úterý 7. dubna 2015

Inspirace... Dětský kufřík

Dnes vám přináším další víceméně inspirační projekt z krásné kolekce papírů Carta Bella Rough and Tumble.  Od září mám doma prvňáčka a tak jsem mu ozdobila kufřík na výtvarné potřeby…

Krásné papíry se strukturou na povrchu a vysokou gramáží jsem nalepila na víko a boky přírodního kartonového kufříku a dozdobila jsem samolepkami.

 

Povrch jsem polepila několik milimetrů od okraje. 


Kufřík je delší než 30 cm, tak bylo potřeba papír nastavit. Proto je na druhé straně několik pruhů slepených k sobě. Oblouk jsem si předkreslila tužkou a vystřihla.


Na protilehlou stranu jsem nalepila jeden ze štítků. 


Boky kufříku jsem polepila jen částečně. Sice po celém obvodu, ale ne po celé šířce. Za "zámeček" jsem pruh papíru zastrčila. V tomto místě není nalepená oboustranná páska.


Tip: pokud nemáte takovýto nový kartonový kufřík, nezoufejte. S úspěchem se dá zrecyklovat jakýkoli papírový kufřík. Pak stačí celý jeho povrch natřít bílým gessem nebo klasickou akrylovou barvou a pokračovat tak, jak je popsáno výše.


Máte doma tuto úžasnou kolekci a už jste z ní něco krásného vytvořili? Pochlubte se svým projektem v naší pinterestové galerii.


2 komentáře:

  1. Krásný nápad !! Originální kufřík na míru , ze kterého nekřičí šílené komerční postavičky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super inspirace, Ilonko! Myslím, že Tvůj prvňáček má zcela jistě ten nejstylovější kufřík na výtvarku z celé třídy! :o) (Jooo, a já jdu googlit, kde se tyhle craft kufříky dají koupit... :oD)

    OdpovědětVymazat