čtvrtek 21. dubna 2016

INSPIRACE... Vítězka challenge 03/2016

Blíží se nám konec měsíce a s ním vrcholí i naše vodovková challenge. Téma je tentokrát téměř bez hranic, a tak tušíme velký boj! :-) Nezapomeňte, že tentokrát také nově soutěžíme ve dvou kategoriích. Jak přáníčka, tak layouty budou tedy mít svou vítězku. A pokud ještě stále nevíte, jak s tématem naložit, je tu pro vás inspirace od hostující designerky, vítězky minulého kola. Svou hru s akvarelkami dnes na blogu rozehraje...

Soňa Drdlíková



"Jako vítězce předešlé challenge mi byla svěřena milá povinnost, vytvořit inspiraci pro právě probíhající challenge s názvem "Vodovková mánie". Jak já jsem ráda za toto vodové téma :) Vodovky a všemožné barvy miluji už od svého dětství a úplně nejraději mám akvarelové barvy. Práce s nimi je zábavná, barvy jsou krásně syté a lze s nimi vytvořit úplná kouzla. Pro inspiraci jsem se rozhodla vytvořit srdíčkové přání

Srdíčka samotná jsou možná pro mnohé kýčovitá, ale stejně je má snad každý rád... Zvolila jsem nakreslení srdíček pomocí Masking Fluid Pen (maskovací tekutiny) na akvarelový papír, který je pro použití vodovek i jakýchkoli barev s použitím hodně vody asi ten nejvhodnější. Po chvilce maskovací tekutina zaschne a to je ten pravý okamžik pro vybarvení pozadí.



Jakmile je vybarveno a vše se vysuší, můžeme odstranit maskovací médium. Odstraňuje se opravdu snadno a zůstávají pod ním barvami netknutá místa, srdíčkový vzor :)


A můžeme pokračovat ve zdobení... Já jsem se rozhodla pro kousky washi pásek, ty jsem vybrala ve škále růžové, aby ladily s vytvořeným pozadím. Celou plochu jsem ještě pomocí štětce pocákala malinkými kapičkami a okraje přání jsem obkreslila černým tenkým archival fixem. Přidala jsem i pár přerušovaných čar, jako imitaci prošívání a pak jsem dolepila ještě chipboard (chipboardy používám moc ráda). Líbí se mi i neupravené, nenabarvené, jsou takové nenápadné, decentní a přitom udělají hodně parády.


Na úplný závěr už jen dolepit štítek s textem, pár enamelek, flitry.... A je hotovo.


 ...ještě detail."


Soňce děkujeme a těšíme se na vaše příspěvky do dubnové challenge inspirované třeba právě jejím přáníčkem!

8 komentářů:

  1. Soni, nádherné přání a úžasný tip na skvělou techniku! A srdíčka nejsou vůbec kýčovitá - neznám nikoho, kdo nikdy nikam nelípne aspoň nějaké to srdíčko... :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné přání a parádní technika, moc se mi líbí konečný výsledek. A navíc mi použitý materiál padl do noty, Masking Fluid čeká na naskladnění, budeme vkládat na e-shop příští týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové malé umělecké dílo :) Krásné, moc se mi líbí kombinace barev a ty tahy štětcem.....super! Anička

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný! A super technika... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Masking fluid také miluju - krásné přání!!!

    OdpovědětVymazat
  6. krásne prianie a naozaj skvelá technika!

    OdpovědětVymazat
  7. Soni, to je nádherné přání. Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat