pátek 27. května 2016

PROJECT LIFE S MARKÉTOU... PL a embossing

Měsíc utekl jako voda a já mám nalepené další dva týdny. Venku už začíná být pro mě a hlavně Didi vedro - vím, že většina z vás nesouhlasí, ale má provozní teplota je 23 stupňů, Didi má myslím ještě nižší - takže jsem si v rámci skluzu nalepila trochu zimy  :-)


Mrkněte tedy na náš 9. a 10. týden, který se nesl hlavně ve znamení chřipky :-(


Opět jsem sáhla po jedné z 6´ sad a po nějaké době do tvorby zase zapojila můj milovaný plotr.


Jak asi vidíte, vyměnila jsem  ruční písmo za tištěné.  Dlouho jsem netiskla a to z toho důvodu, že mě úprava textu hrozně zdržovala :-(  Než jsem to sepsala, naformátovala tak aby se mi to vešlo na kartičku, vybrala vhodnou kartičku, správně dala do tiskárny a trefila se se správnou stranou i místem - no tak to jsem to radši napsala ručně.


Jenže nedávno mě při tvorbě vlastních vizitek napadlo, že bych si to mohla zjednodušit pomocí Silhouete studia a zabít dvě mouchy jednou ranou !
Totiž - kartičku si natisknout a rovnou vyříznout !
A povedlo se :-) Vyrobila jsem si visačky, změřila místo na podkladových kartičkách, text lehce vložila kam jsem potřebovala, vytiskla, vyřízla a nalepila :-)
Kdybyste chtěli vidět, jak se to v SH studiu chystá, tak tady máte obrázek :-)


V devátem týdnu jste si určitě všimli nestandartního datumu 29.2.2016 - ano ! Je přestupný rok a my všichni dostali den navíc ! Tady na blogu jsme vyhlásily bleskovou challenge, protože by byla škoda si takový den navíc neužít a projekty Dne navíc si můžete prohlédnout zde.


Dalším spojovacím prvkem je horké embosování.


Na podklad jsem vybrala jednobarevné papíry, maximálně s velmi jemným vzorem. Ale bylo to takové smutné a žádné vhodné zimní ozdoby jsem neměla. Tak jsem vyštrachala zimní Aladinovská vločková razítka a pustila se do toho.


Tahle fotka možná někoho pohorší, ale prostě to byla opravdu pořádná rýma :-))))


Ale zpátky k embosování. Použila jsem můj nejoblíbenější bílý prášek Stampendous Detail.



Vločky jsem dozdobila malinkými samolepícími kamínky.


Jak jsem psala v úvodu, tyto dva týdny se nesly ve znamení chřipky :-( To znamená, že vše se točilo jen kolem horečky, teploměrů, zábalů a prášků, a fotek moc nebylo. Když už mi bylo o trochu líp a začaly mě svrbět ruce, vyndala jsem své milované akvarelové pastelky a začala si vybarvovat základy na Velikonoční přání. Ty pastelky jsem si vyfotila a fotku použila na místo obvyklé týdenní koláže, protože nebylo co kolážovat :-) Proto nevěšte hlavu, když se stane, že nějaký týden nebo měsíc nemáte dost fotek. Určitě se najde aspoň jedna a tu prostě vyvolejte větší než obvykle a je vyřešeno.

No a jak dopadla má Velikonoční přání, která jsme stihla jen díky té chřipce, tak o tom zase příště :-)

Na lepenou !

6 komentářů:

  1. Markét, perfektní! Úplně tady nad tím slintám. Máš to tak úhledné a sladěné a ty embosované vločky jsou prima ... takovou stránku bych brala (je-li na skladě bez chřipky) ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Markét, perfektní! Úplně tady nad tím slintám. Máš to tak úhledné a sladěné a ty embosované vločky jsou prima ... takovou stránku bych brala (je-li na skladě bez chřipky) ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda :) Můžu poprosit o radu? Většinou tisknu na tvrdší papír, než je kancelářský, ale text mi tam uplně nedrží, když bych přejela rukou po textu tak ho skoro setřu. Jaký používáte papíry a tiskárnu? laser nebo inkoust, díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle vypadá na problém, který dělá laserová tiskárna. Ona tu barvu jakoby nanáší, kdežto z inkoustové se to vpije. Právě proto jsem si předloni pořídila inkoustovou. Jakmile jsem na laserové tiskla na nějaký lehce strukturovaný papír, než jsem to ořízla a nalepila půlka textu byla pryč.
      A jinak děkuji :-)

      Vymazat
    2. Aničko, taky mám stejný problém - mám laserovou tiskárnu a až jsem si pořídila druhou, tak jsem teprve přišla na to, že to je fakt tím papírem a chce to max. gramáž, kterou ta tiskárna má uvedenou v návodu - moje má 160g a do této gramáže tiskne úžasně.

      Vymazat
  4. To jsou super stránky. Krásně vymazlené (Verča S.)

    OdpovědětVymazat