pátek 6. února 2015

Project Life s Markétou... 1. a 2. týden

14 dní uteklo jako voda a jsem tu s prvními týdny roku 2015 :-) Použila jsem kartičky ze sady Snapshot od Kaisercraft (v e-shopu doplníme koncem února) a doplnila je odřezky z kraftových čtvrtek. Nemám žádnou zimní sadu, a i když tahle kombinace vyloženě zimně taky nevypadá, myslím, že to dopadlo dobře. Vše jsem se snažila sjednotit výseky vloček v barvách kartiček.





Vločky jsem zdobila malými samolepícími perličkami.


Ráda do svého PL zaznamenávám i události, které se netýkají  přímo naší rodiny, ale řekla bych světového dění :-) Takže zmínit, že Večerníček měl narozeniny bylo zásadní !



Možná se vám některé fotografie budou zdát moc tmavé, nebo rozmazané a nekvalitní, téměř nehodné publikování. Ale podle mě PL není o dokonalosti, ale o okamžiku. O zaznamenání toho, co se právě stalo. A ono pečlivě ostřit na kocoura a ladit zlatý řez a pravidlo třetin, když máte vteřinu, to se ne vždy podaří. 


Jsou dny nebo i týdny, kdy se nic moc neděje. Proto je dobré fotit opravdu všechno. Pak se i nákup známek na popelnice může stát velkou výpravou :-) O krmení kocoura drobečky nemluvě !






Na některých fotografiích jsou odlesky, na téhle jsem dokonce vidět i já .-) Fotím stránky s kartičkami založenými v kapsách. Za prvé jsem líná vše znovu vyndávat a za druhé mi to tak přijde autentičtější. A v tomhle počasí a světle...


Druhý týden jsem kombinovala kartičky ze sad Daily Grind a Snap! od Simple Stories.


Bohužel zde zmiňovaná světová událost příjemná není, ale měla jsem pocit, že zaznamenána by být měla. 


Už dlouho se mi na stránkách jiných PL projektů líbí velké vyřezané nápisy. Prodávají se už i hotové, samolepící, ale anglické.  Tak jsem po delší době připojila plotr a vyřezala si svoje :-) Jsou takovým znakem tohoto týdne.




Jak jste si asi všimli, bez samolepících písmenek od Tima Holtze bych asi nepřežila :-) Jsou úžasná - jen by mu měl někdo říct, že tady v Čechách opravdu potřebujeme víc písmenek N, U a A .



Nejdůležitější událostí tohoto týdne bylo samozřejmě pozvání do design týmu PP :-)


Jak se mi hodil Pretty Papers cukřík. Vůbec velmi ráda používám na stránky různé propriety vztahující se k dané události nebo akci. Nejen vstupenky a prospekty, ale také prostírání z restaurací, části kelímků, krabičky od léků, visačky z oblečení, i kousky kůry nebo peří nalezené v lese už jsem lepila :-)


O nápisech už jsem se zmínila. Nejdříve jsem vyřezala jen černé, ale na některých fotkách nebyly vůbec vidět. Tak jsem je řízla ještě bílé a nalepila na ty černé a je to myslím docela efektní. Prostě kouzlo nechtěného ! :-)







Pár detailů


V každém příspěvku bych se s vámi ráda podělila o nějakou vychytávku nebo nápad, který se mi osvědčil. Pro začátek bych měla hned 2 :-) První je super vychytávka od Zuzky Nejmanové - NejmArt - která nám na libereckém kurzu ukázala, jak si poradit s neustálým vypadáváním kartiček z horních kapes stránky.

Objevila kolečka na přelepování obálek. Jsou to opakovaně nalepitelná transparentní kolečka, pro náš účel úplně dokonalá. Na kapse nejsou skoro vidět a když budete chtít něco ještě dolepit, přidat, bez problémů odlepíte, kapsu upravíte a znovu zalepíte.


Druhou vychytávkou je lepení přídavných kapes. Mám je moc ráda a používám je velmi často. Pokud je lepím ke straně, tak to dělám tak jak se má, proužek pak proděravím kleštěmi  a není to skoro vidět. Pokud kapsu umísťuji někam do stránky, vadilo mi, jak je ten lepící proužek vidět a zasahuje do kapsy nahoře nebo vedle. Lepím to tedy trochu naopak než by se mělo. Pokusím se to srozumitelně popsat.

Kapsu si položím před sebe, lepícím proužkem dospod . Ten proužek pak zahnu směrem k sobě. Vlastně tím jakoby zavírám to místo, kudy se pak vsouvá kartička. Tím jsem získala velikost stejnou jako místo kapsy na stránce. Přiložím na stránku a nalepím. Kartička se pak vsunuje ne ze shora ale zespodu, jakoby vnitřkem té přídavné kapsy.


Kartička s Eifelovkou je lepena tímto způsobem. Lepící proužek není nikde vidět, protože je vespod.



Děkuji za trpělivost, pokud jste dočetli až sem a jak jste na tom vy ?? Lepíte, stíháte, máte také nějaké zajímavé nápady a vychytávky ?? Podělte se s námi !

Těším se brzy na  lepenou :-)

12 komentářů:

  1. Super, úžasné.... Díky Markét, za možnost nakouknout. Moc se mi líbí ty vyřezané nápisy.... a budu prohlížet ještě několikrát a najdu další neobjevené vychytávky. A taky mám v PL večerníčka.... díky tobě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. dokonalé, díky za nakouknutí pod pokličku :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda - tolik úžasných tipů! Já v PL dokumentuju jen události naší rodiny, zaznamenat světové události (nebo 50 let Večerníčku) je výborný nápad...

    OdpovědětVymazat
  4. obdivuji, ze mas misto na "svetove" udalosti ... ja to vlastne ani nestiham sledovat :) super!

    OdpovědětVymazat
  5. Market super máš to moc pěkné

    OdpovědětVymazat
  6. Díky moc :-) však vy jste taky ženy šikovné ! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Prosim, jak se delaji ty vyrezavane nadpisy? Omlouvam se za anonymitu, ale nejde mi se přihlásit. .Vse je moc krasne! Diky Eva

    OdpovědětVymazat
  8. To je v pořádku :-) Děkuji :-)

    Nápisy jsou vyřezané ze samolepícího vinylu na Silhouette plotru.

    OdpovědětVymazat
  9. Markét krásné stránky! A vysloveně Ti závidím, krásné ruční psaní! Hanule

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani tak to jsi mě dostala !! Já svoje písmo úplně nesnáším, často ho ani po sobě nepřečtu a to se v PL snažím aby to vypadalo !! .-)

      Vymazat
  10. Dobrý den,

    já bych se zase zeptala, co je to za font těch vyřezávaných nadpisů? :) Děkuji Vlaďka

    OdpovědětVymazat