neděle 14. února 2016

REPORTÁŽ: Lednové a únorové kurzy v Praze

První várku letošních kurzů - aneb zimní turnus - máme za sebou. A nastává rekapitulace. První kurz PL a valentýnské přáníčkování, to vše jsme zvládli během dvou týdnů. Pojďte se za kurzy se mnou v krátké reportáži ohlédnout a kdo ví, třeba na fotkách uvidíte někoho, koho znáte. Nebo jste tam přímo vy! :-)


PROJECT LIFE 28.1.2016

Protože PL komunita se nám utěšeně rozrůstá a protože nový rok je ta nejlepší chvíle, kdy začít dokumentovat svůj život, uskutečnil se taky v Praze můj první PL kurz.


Holky samozřejmě nebyly úplné scrapové začátečnice, spíš PL právě objevily, a tak se přišly inspirovat a ujasnit si poslední nejasnosti. A byla s námi i Janča, která nelepí PL, ale klasické scrapové album, takže si udělala vejminek a pustila se rovnýma nůžkama do práce.


Ostatní si vyslechly moje povídání a nejvíc dotazů bylo samozřejmě ohledně tisku a úpravy fotek. Holkám jsem ukázala, jak funguje Picasa a předvedla i PicMonkey. Na závěr jsem jim pustila video, na kterém je vše krásně popsané, a tak si to kdykoliv můžou zopakovat.


Na kurzu PL mě dost bavilo to, že jsem se díky fotkám o holkách dozvěděla trochu víc než na normálních přáníčkových kurzech. Proběhla v podstatě taková malá jednovečerní sonda do jejich životů. Zjistila jsem, že někdo rekonstruuje byt, jinde se odpromovalo nebo se právě narodilo miminko... Přišlo mi to super!


A tady už se můžete podívat, jak vypadaly první výsledky. Vedení kreativních kurzů, to je vždy taková nálož inspirace pro moje vlastní tvoření, že přemýšlím, jestli bych neměla spíš já platit holkám. Kam se hrabe Pinterest... :-)




Takže díky všem, které jste si přišly zascrapovat do plastových kapsiček, byl to bezkonkurenční večer. Project Lifové "příště" bude už 10.3. a přihlásit se můžete tady.



VALENTÝNSKÁ PŘÁNÍČKA 9.2.2016

Druhým kurzem na pražských Vinohradech bylo únorový valentýnské cardmaking. Sešlo se na něm celkem 6 děvčat a na tři hodinky se se mnou ponořily do papírového světa. 


Byly mezi nimi ostřílené scrapařky, jako Ája nebo Heda. Ale taky Vlaďka, moje kamarádka, která procestovala celý svět a vždy mi nezapomene přivézt něco pěkného, nebo poslat fotku místních scrapových obchůdků. Tentokrát jsem jí odchytila, když byla zrovna v Praze, a tak jsme na kurzu měly tak trochu třídní sraz.


Následující fotka je krásným důkazem toho, že na kurzu byla spousta legrace a že kromě tvoření jsme si taky stihly parádně popovídat.


A že na kurz je nejlepší přijít s kamarádkou, to zase dokazuje tahle koláž. Markét si u mě loni objednala svatební přáníčko pro Helču a scrapování jí dostalo. Na kurz ale dorazily obě a tak si odteď můžou svatební přáníčka pro další kamarádky vyrábět samy.


Jak večer ubíhal a holkám pod rukama rostly jejich originální valentýnky, musela jsem hodně brzdit pomyšlení, že bych si taky něco slepila. A tak jsem aspoň pozorovala, radila, doporučovala a nestačila se divit, jak je každé přáníčko jiné a nápadité.



Občas Atelier ale úplně ztichnul, to když bylo třeba se soustředit, aby se b, nebo se nazpomněla někam zahnout stužka či udělat dírka na svorku. Protože jak se jednou nalepí, už se to nedožene. 


A takovouhle úrodu jsme sklidily. Myslím, že drahé polovičky všech účastnic budou mít dneska na stolečku dárek udělaný opravdu z lásky



Holky, moc Vám všem děkuji za účast a za parádně strávené večery. I když jsem trouba, která pak odložila svoje album ped Atelierem, zapomněla ho nabalit do auta a zřejmě o něj nenávratně přišla, stejně to nic nemění na tom, že jsem si užila dva večery v parádní společnosti.

A s vámi ostatními se těším na dalších kurzech Pretty Papers, které už teď najdete na mých stránkách
Nenechte si taky ujít dvoudenní scrapování v Liberci. To je něco jako pouť do Mekky, takže každá milovnice scrapu by to měla minimálně jednou za život zažít :-)

4 komentáře:

  1. Moc prima to bylo, uzila jsem si to se vsi paradou. Vsem se prani libila, teda az na to nejdulezitejsi, pritel to totalne zbojkotnul. Achjo. Co naplat. Tesim se na dalsi a snad se rozhoupu k tomu Liberci. Jen me moc mrzi to album :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, důležitý byl stejně ten proces... To samé si říkám i o albu... Ale není to úplně ono, co... :-( :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, ráda si prohlížím Vaše návody a projekty PL,tvorbu albumů, které se mi obzvlášť líbí. Jen je veliká škoda, že jste tak daleko a na kurzy se nemohu přihlásit. Nešlo by třeba nějaké kurzy Online. Ráda bych si takový kurz zaplatila. Určité věci ve scrapbooku musím dlouho vstřebávat abych pochopila systém. Děkuji Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Zdenko, díky za Vaši zprávu. Kurzy on-line nejsou možná zase až tak daleká budoucnost. Na blogu Pretty Papers máme už několik vidotutorialů od Danielky a i já už mám v diáři vyznačeno moje první video. Pokud sledujete můj blog, určitě Vám neunikne. A třeba někdy dojde i na ten on-line kurz :-) Mějte se krásně!

      Vymazat