úterý 10. května 2016

LAYOUT... Á la Maggie Holmes

Blog Maggie Holmes je mojí pravidelnou zastávkou při čerpání inspirace na internetu. Před časem jsem na jejích stránkách narazila na úplně jednoduchý layout a řekla jsem si, že si ho musím "liftnout" (Jo, to zní to mnohem mnohem líp, než říct "zkopírovat" :o))

 

A taky jsem si řekla, že pro ty z Vás, které stále sbíráte odvahu na svoji první třicítkovou stránku a nebo s layouty začínáte, tohle je jednoduchá a přitom úžasná předloha...



Hitem mezi dekoracemi v nejnovější kolekci Maggie jsou určitě srdíčka s třásněmi (Fringe Hearts). U nás sice nejsou k sehnání, ale jsou táák jednoduchá na výrobu, že to vlastně vůbec nevadí :o) Navíc báječně využijete zbytky papírů, kterých Vám doma leží nepochybně spousta.

 Srdíčko si vystřihněte z tvrdého papíru. Nevlastním srdcovou šablonu na Big Shot, takže jsem oprášila návod z mateřské školky a nakreslila si "ouško" na přehnutý papír.


Horní a spodní část srdce jsem přelepila pruhem papíru. U dalších tří pruhů jsem si z rubové strany v polovině nakreslila tužkou linku a podle ní nastříhala třásně. Začneme lepit odspodu.


Nalepené pruhy papíru s třásněmi vždy podél srdíčka zastřihneme. Mezi pruhy můžeme vlepit taky glitrovou washi pásku na oživení.


Na závěr třásně ještě pěkně načechráme!
 
 

Nápis na stránce jsem také, stejně jako Maggie, vyrobila ručně. Na pruh čtvrtky jsem od ruky naznačila písmena a vystřihla


 Stejným způsobem, jako srdce, jsem do třásní oblékla i hvězdu...



A vytvořila ještě jednu stránku v klučičí verzi...




Třásně jsem vlepila také pod fotky a layout doladila několika tekutými enamelkami.



Tekuté enamelky alias "dimantové lavičky" (čti diamantové lahvičky), jak jim říká moje dcera, vypadají po zaschnutí jako úplně opravdické enamelky, a u nás doma se teď (snad dočasně) přestěhovaly z mojí pracovny do domečku pro panenky :o)


Přeji zábavné stříhání a lepení!

3 komentáře:

  1. Krásné stránky Jíťo, díky za inspiraci. :-) Ty třásně nemají chybu.

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla jsem napsat v podstatě to samé :) - srdíčko a hvězda jsou fakt úžasné a celkově ty stránky vypadají skvěle.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu nalákala si mě na tekuté enamelky :-) - paráda (jako vždy ...)

    OdpovědětVymazat