středa 13. ledna 2016

INSPIRACE... LAYOUT "Náš rok"

Krásná novotou vonící alba už jsou dozajista připravena na poličce a čekají na lepení prvních letošních fotek. Začátek ledna je ten nejvyšší čas pro přípravu závěrečných stránek a titulek pro nový rok. Jednu takovou stránku shrnující naše největší rodinné události loňského roku jsem dnes připravila pro inspiraci.


Ze spousty loňských fotek jsem vybrala čtyři, které nejvýstižněji dokumentují nejdůležitější momenty minulého roku, a vytiskla je černobíle, aby šly snadněji zkombinovat se zdobením. Na podklad jsem zvolila čvrtku s oblíbeným motivem dřeva s jemným zelenkavým a růžovým nádechem a do těchto dvou barev jsem pak ladila i celý layout.

Stránku jsem tradičně natřela jemnou vrstvou čirého gessa, přes šablonu nanesla bílou strukturovací pastu a pod místo, kde budou umístěny fotografie nalepila nařezané pruhy čtvrtek (Ježíšek mi nadělil parádní 12" pákovou řezačku a s ní se řeže jedna báseň. Není nad pořádné pomůcky, jak už psala Dianka...). Papír jsem důkladně pocákala kapkami sprejů Lindy's Stamp Gang (v e-shopu jsou k dostání také v barevně sladěných sadách) a pro kontrast orazítkovala černým inkoustem. Pod fotografie jsem umístila chipboard ve tvaru filmového pásku v maxi variantě.


Layout jsem zdobila papírovými kvítkychipboardovými samolepkami s glitry, transparentními zlatými samolepkami, textovými samolepkami z nové kolekce Simple Stories Carpe Diem, buttonkem a enamelkami. Titulek je poskládán z černých pěnových thickersek a chipboardových čísel od Kety.


Tip od JITKY: 

"Enamelky můžete po nalepení obtáhnout černým fixem, na stránce tak krásně vyniknou..."




Nezkusíte také začít letošní alba Mixed Media stránkou?  Ať tak či onak, hlavně přeji, ať se Vám v novém roce krásně lepí...

15 komentářů:

  1. Jito, to je nádhera!! kolik ty tam toho vzdycky das a jeste ti to ladi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, děkuji. Já zas s obdivem koukám na Tvoji práci, Tobě stačí jedna čí dvě ozdoby a výsledek je naprosto exkluzivní... :o)

      Vymazat
  2. Opravdu moc povedené. Dáváte to jen tak nebo do kapes? To by bylo snad i škoda to mít v těch plastových, je tam tolik krásně sladěných věcí, že si to člověk musí "ošahat" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji. Stránky nakonec pokaždé skončí v kapsách, přece jen mám obavu, aby se otáčením neponičily... Ale než dám stránku do alba, pár týdnů mi visí v pracovně nad stolem, abych si ji i se všemi použitými ozdůbkami dostatečně užila. :o)

      Vymazat
  3. Krásná! Tyhle shrnující stránky za celý rok mám moc ráda:-) Jen bych měla problém s výběrem fotek, ale za tu práci to stojí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji :o) Já si práci s tříděním fotek za celý rok "odedřela" už v prosinci, kdy jsem chystala kalendáře pro rodinu. Takže teď už jsem lepila jen 4 fotky, které byly v kalendáři a výběr byl naštěstí hotov za pár minut :o)

      Vymazat
  4. Souhlasím s oběma Janičkami - nechápu, jak to, že tam toho máš tolik a stále to spolu tak krásně ladí a nechápu ani, jak jsi dokázala vybrat JEN 4 fotky! Je to nádhera a pro mě nepochopitelné! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dianko, já jsem prostě zdobící typ. Musím se vždy brzdit, abych zavčas přestala a stránku moc nepřeplácala. O to víc obdivuju, jak někdo dělá stránky clean and simple, to já asi nikdy nedokážu :oD

      Vymazat
  5. Mockrát díky všem za úžasné komentáře!!! <3

    OdpovědětVymazat
  6. tak to je opravdu přenádherná stránka. Tleskám a klaním se tvému umění. Já snad ještě kvůli tobě začnu "na stará kolena" dělat stránky ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná stránka Jituš a parádní výběr fotek. Samozřejmě také obdivuji zdobení...krásně to všechno ladí.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná prácička, velice inspirativní.

    OdpovědětVymazat