úterý 23. února 2016

MOJE PRVNÍ TŘICÍTKA... DIANA

Když jsme si v lednu s Didi volaly a vzdychaly, tak jako každý měsíc, že bychom někdy chtěly slepit taky nějakou tu třicítku, brala jsem to jako ekvivalent větám: "Udělám si pořádek ve skříni.", Přestanu pít kafe" nebo "Zhubnu."  Jenže pak se Didi na chvíli odmlčela a z telefonu zaznělo: "Moje první třicítka, napiš to tam mně i Tobě na únor..." A když tohle řekne velitelka, tak se to plní. 


Tak jako zmiňovala ve svém příspěvku Didi, i já už za sebou vlastně jednu třicítku mám. A je to vtipné, protože je to vlastně můj úplně první nejprvnější scrpabookový počin vůbec. Vznikla na kurzu a já jsem měla samozřejmě potřebu vyzkoušet úplně všechno, co bylo k dispozici. Všechny raznice, vyřezávací i embossovací šablony pro Big Shot, nalepit tam vše, co se nalepit dalo - kytičky, knoflíky

Dodnes tuhle třicítku ukazuji na svých kurzech (hlavně proto, že jsem doteď jinou neměla), to aby se ani ten, kdo začíná, nebál pustit do díla. A sama se jí v duchu trochu směju. Je ale docela zvláštní, že to bylo to jediné, co se mi dochovalo z mého ztraceného alba, protože jsem si jí ten večer neschovala do desek, jako obvykle, ale vzala si jí do kabelky... Že by osud?! :-)


A teď už k věci. Původně jsem měla v plánu udělat fotoreportáž z procesu tvorby, ale pak jsem se do toho - lidově řečeno - tak "zažrala", že jsem zjistila, že mám jednu fotku, a pak až výsledek.


Snažila jsem se to zachránit ještě obrázkem stránky s použitým materiálem, ale pak jsem to vzdala a doufám, že mi to odpustíte. I tak to byl pro mě, která slepila doposud maximálně přáníčko o velikosti A6, docela stres... :-)


Jak jste jistě poznali a jak jsem vám už napověděla ve svém pátečním PL příspěvku, je celá stránka vyrobená z kolekce Hello Winter od Echo Park. Fotka je z cesty na hory, kdy jsme zavítali na Orlík (který si stejně jako Blatnou budeme muset zopakovat i v létě). A tuhle naši fotku mám moc ráda. Ono obecně, takové ty vymrzlé fotografie z venku jsou pěkné - každý tam má ošlehané tváře, holky pěknou červenou barvičku... Tedy až na ty případy, kdy jste zmrzlí do modra a máte u nosu nudli... :-) 


Dále se můžete pokochat pohledem na detail svorky. Stále se snažím bojovat s tím, abych si nesyslila materiál a svorky v tom hrají hlavní roli. Takže šlo v podstatě o terapii šokem a na třicítku jsem vybrala tu největší, která v kolekci byla.


U Hello Winter musím ještě vyzdvihnout její písmenkovou abecedu. Font i barvy mi sedly, jen kdyby nebylo potřeba té čárky nad I, byla bych ještě spokojenější...


Hvězdičky na pozadí jsem udělala pomocí gessa a šablony. V lednu jsem prostě byla na vlně Mixed media a tohle je ještě její doznívání :-)


Navrch jsem přidala pár samolepek, chipboardů a taky flitrů. Na tmavě hnědém podkladu krásně svítí.


A tadááá... Ráda bych vás seznámila s mojí první "profesionální" třicítkou :-)


No a to je celý příběh. Díky Didi, že mě do toho namočila a motivovala mě, protože to bylo prima. A rozhodně to nebyl poslední papír, který jsem "ztřicítkovala"... Musím přiznat, že už mám další stránku za sebou - musela jsem rychle, protože jsem se bála, aby mě to nepřestalo bavit. A na svoje velké papíry už mám zase trochu jiný pohled - a samozřejmě taky záminku, proč si dokoupit jiné a další.

Oběcně si myslím, že z téhle naší akce taky budeme muset vyvodit patřičné důsledky. Takže oči na šťopkách, nějaká soutěž nebo challenge je na spadnutí!

Krásný třicítkový vám přeje

13 komentářů:

  1. Je opravdu moc pěkná,ukládám a určitě někdy liftnu.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulace, teď už nám to půjde jedna radost :-)

    OdpovědětVymazat
  3. a byla na světě! parádní, těším se na další!

    OdpovědětVymazat
  4. Stránka je krásná, moc. Jen mi připadá trochu úsměvné, po mě tedy ;-), jak děláte svoji první třicítku a já po mnoha letech tvoření jsem došla k tomu,že třicítky už moc ne, protože album je těžké, špatně se s ním manipuluju a i se špatně někam ukládá. Takže od 30* ustupuju k A4 a nebo 20*. Ale je to jen můj názor a pocit, to jen že se tu nad tím uculuju :-)) Držím palce, ať se stále daří, jsem obdivovatelka :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No krásné, Dianko, moc! Jen tak dál ;-) Dokonce zřejmě díky místnímu design teamu vezmu na milost hvězdičky :-D
    Zdar třicítkám... Barča Housarová

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné Dianko, moc se mi stránka líbí. Stejně jako si dělala tu modrou stránku s kapsama. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  7. Super, krasne....me jen mrzi, ze jsem ty svorky z Hello Winter nestihla...jsou bozi..a taky je rada syslim..

    OdpovědětVymazat
  8. Stránka je úžasná, vůbec bych nevěřila, že je to vlastně prvotina, já když si vzpomenu na tu svou první... :-)
    Já to mám vlastně přesně naopak, od svého oficiálního scrapového začátku tvořím jen třicítkové stránky, občas to proložím jednou ze dvou kronik nebo cestovním deníkem, ale to je vše. Přáníčka bych spočítala snad na prstech jedné ruky. Je mi na ně líto materiálu, že když mám právě nějakou tu boží svorku jen jednu, použiji to na přáníčko a to pak někomu dám a už jí nebudu mít! Nemám problém s použitím jakéhokoli materiálu, pokud zůstává v mém albu :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní, Dianko, opravdu povedená! Těším se na další stránky!

    OdpovědětVymazat
  10. Dianko, stránka je úžasná! Představuju, jak krásně se v Tvém PL albu mezi všemi kapsičkami a kartičkami vyjímá!!! A úplně mi srdce plesá nad hvězdičkami z gessa! Už se těším na další třicítkovou akci!!! :oD

    OdpovědětVymazat
  11. Dianko je úžasná !!! Barevně , kompozičně, fotka - fakt se ti povedla !! :-)
    určitě pokračuj, těším se na další ! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Holky moje - všem Vám moc děkuju! :-) Né, že bych vás teď zavalila dalšími, ale myslím, že jako oddychovka mezi klasickými kapsičkovitými stránkami je to to nejlepší, co můžu pro svoje album udělat... :-)

    OdpovědětVymazat