pátek 3. dubna 2015

Project Life s Markétou... 9.týden

Dva týdny uběhly jako voda a jsem tu opět se svým PL . Bohužel, nebo možná pro některé méně čtivé bohudík - mám nalepen jen jeden týden :-(  Po tom, co jsem doléčila rodinu, onemocněla jsem já. A že to teda byla mrcha chřipka - 5 dní jsem strávila v posteli a pořád to není stoprocentní. Ale já se nedám a už jsem naskočila do plného tvořivého i rodinného provozu :-)

Kdo tvoří a PL k tomu, ví, že stačí výpadek pár dní a skluz je tu. Ale netvoříme na čas, ale pro radost, takže se tím nenechám stresovat a do příště to doženu :-) V klidu samozřejmě :-))))


Jak jsem v tom 3-týdenním skluzu, už jsem sahala po jarní zelené a růžové a chtěla nalepit veselý týden. Pak jsem v diáři zjistila, že to byl vlastně ještě týden únorový a jarní barvy zase sklidila. I když při pohledu na fotky sluníčka myslím, že v únoru bylo líp, než teď o zasněžených Velikonocích ??!!

Myslím, že už jsem to zmiňovala, ale poslední dobou se mi nehodí skoro žádná kartička z mé docela slušné sbírky. A tak stále častěji sahám k velkým 12" sadám, které si sama nařežu. Tentokrát jsem vybrala sadu "On the Bright side" od MME, kterou jsem si loni dovezla z Open day Pretty Papers ve Znojmě :-)


Pořád mě neopustila vášeň pro řezání na plotru. Tento týden jsem si to fakt užila :-)


Mám ráda 3D projekty a 3D efektu se nevzdávám ani v PL. Samozřejmě se to nesmí přehánět, už takhle mám jedno album jen na půl roku :-) Některé výřezy nebo nápisy si vyříznu 3x a pak je na sebe navrstvím. Jsou to takové mé vlastní chipboards. Stejně se dají samozřejmě použít i výřezy z Big shotu.


Snad mě tu ochránci přírody neukamenují, ale ta myš byla fakt děsná mrcha ! Fotka myši lapené je pod odklápěcí kapsou, ale toho pohledu jsem vás ušetřila :-)


Nestává se mi to často, ale vyzbylo mi "hluché" místo. Tak jsem si vyrobila chrastidlo k přivolání jara :-) Na chrastidla je spousta návodů. Nejčastěji se vyrábí pomocí 3D čtverečků. Mně ale vadí, jak jsou pak po stranách vidět. To se dá sice zamaskovat úzkým proužkem papíru,ale to je zase hrozná piplačka. Já to vyřešila jinak.


Výřez rámečku jsem si udělala asi 12x. Nalepila jich 11 na sebe a vznikl mi vyšší rámeček, aby flitry nevypadaly. Na 11. jsem nalepila folii a ten pak přilepila na 12., chrastidlo uzavřela a bylo hotovo.


Kurz ve ForArtu byl super, paní Zemanová je skvělá lektorka. A opět připomínám jarní kurz v Liberci kde bude plotr k vidění a také šance jej vyhrát !!! Takže neváhejte a pojeďte !! :-)


Zas ty nemoci - ale další týdny už to bude lepší, nebojte :-)


Chudák Ája měla vysokou horečku a usnula uprostřed skládání s rukou v korálkách - no nevyfoťte to ! :-)


Trochu infantilní kartička, ale měla jsem potřebu ty zákeřné bacily nějak ztvárnit :-)


Zatímco já s Ájou jsme doma bojovaly s horečkou, manžel s Amálkou byli na lyžařském výcviku. Podle fotek i vyprávění si to moc užili :-)


Protože fotek z lyžáku byla spousta, udělala jsem z nich 2 koláže. Jednu lyžovací a druhou ze zábavy a her. Použila jsem opět mou oblíbenou odklápěcí kapsu. Vnitřní strana kapsy je připravená na text. Poprosila jsem Amálku o autentický zápis , ale nemá čas !! Tak snad to někdy dopíše :-)

To je pro tentokrát všechno :-) Pokud máte skluz jako já, nevěšte hlavu, všechno má svůj čas a a on se čas na to dohnání najde. A pokud jste aktuální, jen tak dál !!! Závidím, ale přeju ! :-)

Za 14 dní se doufám aktuální, těším na lepenou !!!

12 komentářů:

  1. Páni, ty rámečky ze Silhouettky jsou nádherné!!! Asi si jí fakt taky pořídím ... Ale nejdříve počkám, jestli jí náhodou nevyhraju v Liberci :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Super nálož PL a zase spousta báječných nápadů Markét.... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Markét, paráda. Ty jsi plotrová královna. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Markéto nádhera, moc se mi líbí ten nápad s odklápěcí fotkou na chycenou myš, doufám, že také brzo použiju, zatím mrcha vyhrává :-( ale já se nedám :-D

    OdpovědětVymazat
  5. eh, jako vyrezat 12x stejny ramecek a navrstvit? ty jsi dabel, Market!!! super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani však ty tvoje vychytávky jsou ještě dokonalejší :-) Díky :-)

      Vymazat
  6. Já jsem ráda, že se dozvím, jak si žijete :-) :-) no a rámeček, ten mě nadchnul a neb jsem technický anitalent, budu asi nadosmrti všechno vyřezávat a stříhat ručně ( tedy pokud mě nezazásobí moje úžasná milá kamarádka ;-) - díky ještě jednou moc a moc, jsi zlatíčko :-) ) . Ale takové bacily, ty jsou perfektní. Krásné dny bez těch bacilových potvor do Buše přeje Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani děkuji !! :-) Však tvou dokonalost střihu budu obdivovat vždycky !! já bych bez těch tsrojů nestřihla rovně ani centimetr :-)

      Vymazat
  7. Markét, super si sa s tým vyhrala! :) Len pozerám na všetky tie vyšperkované detaily :) Super!

    OdpovědětVymazat