pondělí 22. srpna 2016

INSPIRACE... Interaktivní přání


Minulý týden jsem na youtube sledovala mou oblíbenou Jennifer McQuire, která dělala nádherná interaktivní přání. Měla k tomu speciální vyřezávací šablony a jiné pomůcky. Ta přání byla opravdu perfektní a já jsem si tak říkala, že bych to mohla zkusit také. Jenže!!! Nemám ony vyřezávací šablony a pomůcky... Jenže mě zastaví jen moje nemocná páteř :-) Vzala jsem rozum do hrsti a popřemýšlela, jak by se dalo přání vytvořit s tím, co mám. A přišla jsem na to :-) Pojďte se na to se mnou podívat ...

Pomůcky:
bílý papír o vyšší gramáži
razítko
Copic Markers
pěnová páska
Multi medium matte
silně lepící oboustranná páska
pěnovka Moosgummi
nůžky

Nejprve jsem si z barevných papírů vyřezala pomocí šablon dort. Béžové obdélníky jsou patra dortu a růžové vlnky zase poleva.


Aby dort nebyl opticky zcela plochý, vzala jsem si do ruky Copic Markers a nastínovala "těsto i polevu".


Hotový dort jsem slepila dohromady a naembosovala na něj nápis. Polevu jsem přetřela Wink of Stella a ta získala jemný lesk.


Natiskla jsem si motiv prasátka, který jsem vybarvila pomocí Copics a poté vystřihla.


Tak tu jednoduchou část jsem měla za sebou. Přede mnou bylo vytvořit mechanismus, na kterém bude prasátko jakoby vyskakovat z dortu. Připravila jsem si bílou čtvrtku a vystřihla do ní tzv. vodící lištu. V tomto prostoru se bude otisk razítka pohybovat.


Motiv prasátka jsem pomocí silného lepidla, v mém případě Multi medium matte od Ranger, přilepila k dřevěné kytičce a následně na proužek papíru. Tento papír bude sloužit k vytahování prasátka z dortu. Jde vlastně o něco podobného jako jsou vodící provázky na loutkách :-)


Po obou stranách jsem přilepila Moosgummi - jde použít i oboustranná pěnová páska, ale má lepidlo i na hranách a motiv by se při posunování mohl zadrhnout. Alespoň mě se to stalo při prvním experimentu :-) Na druhou stranu jsem ale potřebovala 3D efekt kvůli vodící kytičce ...


Dort jsem podlepila oboustrannou pěnovou páskou - zase ... prasátko se musí někde pohybovat :-)



A teď už jen vše slepit dohromady :-)



Na konec vodícího provázku jsem připevnila barevně ladící proužky papíru a dort dozdobila pomocí tekutých perel Nuvo.



A je hotovo - přání s dortem, ze kterého vylézá prasátko :-)

Jak se vám interaktivní přání líbí? Už jste podobné přání dělali?
Pochlubte se nám na pinterestové nástěnce!!!

Krásný den!

6 komentářů: