pátek 22. dubna 2016

PROJECT LIFE S DIANOU... Velikonoce s českými kartičkami

Zatímco čtete tenhle páteční PL příspěvek, já se nejspíš snažím nacpat do auta tu všechnu fůru scrapového materiálu, který nutně potřebuju mít s sebou na víkendový kurz v Liberci. A jedny ponožky a dvě trička, jestli se vejdou... :-) To ale neznamená, že bude páteční PL příspěvek ošizen. Naopak! Připravila jsem totiž něco naprosto speciálního. Stránky vytvořené z mých vlastních velikonočních kartiček. Takže pozor je to hóódně veselý a barevný!


Tvoření s vánočními kartičkami jsem nezvládla, protože než jsem se k Vánocům dostala, ztratilo se mi album. Ale tuhle historku už máme za sebou a o tom psát nechci. Chci jen naznačit, že první pokus, kdy došlo na scrapování vlastní kolekce, přišel až teď s velikonoční sadou..


A musím říct, že to bylo pro mě krušný, protože bylo jasný, že možná zjistím, že se s nimi vůbec nedá pracovat, že barvy a vzory jsou nepoužitelné, že gelové pero se na nich rozmazává nebo se nedej bože nevejdou do kapsiček. To kecám, to jsem samozřejmě zkoušela hned jak dorazily z tiskárny... :D Ale prostě asi chápete, co tím chci říct. Chvíle pravdy nastala!

Naštěstí, nestalo se ani jedno. Jsou možná trochu vyšší gramáže než klasické americké kartičky, ale ne zas tak moc, aby si na to člověk po chvíli nezvykl. Pak mi naopak ostatní kartičky připadaly děsně tenký :-) A asi proto, že jsem je sama navrhovala a že jsou tedy barevný až za ušima, tak jsem s nimi mohla rozehrát jednu ze svých nejbarevnějších partií v letošním PL.


Nejprve jsem se vrhla na klasickou stránku do dělené kapsy. Snažím se teď nechávat stránky víc dýchat, pokud to jen jde , a používat výplňové kartičky. A když to nejde, jsou tu odklápěcí kapsičky, které schovají všechny ty koláže, které mám na srdci...


Jinak na Velikonoce jsme byli Vysočině, viděli jsme Zruč nad Sázavou a tam vám to rovnou doporučuju, protože zámek a zahrada jsou vážně krásný. A pokud jste z Vysočiny a chystáte veselku, tak tohle místo byste měli vůbec obhlídnout. Já si tam ty princeznovský šaty dokážu úplně představit...


U tety je vždycky plno zvířátek, na který se my, Pražáci, jezdíme koukat. A když je jaro, tak se samozřejmě rodí i spoustu mláďátek, třeba štěňátka (v odklápěcí kapsičce)...



... nebo jehňátka...


A mezi tím jsou ještě dvě kapsičky, speciálně tu s Honzou mám ráda, protože přesně vyjadřuje, jak trpěl můj programátor, když pletl svou 1. pomlázku v životě!!! Asi ho na tu vesnici musím vozit častěji :-)


No, a protože každá PL strana má v podstatě dvě strany, tak tady je ta druhá. Nejvíc mě baví ta bublina - taky kartička, kterou najdete v balíčku. Ale to už jsem tušila, když jsem jí navrhovala, že bude fajn. A taky, že jo! :-) 


Tenhle třicítkový layout je taky důkazem toho, že PL kartičky se obecně dají prostě použít všude, já z nich s oblibou dělám třeba i přáníčka.




Takže teď už s klidným srdcem můžu říct, že velikonoční kartičky jsou prima! :-) A budu ráda, když mi dáte vědět, jak se s nimi tvořilo vám, třeba do komentářů anebo na Pinterest :-)

Ať je i váš "lajf" jeden velký projekt vám přeje

4 komentáře:

  1. Kartičky jsou moc pěkné a super zpracované v albíčku. Stránka je taky boží. Užijte si to všichni v Liberci - tvoření zdar :-) (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  2. Dianko krásné to máš, děláš sama sobě dokonalou reklamu ! Jen tak dál !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dianko, tomu říkám barevný doping! A pruhovaně stříbrné thickersky vše krásně zjemní!
    Moc Vás holky zdravím do Liberce!<3

    OdpovědětVymazat
  4. obdivuji hrátky s barevností, je to opravdu jarně velikonoční stránka!

    OdpovědětVymazat