pondělí 23. května 2016

DIY TUTORIÁL... Enamelková srdíčka

Crystal Drops alias "tekuté enamelky" patří momentálně k hlavním hitům v mojí pracovně. Od chvíle, kdy jsem přestala počítat zbývající enamelky v jednotlivých platíčkách a používám tyto překrásné lahvičky, se enamelky lesknou snad na každém projektu. Z lahviček však nemusíte vytvářet jenom tečky, ale i jiné dekorace. Já Vám dnes ukážu jak na enamelová srdíčka...


Nevím jak Vy, ale úplně miluju nepravidelně šišatá srdíčka od Studio Calico. Zkusila jsem si pár takových srdíček nakreslit na obyčejný papír.


Na tvrdou podložku jsem přes papír upevnila kousek igelitu. Na něj budeme malovat srdíčka. Je to úplně obyčejný obal od trička. Hlavní je, že z něj šla bez problémů sundat papírová nálepka. Tím pádem půjdou hladce sloupnout i hotové enamelkové ozdoby.



Podle předkreslených tvarů jsem lahvičkou obtahovala jednotlivá srdíčka. Tekuté enamelky jsou celkem husté a práce s nimi je podobná jako při malování perníčků cukrovou polevou. Hrotem lahvičky se nedotýkám přímo podložky, ale vytlačenou hmotou pár milimetrů nad ní rychlými tahy kreslím jednotlivá srdce.


No, u pěti srdíček jsem rozhodně neskončila... (Počítejte s tím, že ne všechna se povedou. Pokud se srdíčko nepodaří namalovat napoprvé jedním tahem, už ho dalším nanášením hmoty z lahvičky nejspíš nezachráníte. Ale po desátém už to jde vážně samo od ruky...)


A teď úplně zapomeňte, že jste něco takového vůbec dělaly a zkuste to vydržet aspoň přes noc. Hlavně každých pár minut prstíkem nezkoušejte, jestli už jsou srdíčka konečně suchá :o)

Po úplném vytvrdnutí opatrně sloupneme s igelitu...


A pomocí lepidla Glossy Accent nalepíme na libovolný projekt.


Přeji zábavné enamelkové zdobení!

4 komentáře:

  1. Jíťo, kouzelné ☺ Zatím jsem zkoušela jen tečky, opravdu to chce trochu cviku. Ale ta možnost vytvořit si ozdobu přesně dle vlastního přání je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že tohle musím minimálně vyzkoušet! :) A obtahovat hesla a nápisy už jsi Jíťo zkoušela? Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, zkoušela jsem psát nápisy, ale enamelková hmota se při schnutí trošku roztéká (enamelky díky tomu nemají špičku) a slova se mi tak příliš nelíbila. Myslím, že je lepší s ní malovat co nejjednodušší tvary.

      Vymazat
  3. Super .. srdíčka jsou fantastická ...

    OdpovědětVymazat