čtvrtek 15. prosince 2016

DIY TUTORIÁL... STOLNÍ KALENDÁŘ

Kalendáře vyrábím jako vánoční dárek už několik let. Vlastně od doby, co máme děti. Pro babičky a dědečky asi neznám vděčnější dárek. Do loňského roku jsem vždy na podzim koupila základy v Lidlu, vlepila fotky a decentně dozdobila. Letos jsem akční nabídku s polotovary nestihla a tak jsem řekl, že místo shánění předpřipravených základů jinde, zkusím kalendáře udělat celé sama. A namísto nástěnných jsem rovnou zvolila malý stolní formát. Ten bude přeci jen více na očích i na dosah.


Nechtěla jsem nic komplikovaného. V množství předvánočních příprav jsou pro mě TOP instatní projekty, tedy ty, co stihnu maximálně za dva večery.

Základ jsem udělala jednoduše ze dvou kusů kartonu o kousek vyšších, než Project Life kartičky 4x6".  Ty budou také tvořit jednotlivé listy.


Aby kalendář pěkně stál, vlepila jsem mezi kartony přehnutý pruh papírů. Myslím, že z obrázku je postup úplně jasný.



Pro každý měsíc jsem vybrala jednu menší fotku 3 x 4", kterou jsem nalepila spolu s plánovacím kalendářem a označením měsíce na bílou PL kartičku, a ještě jednu větší fotku 4 x 6".


Plánovací kalendář jsem si jednoduše přepsala do Wordu, pro snazší orientaci zvýraznila neděle a jako proužek nebo odstavec jsem jej vlepila na kartičku.


Zdobení není nijak komplikované. Úplně jsem si vystačila s razítky měsíců, kartonovými číslicemi, několika výseky z Big Shotu, Washi páskou a sem tam  Chipboard. V hlavní roli jsou přeci fotky.


Babičkám pro radost jsem přidala i několik obrázků, které mi s radostí na krásné bílé kartičky (až jsem ji musela brzdit - ta tedy rozhodně netrpí na syslení scrapbookových pomůcek... ) nakreslila moje dcera.


A nechybí i několik citátů na zamyšlení.


Kartonové desky jsem na závěr slepila zlatou glittrovou washi páskou, která jinak obyčejné šedé desky rozsvítila. A celý kalendář jsem sešila strojkem Zutter. Ještě jednodušší je použití knihařských kroužků.


Kalendář si můžete prolistovat na videu.


  Přeji krásný zbytek adventu, pokud možno bez stresu a shonu.

11 komentářů:

  1. Super Jíťo! nejvíc mě bavilo chrastidlo s průhledem na Minnie a pak samozřejmě obrázky Tvojí dcerky...roste Ti z ní pořádná konkurence! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dianko děkuji, já upřímně doufám, že scrapbooku propadne i moje dcera, protože jinak vážně nevím, kdo jednou spotřebuje všechny moje scrapoové zásoby :o)

      Vymazat
  2. Super projekt, Jíťo! Babičky a dědové budou nadšeni! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. SUPER! Já bych chtěla být u vás babička a dostat tak úžasný dárek. No nic, asi si ten svůj budu muset udělat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, děkuji. Babičky budou letos jistojistě spokojené :o)

      Vymazat
  4. skvelý darček, moc sa mi páči!

    OdpovědětVymazat
  5. teeeeda, to je uzasny!!! a nejvic se mi libi, jak jsi pouzila format PL karticek, to opravdu muselo jit rychle od ruky .... nadhera velika!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji. Od takového mistra jako jsi Ty, mě pochvala pokaždé potěší :o)

      Vymazat
  6. Moc všem děkuji za krásné komentáře!!! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Jitu kraaaasny kalendar a super inšpirácia diiik za skvelý tip na darček ;-)

    OdpovědětVymazat