pondělí 5. prosince 2016

DIY TUTORIÁL... SUPER JEDNODUCHÁ DARČEKOVÁ KRABIČKA

Dnes vám prinášam návod na výrobu veľmi jednoduchej darčekovej krabičky. K jej poskladaniu ma priviedla moja susedka, ktorá ma poprosila o pár jednoduchých krabičiek k Vianociam, v ktorých by chcela kolegom venovať drobnú sladkosť:


Použila som 6 x 6 kolekciu White Christmas od Craft & You Design. Na poskladanie jednej krabičky som použila tri papiere:


Zo zelených papierov som poskladala krabičku, z červenej mašľu na ozdobu. Na zadnú stranu zeleného papiera som si narysovala krabičku - základný rozmer je 8 x 10 cm, výšku má 2 cm:


Krabičku som vystrihla:


Na jednej strane - dlhej 8 cm - som nastrihla 2 cm okraje a trochu som ich zostrihla do šikma:


Okraje som ohla do vnútra, tak ako aj 2 cm časti:



Tie som zlepila s vedľajšou stranou a spodná časť krabičky bola hotová:



Vrchnú časť som urobila rovnako, iba o 2 mm väčšiu, takže strany majú rozmer 8,2 x 10,2 cm. A z červeného papiera som urobila mašľu. Najskôr som si na zadnú stranu papiera nakreslila časti mašle a vystrihla som ich:


Do menšej časti som do stredu spravila šidlom dierku, na väčšej časti som dierku spravila v strede a na okrajoch:



Spojila som ju zlatou svorkou. Svorku som vložila do stredu väčšej časti, potom som ohla a navliekla na svorku jednu stranu, potom druhú. A na záver menšiu časť mašle:





Spravila som dierku aj do vrchnáka krabičky a svorkou som mašľu pripevnila na vrchnák. A hotovo:




Krabička je veľmi jednoduchá na poskladanie, nie je nákladná na materiál a možno sa vám návod na jej podkladanie v tomto predvianočnom období zíde. Prajem krásny deň!

2 komentáře: