pátek 15. května 2015

Project Life s Dianou... Co se ještě dělo za La Manche

Minule jsem slibovala jsem výlet na ostrovy, máte ho tedy mít. I přesto, že mě tvorba těchto stránek způsobila několikatýdenní skluz v letošním albu, stálo to za to a jsem s výsledkem víc než spokojená. 

Ale pozor, neodehrálo se tu žádné závratné scrapbookové zdobení, chtěla jsem, aby stránky působily jednoduše a čistě (i když to může znít v kombinaci s černým podkladem tak trochu zvláštně). Každopádně, věřím, že i tak zde najdete inspiraci a užijete si se mnou tuhle vyhlídkovou jízdu - tentokrát po Manchestru.


Zastavení v Manchestru byla vlastně jedna velká náhoda. Byl to jeden z těch spontánních nápadů, kdy jsem zjistila, že kamarád tady studuje angličtinu, a tak mě napadlo, že by mohlo být docela fajn se setkat a strávit spolu den.


Slovo dalo slovo a my jsme se opravdu jednoho červnového dne sešli v Manchestru na nádraží. Kuba mě provedl po městě, vzal mě na tradiční fish&chips, ukázal mi sídlo stanice BBC a byli jsme i v muzeu fotbalu.


Co se scrapbookingu týká - aby se nám z toho tady nestal úplný cestopis - hrdá jsem především na to, že se mi podařilo najít a nalepit letenky a do vyrobené kapsičky i jízdenky. Tyhle detaily vždycky stránku pěkně ozvláštní, aby to nebyla jen fotka sem, fotka tam.


Další vychytávkou jsou akrylové "překrývací" kartičky. Parádní věc, pokud se vám nechce nápisy, psát, tisknou, lepit ani embossovat. Poprvé jsem taky přišívala vellum, což byl docela stres, ale nakonec se mi to myslím povedlo.
Ale zpět do Anglie. Když jsme u fotbalu, tak tím Manchestr prostě žije. Tím pádem byl návštěva fotbalového svatostánku domácího klubu Manchestr United - Old Trafford téměř povinností.


Ačkoliv nejsem žádná velká fanynka fotbalu, prohlídka stadionu mě prostě nadchla. A tak jsem jí věnovala i samostatnou stránku v mém PL albu. Co na tom, že výklad byl v angličtině, a to ještě v té "mančestrovské". Průvodce byl tak nadšený, že jeho entusiasmus se brzo přenesl i na nás.


Kromě stadionu a tribun nás Jack (nebo John?) vzal i na střídačku domácích a hostů, a následně do zázemí fotbalistů. A přidal taky spoustu zákulisních perliček. A tak i já dám k dobru jeden drb - zdánlivě nicneříkající fotka s plakátem fotbalistů je z místa, kde se prý David Beckham seznámil se svou budoucí ženou Victorií. 


Schovala jsem si i vstupenku, které jsem připravila parádní kapsičku pomocí samolepící mřížky, což má imitovat fotbalovou bránu. Dobré, ne? :-)

I tenhle bezvadný den jednou skončil, s Kubou jsme se rozloučili tam, kde jsme se sešli - na nádraží - a já nasedla na vlak do Sheffieldu. Jak to bylo s konferencí a večeří na zámku jsme si povídali minule. A tak je to z mého výletu do Anglie je to už opravdu všechno. Snad jste si ho prostřednictvím mého alba užili stejně tak, jako já! Budu se těšit za 14 dní, to zase v roce 2015, naštěstí už pěkně jarně.

Ať je i váš "lajf" jeden velký projekt přeje

4 komentáře:

  1. Di, to je opět nádherná stránka. Prosím Tě, co jsou to ty černé kartičky s tím prošitím? To je na stroji?

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, děkuji :-) Nene, žádný šicí stroj, ale černý tonkarton, bílá gelovka a pravítko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :-) Prosím, kde kupuješ ten tonkarton a jaká je to ta gelovka? Jednu doma mám a tedy vůbec takhle krásně nepíše...

      Vymazat
    2. Oboje mám z výtvarných potřeb na Karlově náměstí. Ta gelovka je ale opravdu úplně obyčejná, tak mám asi větší štěstí :-)

      Vymazat