čtvrtek 8. prosince 2016

INSPIRACE... 1 SADA RAZÍTEK - MILION MOŽNOSTÍ

Zdravím vás všechny v prvních sněhových přeháňkách. Jak jsem tak přemýšlela, co si pro vás přichystám, vzpomněla jsem si na jeden komentář k nákupu razítek. Paní tvrdila, že je jí líto vyhazovat takové peníze za razítka, která jsou pořád stejná. V tomto příspěvku se pokusím toto tvrzení vyvrátit. Mám pro vás totiž hned několik přání - každé jiné a přesto s jednou jedinou sadou razítek :-) Jediné, co k tomu potřebujete je fantazie... Pojďme na to!


Pomůcky:
sada razítek
MISTI
maskovací papír
Distress inkousty
DYE inkousty
Copic Markers
vyřezávací šablony Stitched Snow Drifts 
Tekuté perly
Glossy Accent


Ukáži vám výrobu jednoho přání a nakonec všech pět přání, které jsem s danými razítky udělala.

Nejprve jsem si k ruce vzala mou MISTI a rozvrhla jsem si scénu. Zkrátka jsem na sebe razítka pokládala a zkoušela, co se mi bude nejvíce líbit.


Když jsem byla spokojená s rozvržením přání, vzala jsem si maskovací papír a natiskla vše, co bude v popředí a tudíž musím zamaskovat před dalším tisknutím nebo prací s Distress inkousty. Nastala fáze tisknutí a maskování ... Nakonec vše vypadá takto.


Nyní, když je vše zamaskováno, přišlo na řadu pozadí. Dveře napovídají, že jsem chtěla docílit vzhledu domu. Usmyslela jsem si, že bude bílý ... vzala jsem proto do ruky Distress inkousty odstínu Hickory Smoke a Pumice Stone a vystínovala všechny obrysy (dveře, ceduli, schody a zvířata). Nakonec jsem celé pozadí postříkala třpytivým sprejem Sheer Shimmer Spritz v odstínu frost.

TIP:
Pokud tento sprej nemáte a chcete svým výtvorům dodat dojem třpytivé námrazy, nezoufejte. Vezměte si nějaký malý rozprašovač a do něho nasypte trochu Perfect Pearls od Ranger (doporučuji odstín Perfect Pearl) a doplňte vodou. Před použitím dobře proklepejte a hotovo.


Ještě jsem chtěla u vstupních dveří ozdobené vánoční stromky. Razítko jsem natiskla zeleným DYE inkoustem a motiv vystřihla.


Nyní má nejoblíbenější část - velké odhalení aneb sloupnutí všech maskovacích papírů ...


A jde se vybarvovat. Já jsem si vzala k ruce Copics, ale umím si představit i ZIG Clear Color Real Brush, pokud byste na základ přání použili akvarelový papír ...


Hlavní motiv je hotový. Nyní zbývá sněhová závěj a nějaký ten nápis. Já jsem si sněhovou závěj vyřízla z bílého papíru pomocí šablon od MFT (viz odkaz v seznamu pomůcek) a nápis složila z jednotlivých kaligrafických písmen.


Vše jsem dala dohromady a nalepila na bílý základ. Dozdobila stromky tekutými perlami a na sklo ve dveřích jsem nanesla Glossy Accent - hotovo. Celé přání mi zabralo cca 30 minut.

Přání č. 1

A pro ty, kteří nevěří nebo si neumí představit, co dalšího se dá s jednou sadou razítek dělat vám ukáži další varianty. Mým heslem totiž je: "Jedna sada, ale milion možností ..."

Přání č. 2

Přání č. 3

Přání č. 4

Přání č. 5

A na závěr všechna přání dohromady :-)



Popusťte uzdu fantazii a vždy mějte na paměti jediné - fantazie a představivost! To je vše, co ke svému tvoření potřebujete.

Krásný den všem!

12 komentářů: