středa 17. května 2017

CHALLENGE INSPIRACE... Dekadence až na půdu

Když jsme pro vás s holkami z design teamu vymýšlely květnovou challenge, dost jsme váhaly s černo-zlatým tématem, i když se nám všem strašně líbilo. Ale jak pomalu začaly vznikat první inspirace, bylo jasné, že černá a zlatá se nemusí potkávat pouze na kondolencích. Pro mě, coby stoupenkyní proudu těch více nazdobených přáníček, vintage a shabby chic stylu, to byla vůbec výzva. Ale tak, jak už se mi to občas stává, jsem se nakonec nechala unést na tvořivé vlně a těch přáníček jsem vyrobila hned několik. Dnes je dávám k nahlédnutí vám, mé milé scrapové, coby inspiraci k soutěžení.

Na většinu přáníček jsem použila kolekci papírů Decadence Classic - Forever Friends. Jsem si jí do teď šetřila, ale tahle challenge mě prostě donutila ji rozbalit a střihnout. Nedalo se nic dělat, pasovala skvěle...


K papírům se jako doplněk jednoznačně nabízely samolepicí chipboardy od Mambi - Beautiful chipboards. Měla jsem už sice jen zbytky, navíc už jednou nohou v "bazárkové" tašce, nicméně jsem je vysvobodila a nechala je užít si svých 5 minut slávy... :-)



Takto vybavena jsem se pustila do díla. Přeskočím pár desítek hodin a zmíním se o focení. Fotit lesklá a glitrovaná přáníčka je ZA TREST! Těch odlesků a vlastně na fotkách vůbec nevypadají tak krásně, jako doopravdy... Grrrr...

Ale tajit vám je nebudu. Takže tady jsou, moje krásně dekadentní přáníčka...

No.1

Tohle přáníčko ozvláštnil sisal, ale hlavně moje nová krajková šablona do Big Shotu, která spolu s glitrovanou čtvrtkou udělala veškerou práci. Nápis dole je poskládaný ze samolepicí abecedy - nebojte se ji používat i na přáníčka a nesyslete si jí jen do PL alba... :-)


No.2

S písmenky jsem si hrála v druhém přáníčku. Já to říkám pořád, že "svatební" kolekce Story of Us od Simple Stories je nesmrtelná. Tady jsem použila písmenka z ní a černé gelové samolepky od Heidy Swapp. Přáníčko pro party-girl jako stvořené... :-)


No.3

Přiznávám bez mučení, tohle je "obšleh" z Pinterestu. Ale znáte to, stejně doma nemáte to, co měla ta paní z Ameriky, takže nakonec to vlastně kromě cákanců dopadlo trochu jinak. U skvrn jsem se teda zapotila, ale nakonec jsem cákala líp, než jsem čekala :-) A stačil k tomu černý Distress Ink a zlatý sprej Color Shine od Heidy. Nejvíc hrdá jsem ale stejně na černě naembossovaný nápis, ten si myslím, že na přáníčko vyloženě pasuje.


No.4

Tohle je taková přáníčková klasika. Začalo to glitrovaným motýlem a skončilo to tím, že jsem z chipboardů vybrala ten nejvíc největší a nejkrásnější nápis. No a někde mezi tím proběhly ještě hrátky z washi páskou.

No.5

To nejlepší jsem si nechala nakonec. Na tomhle přáníčku vlastně nic není "moje", bych tak řekla. Opravdu - kdyby mi ho někdo ukázal, asi bych se k němu nepřiznala. Ale jsem z něj nadšená!!! Zaprvé, jsem si rýhovala základ z černé čtvrtky. S mou leností takřka nemožné! Zadruhé jsem embosovala zlatě PŘÍMO NA TEN ZÁKLAD. Neuvěřitelné! A za třetí, nikdy bych nevěřila, že tam nalepím chipboard, A TO BUDE VŠECHNO. Doteď mám ještě tiky, že bych měla přáníčko něčím dozdobit, ale držím se, protože takhle se mi zdá prostě DO-KO-NA-LÉ!



A tady jsou pěkně pohromadě...




Když jsem se ptala Honzy, tak tomu se nejvíc líbilo první přáníčko. A já jsem nakonec nejvíc nadšená z toho nejjednodušího, protože naembosovat přímo základ přání, a pak jen přidat chipboard, to je na mě zatraceně clean & simple. 

A teď samozřejmě nejvíc zásadní otázka. Hola, které nejvíc sedí vám?

Jsem zvědavá. Tak mě nenechte napnutou dlouho!

12 komentářů:

  1. Luxusní! Glamour! :) Kouřově nalíčené oči a dlouhé zlaté šaty s flitry...Di z psaníčka vytahuje to nejkrásnější přání. ...a to je No. 3. A pak ještě jedno...a to je naprosto dokonalý embos na přání posledním. Ach, to je prostě stylová úrověň :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, Anie, s Tebou bych chtěla jít na party - hlavně pokud bych vypadala tak, jak jsi to popsala :-) Jo, No.3, to chápu :-)

      Vymazat
  2. Jsem taky přeplácací typ a taky se na nějaký "clean & simple" musím plácat po rukách...:))), přáníčka jsou všechna super, u mě vede No.2.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D je to hrůza, ale já vždy říkám, že člověk má doma kopu materiálu, tak přece nebudu tvořit "simple" :-) Tyjo, a to se mi líbí, že každému padne do oka něco jiného, dvojka je u mě taková upozaděná, ale paradoxně myslím, že zmizí nejrychleji :-)

      Vymazat
  3. parádne sú všetky a to posledné najviac!

    OdpovědětVymazat
  4. Dianka parádne si sa s tým vyhrala a myslím, že je z čoho čerpať inšpiráciu do challenge :) super. Mne sa najviac páči číslo 3 a 5 neviem sa rozhodnúť ktoré viac :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně mě překvapilo, jak jsem se rozjela :) 3 a 5 jsou taky moje TOP! :-)

      Vymazat
  5. Krásná jsou všechna. Obdivuji každého, kdo UMÍ "clean & simple". S tím bojuju a určitě budu bojovat pořád. A to nej.. přání z mého pohledu? Určitě číslo 3. Dostat takové přání, tak už nemusím mít žádný jiný dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to jsi mě, Helen, potěšila... ale myslím, že mým "ne-scrapoví" přátelům k tomu přeci jen ještě budu muset něco koupit :D

      Vymazat
  6. Všechna přáníčka jsou nádherná! Kdybych si měla vybrat, tak vysoce elegantní přáníčko číslo 3. :-)

    OdpovědětVymazat