úterý 26. ledna 2016

INSPIRACE... Valentine's cards

Přání k Valentýnu jsou vždy výzvou. Jedni svátek zatracují a jiní se na něj těší. Můj názor je - proč nenechat své drahé polovičky, aby nám udělali radost a je mi jedno, zda to bude na  Sv. Valentýna nebo prvního května ...



Mou inspirací pro ostatní jsou letos dva typy přání. Clean and simple a hravá. Na oboje jsem použila podobné pomůcky - Distress Inks, horké embossovánníGlossy Accents a razítka Lawn Fawn/popř. Technique Tuesday. Protože jsou DI na bázi vody, použila jsem jako podklad na všechny akvarelový papír s vyšší gramáží.




První skupinou jsou hravá valentýnská přání. Na první ukázce jsem si vyhrála s Distress Inks. Cílem hry bylo rozměrově větší přání s netypickým motivem. 




Na další přání jsou přímo geniální razítka Lawn Fawn. Dají se mezi sebou kombinovat a výsledná přání prostě vykouzlí úsměv na rtech ...




A protože bych to nebyla já, abych nepřidala pár kousků i do skupiny Clean and simple, tady jsou.





A vy už máte svá valentýnská přání hotová? Vložte je do Pinterestové galerie Pretty Papers, ať se mohou inspirovat i ostatní. 

Přeji krásné tvořivé chvíle!


18 komentářů:

  1. Všechna přání jsou opravdu nádherná,to první s okénky je opravdu velmi zajímavé a originální. Nejvíc mě asi zaujala ta úplně poslední fotka, opět originální umístění provázků a krásné textové razítko, kterému každý rozumí :). Opravdu super!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherne pohľadnice.... všetky sú veľmi pekne skombinované :)

    OdpovědětVymazat
  3. Terezko, tomu říkám PORCE inspirace! Krásná přání! Za mě je číslo jedna úplně to první s rámečky, takové vidím prvně... :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach můj bože!! neboli Oh, my god! - jsem si trochu poslintala klávesnici :) Krása, díky! Anička

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera... Klobouk dolů a velká pochvala. Světová třída.

    OdpovědětVymazat
  6. Terezko krása! Děkuji za krásnou inspiraci. Distress si nanasela prosíme jak? Bločkem asi ne, jsou tam jakoby tahy? Děkuji :-) Musím se dovybavit barvickama :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, Distress jsem nanášela štětcem. Nejprve čtvrtku postříkám celou vodou a následně postupuji od nejtmavšího tónu po nejsvětlejší. Díky vodě se do sebe první vrstva krásně sleje a nejsou tvrdé přechody. Potom vše vysuším a druhou vrstvu nanáším přímo štětcem, který namáčím do Distress s kapkou vody. Opět vysuším a úplně jako poslední krok používám Distress Spreyer - stačí jakákoli nádoba s rozstřikovačem. Postříkám plátno, nechám vodu cca 30s reagovat s inkoustem a vysuším kuchyňskou utěrkou. A je hotov :-) Přeji super tvoření!

      Vymazat
  7. Nádhera. Už se taky začínám vybavovat inkousty, ale ještě musím pochytit návod, jak s nimi více zacházet a hlavně vybarvovat (to se mi moc líbí). Verča S.

    OdpovědětVymazat
  8. Krasna prani, ale pozir clean and simple styl ma svou prednou definici, ktera se zde v Cechach upravuje :( Prani zde vytvorena jsou jen simple, aby byla clean mel by mit hlavni motiv kolem sebe spoustu volneho prostoru nejcasteji bile misto.

    OdpovědětVymazat
  9. Terezko jsem moc ráda, že tě tu na PP máme, přání jsou překrásná !
    moc se mi libí jak je každé jiné, každé z jiného soudku a všechna perfektní !!

    A na rozdíl od Kacky se i na tvoření líbí, že nemá žádné hranice a žádné přesné definice. Protože jak říká Iris - tvoření radost - a radost je svoboda ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Markéto - i já to tak cítím. Nerada škatulkuji :-)

      Vymazat
  10. To neni skatulkovani, ale spravne pouzivani pojmu, kdyz se neco nejak jmenuje a pod jmenem se skryva dany obsah, tak se to nema zamenovat, pokud zamena nevychazi z neznalosti obsahu pojmu. Nema to nic spolecneho s hranicemi tvoreni, je to proste trapne, kdyz nekdo pise pro lidi clanek, ktery ma byt inspiracni a poucny a pritom pise blaboly :( To se deje na ceskem internetu vsude. Tady je to jen drobnost, ale jako cloveka, ktery ma trosicku psani a tvoreni za sebou me to stve, tohle mateni pojmu.

    OdpovědětVymazat
  11. Terko, díky za super článek a skvělou inspiraci, přání jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
  12. Tvoření je radost, za tím si stojím na 100% a máš to Terezko krásné!!
    Nechci se pouštet do zbytečných diskuzí, protože se mi Tvé tvoření líbí a nezaslouží si to, aby se tady rozběhla diskuze scrapbookovýchrádobyodborníků.

    Pro inspiraci přikládám pinterestovou nástěnku v tomto stylu tvoření. Pokud píšeš "bláboly", pak je napsali všichni na světě.
    https://cz.pinterest.com/search/pins/?q=simple%20and%20clean%20cardmaking&rs=typed&term_meta[]=simple+and+clean+cardmaking|typed

    Držím palec, tvoření zdar! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherná přáníčka, jste moc šikovná. Čím jste vybarvila ptáčky a ježečky prosím?

    OdpovědětVymazat
  14. Přáníčka jsou nádherná... Nechala jsem se inspirovat, jen jsem po mnoha pokusech a omylech nepřišla na odstín distress zcela dole na vínově červeném přáníčku be my Valentine.

    OdpovědětVymazat