pondělí 13. dubna 2015

Mixed media miniseriál... Twinkling H2O´s

Klasické akvarelové barvy v tuhých kostičkách (jak říkají výtvarníci v "pánvičkách") mě dlouho míjely... Nejsem žádný milovník ani specialista na akvarely, a tak jsem si říkala, že moje bohatá zásobu nejrůznějších sprejů mi bude stačit... 

S barvičkami Twinkling H2O´s jsem se před nějakou dobou setkala na jednom kurzu a byla jsem nimi naprosto okouzlená! Žádné nudné a fádní barvy, ale nádherná a široká paleta úžasných zářivých barviček s naprosto dokonalým perleťovým či duhový odleskem. Chvíli to trvalo, ale nakonec dorazily i k nám do Česka. Pár kalíšků jsem si pořídila a momentálně jasně vedou i nad mými oblíbenými spreji!

Mixed media... Twinkling H2O

Twinkling mají podobu tuhých koláčků a jsou baleny v malých kalíšcích. Obsahují velké množství barevného pigmentu s jemnými perleťovými částečkami a prodávají se v nepřeberném množství krásně ladících odstínů. Jen při manipulaci je potřeba dávat trochu větší pozor, aby vám barvičky nespadly na zem. Jsou díky množství pigmentů křehké a snadno se polámou na střípky. (To však můžete napravit trochou vody, kterou necháte v kalíšku přes noc. Barva se rozpustí a když necháte kalíšek otevřený několik dní, voda opět vyschne a barva se zacelí). 

Barvičky jednoduše připravíte k použití tak, že přímo do kalíšku nastříkáte trochu vody z rozprašovače nebo nakapete vodu štětcem. Nejlépe se pak nanášejí měkkým (akvarelovým) štětcem. Po použití barvičky nechte vždy důkladně vyschnout.

Na ukázku jsem dnes připravila návody na dvě jednoduchá a rychlá pozadí, která můžete využít na přání nebo stránku.

Mixed media... Twinkling H2O

Čtvrtku jsem jako obvykle naimpregnovala gessem a nanesla bílou strukturovací pastu. Vybrala jsem tři vzájemně ladící ostíny Twinkling a akvarelovým štětcem jsem nanesla nejprve jeden světlejší odstín a přes něj ještě do mokré barvy sem tam přidala i druhý odstín. Barvy krásně splynou a po vysušení vyniknou jemné perleťové odlesky. Nakonec jsem štětec namočila do nejtmavšího odstínu a suchý podklad postříkala pár kapkami barvy. Po vysušení  pistolí jsem ještě pro kontrast přidala moji oblíbenou černou tuš a několik otisků pozaďového razítka.

Mixed media... Twinkling H2O

Poklad jsem hned využila na přání. Okraje jsou otřepeny ničičem a potřeny černým distress inkoustem. Na poklad jsem sem tam prsty nanesla zlatý vosk. Jako dekorace je použit kousek gázy, chipboard od Wycinanky, bílý bavlněný provázek, hedvábná stuha, papírový kvítek, mosazný přívěšek s ptáčkem, pár flitrů a samolepicí písmenka od Tima.

Mixed media... Twinkling H2O
Mixed media... Twinkling H2O

Na druhé pozadí jsem opět vybrala tři ladící odstíny Twinkling.

Mixed media... Twinkling H2O

Tentokrát jsem je však nenanášela po celé ploše, ale pouze na horní část čtvrtky a nechala je volně stéct. Po vysušení jsem čtvrtku postříkala pár kapkami kontrastní tyrkysové, pocákala černou tuší a motiv šablony na pár místech obtáhla tenkým černým lihovým fixem.

Mixed media... Twinkling H2O

Podklad v rezavě hnědých tónech jsem jednoduše obmotala tyrkysovým bavlněným provázkem, přidala opět kousek gázy,  papírové květiny, flitry, samolepicí písmenka a ozdobu ve tvaru vážky s mosazným klíčkem.

Mixed media... Twinkling H2O
Mixed media... Twinkling H2O
Mixed media... Twinkling H2O

Přeji krásné tvoření s Twinkling!

6 komentářů:

  1. Nádhera, Jíťo!!! Ta kombinace bronzové a modré je úžasná!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. ach to je krasa nesmirna!!! se tesim do Liberce, az te, pani mistrova, poznam, delas krasne veci!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké a zajímavé.
    A ta Timova písmenka na nápis - geniální :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Neskutočné!! Prenádherné pohľadnice!! :)

    OdpovědětVymazat