochopil, že jídelní stůl a kultivované stolovaní je třeba obětovat na oltář mého hobby, za což jsem mu neskonale vděčná :-) Hrozně ráda bych o sobě tvrdila, že jsem pořádná a mám pomůcky srovnané v úhledných boxech a krabičkách, ale nerada bych vám (ani sobě) něco nalhávala - když tvořím, vypadá to prostě asi nějak takhle... :-) 




Otázka od další členky design teamu: Co děláš, když se Ti nedaří ?? Neladí to, nejde nápad, blbá fotka, špatné barvy?
Scrapbooking je pro mě především relaxace a zábava, takže když se nedaří, prostě to zabalím a zbytečně se netrápím. Zítra je taky den :-)

Bonusová otázka Dianka mi poslala otázku pro jinou scrap-kolegyni a zároveň na ni taky sama poctivě odpověděla... Máte nějakou oblíbenou denní dobu, kdy nejradši tvoříte - jste ranní ptáče, nebo sova? Tvoříte v týdnu po večerech, o víkendech nebo prostě pořád? :-)
V týdnu je blázinec, a tak jsou pro mě osobně nejpříjemnější víkendová dopoledne. Uvařím si čaj, zaberu kuchyň a pod rukama mi pak většinou vznikají nejlepší výtvory. Kdysi jsem se na kurzu zmínila, že se těším, až budu mít děti, že na mateřské bude času na scrapbooking určitě mnohem více. Myslím, že jsem všechny přítomné maminky dobře pobavila. Takže jedním dechem dodávám, že obdivuji všechny z Vás, které scrapujete a dokážete při tom zvládat celou domácnost včetně ratolestí...  :-)
 
Těšíte se na Dianiny projekty a na její měsíční Project Life výzvu? Napište jí to v komentářích! Máte tipy na konkrétní články? Dejte nám o tom vědět! Ze všech komentářů na konci týdne vylosujeme jednu z vás a pošleme jí malý dárek - valentýnské a zimní kartičky z novinkových kolekcí od Simple Stories.

30 komentářů:

  1. Dianka ma pekne prace...vidim, ze sa tu pomalicky "zbieha" skvela partia :) tesim sa, pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné, už se těším až vše propukne :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Diano těší mě, že tě poznávám !!!

    Máš krásná přání a těším se, co dalšího nás naučíš a co na nás v PL vymyslíš :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji a "sdílím" poznámku - "Lepit až na konec" :-)))))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojte..wau wau...no nemám slov, nádherné...ja som úplný začiatočník, takže čučím jak puk :) určite sa so svojimi deťmi zastavím, aj my sa chceme naučiť vyrábať tak krásne pozdravy :)

    OdpovědětVymazat
  6. moc se těším na novou inspiraci :-D
    danas

    OdpovědětVymazat
  7. Diana mě už jednou upřímně pobavila svým článkem. A protože já jsem čtivec závislák, cením si toho a těším se, až mi vylepší den zase něčím příjemným pro oko.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc gratuluji, poznámku lepit až na konec také sdílím :) ještě mě ale celkem zajímá, co je ten postaršovač okrajů?

    OdpovědětVymazat
  9. Nejdříve...gratulace! Koukám, že to bude moc pěkná partička a moc se těším až to začne a budeme se kochat krásnýma výtvorama! Nejradši bych začala už teď ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Diano gratuluji k zařazení do DT.
    Těším se na tvou tvorbu a vtipné doladěné texty.

    PS: mám děti a občas si urvu i čas na tvoření, jinak bych se z toho zbláznila :)

    OdpovědětVymazat
  11. velká gratulace těším se ..inspirace na PL není nikdy dost...

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuju všem za milé přivítání a především Didi za přijetí do bezva party! Těším se na společné tvoření a spoustu vzájemné inspirace!

    OdpovědětVymazat
  13. Už se moc těším na inspiraci k PL ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Taky gratuluji a těším se. :)

    OdpovědětVymazat
  15. VELKÁ gratulace! :o)
    Jsem pravidelný návštěvník Tvého blogu a obdivuju, že kromě krásných a různorodých scrapbookových projektů je to navíc ještě moc příjemné počteníčko!
    Jsem vážně zvědavá, jaké další eso z rukávu na nás Didi vytasí zítra!

    OdpovědětVymazat
  16. Dianku neznám a ráda poznám její tvorbu, už jen její ukázky jsou moc pěkné. A jdu mrknout na blog! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Taky ráda používám ničič okrajů :) takže se těším ..

    OdpovědětVymazat
  18. Dianka mě rozesmála svou hláškou, že až bude mít děťátko bude mít víc času na tvořeni :) :) :) .....ale když se chce všechno jde :) :), držím palečky...

    OdpovědětVymazat
  19. Mě také nejvíc pobavila poznámka - až budu na mateřské... ��
    Přidám vlastní zkušenost - 2 zlomená pravítka na řezačce, orazítkovaný stůl včetně hotových přání, oboustranná páska v klubíčku a Big Shotem se prohání auta s rohlíkem. Tvořte dokud to jde! ;-)
    Těším se, že zkusím úplně jiná přání, než která jsem dělala doposud. Zdraví Jarmila

    OdpovědětVymazat
  20. Baví mě Dianin blog, takže se těším, že její příspěvky budou nejen zajímavé, ale i vtipné :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Veľmi sa teším na ďalšiu novú tvár (aspoň pre mňa) a bežím obdivovať Diankin blog :)

    OdpovědětVymazat
  22. Nádhera! Obdivují, když si někdo dá práci s "patláním" na stránce :-) a gratuluji ke členství v týmu :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Dianu už nějakou dobu na internetu sleduji, její tvorba se mi taky moc líbí, osobně obdivuji hlavně krásné vrstvení papírů a dekorací, které mi prostě nejde. Didi prostě udělala hvězdný výběr... ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Dianiny práce jsem už viděla a protože mám také ráda cardmaking a její práce mě inspirují moc se na ně těším. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tak šup šup nějaké hezké přáníčko prosím :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Dianko, gratuluji k členství v teamu a moc obdivuju tvůj styl. A to nejen ten tvořívý, ale i psavý :-))

    OdpovědětVymazat
  27. Jsem ráda, že ještě někdo není "výtvarný" typ. :D PL sice nedělám, ale ráda se podívám. Na co se těším jsou přáníčka. Doufám, že budou. A na zajímavé a veselé počtení. Toho není nikdy dost.

    OdpovědětVymazat
  28. Dobrý den, už se moc těším na projekt live. Snad s jeho pomocí konečně dokončím ten loňský. Mimochodem děti a scrapbook to je opravdu zajímavá kombinace. Na jednu stranu díky svým dětem vlastně tvořím a na stranu druhou co před nimi neschovám, to mi zničí nebo zabaví pro vlastní tvoření potřebu :-)

    OdpovědětVymazat