středa 10. února 2016

DIY TUTORIÁL... SHABBY CHIC VALENTÝNKA SE SPREJI

Miluju spreje Heidy Swapp a propadla jsem jejím vyladěným mini sadám. Je to prostě něco jako mini distress inkousty - vůbec je nepotřebujete, protože máte ty velké, ale z nějakého důvodu je prostě musíte mít. Všechny! Protože je Valentýn za dveřmi, zakoupila jsem samozřejmě červené odstíny. A dneska se společně podíváme na to, jak s s nimi vykouzlit parádní pozadí pro shabby chic přáníčko.


Co budete potřebovat?

plochý štětec
papírové kapesníčky / ubrousky (ne vlhčené!)


Akvarelový papír si seřízněte na velikost, kterou budete potřebovat na přáníčko. Já většinou nechávám vždy cca 0,7 centimetru na každé straně, aby vykukoval základ přáníčka nebo byla možnost přidat další podkladový papír. 

Akvarelovou čtvrtku přetřete gessem. Nesnažte se o pravidelnou vrstvu. Naopak, tak nějak ležérně, aniž by vám na tom moc záleželo, dejte papíru bílý nátěr - někde ho bude víc, někde méně. Já si cvičně vždy představuji malé děti čmárající vodovkami :-) Následně papír vysušte horkovzdušnou pistolí.


A teď už přijdou na řadu spreje. Nastříkejte je na vysušený akvarelový papír a rozetřete papírovým ubrouskem. Mimo gesso zůstane "sprejový" vzorek, zatímco po gessu barva bude krásně klouzat a pěkně se rozmaže.


Výsledek pak může vypadat třeba nějak takhle:


A co s takovým parádním pozadím dál? Já jsem vybrala jeden vintage papír jako podklad, ale to zásadní se samozřejmě událo na posprejované vrstvě. Ze svatebních alb mi totiž zbylo spoustu odřezků a teď konečně přišla jejich chvíle.


Poskládala jsem je tak, aby hezky ladily, a vyřízla z nich na Big Shotu šablonou srdíčko. Co s ním, k tomu se propracujeme vzápětí, teď je ještě nutné, trochu načinčat "background".


Rozhodla jsem se využít moje nová "fleková" razítka. Šablonou jsem si naznačila, kde bude srdíčko nakonec umístěné, aby skvrny vykukovaly tak akorát. Razítkovala jsem Distress inkoustem, ale taky černým Archivalem, protože černá barva vždycky krásně vytáhne ty ostatní.


Aby přáníčko bylo správně shabby chic, poničila jsem mu okraje postaršovačem papíru.


Obě spodní vrstvy jsem sešila k sobě. A přišlo na řadu skládání srdíčka.



Jednotlivým proužkům jsem otřepila okraje a pod srdíčko smotala kus nitě. Lepila jsem 3D lepicí páskou, takže srdíčko je pěkně plastické. Navrch jsem přidala chipboard v přírodní barvě. (pozn. autora: Chipboard se na přáníčku nakonec moc dlouho neohřál... :-D)


Dozdobila jsem romantickými samolepkami od Becky Higgins.


A takhle vypadá výsledek. Někde v mezičase jsem očividně vyměnila chipboard za barevná srdíčka, přidala šipku a malinké "love", to kdyby někdo přehlédl tu spoustu lásky :-)


Vy už teď doufám saháte po sprejích a jdete to zkusit taky :-) Pochlubte se nám na Pinterestu, jak se Vám to povedlo.

Krásné tvoření přeje 

13 komentářů:

  1. Jednou se k tomu taky odvážu :-) - jinak paráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Já se stále ještě pevně držím stolu, ale po takovém nátlaku už mi ruce cukají...a budu MUSET nějakou valentýnku vyrobit. Di je to fakt super - takový "akorát" - a to šití...a fotka s motouzkem...perfektní :) Anička

    OdpovědětVymazat
  3. Super :-) tuhle metodu využívám delší dobu, ale proc? Protože už si ji jednou předvedla ve fialovem a mne se to moooc líbilo, takže znovu díky

    OdpovědětVymazat
  4. Dianko, to je super efekt, když to gesso není po celém podkladu!! A mimochodem - krááááásné přáníčko :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dianko dokonalé jako vždy ! a návod tak perfektní, až i mě nepatlala napadají černé myšlenky o nutnosti zakoupení sprejíků ! :-))))

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasné - přáníčko i postup. 👍 Myslela jsem si, že žádný sprej nepotřebuju, ale teď už si tím nejsem vůbec jistá, ach jo.....ale když se s nima dá takhle kouzlit.....budu se muset vážně zamyslet, 🤔 kterou barvu si vybrat!! 🤓 😉

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, děkuju a omlouvám se rovnou všem, jejichž peněženky zaznamenají odtučňovací kúru ve znamení sprejíků od Heidi :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Di, když jsme byli před časem v Anglii, řekl nám náš anglický přítel: Abychom podpořili ekonomiku, tak peníze musí jít do oběhu. :-)

    OdpovědětVymazat