pondělí 28. prosince 2015

MOJE SCRAPBOOKOVÉ ZAČIATKY... Daniela

Prvý krát som sa s tvorením z papiera dostala do priameho kontaktu v máji 2011, keď som išla na kurz cardmakingu. Lektorkou tohto kurzu bola Deny, ktorú určite poznáte aj z blogu Pretty Papers. Na tomto kurze som vyrobila svoju úplne prvú pohľadnicu v živote (vopred sa ospravedlňujem za menšiu kvalitu fotiek, tieto priania som už nenašla, takže som ich nemohla nanovo nafotiť):


Cardmaking ma hneď dostal a stala sa z toho láska na dlhé roky. Začala som si postupne zhánať materiál, ale keďže som vedela asi iba o dvoch e-shopoch, obiehala som aj klasické papiernictvá. Skúšala som si doma lepiť a tak vznikla táto druhá pohľadnica (veľmi som sa zasmiala keď som ju vytiahla z archívu :)))


Potom som v auguste 2011 narazila na obchodík Pretty Papers na Fleru a urobila som svoju prvú objednávku naozajstného scrapbookového materiálu - prvé pečiatky, kvetinky a papiere. To bolo radosti keď som ho doma vybalila! A tak vznikly ďalšie priania, napr. takéto:


Postupne som skúšala nové veci, viac vrstiev papiera, tupovanie okrajov, čipky, šnúrky, stužky, perličky. Moje priania vyzerali v roku 2012 asi takto:




Myslím že vtedy som definitívne zakotvila v romantickom vintage štýle, čipkám a kvetom som fakt prepadla. Otvorila som si obchodík na hand made portále a ľudia moje priania začali kupovať. Mala som radosť, aspoň som mala za čo kupovať nový materiál :)
Koncom roku 2012 som objavila farbenie papiera kávou a nejaký čas ma tento štýl veľmi bavil:



Ale vrátila som sa späť ku scrapbookovým papierom, ktorým som nevedela odolať, a pokračovala som v mojom kvetinkovom tvorení:



Tu už bola moja zásoba materiálu celkom slušná a ja som začala pozerať po layoutoch. Priznám sa, dlho som pred nimi mala rešpekt, ale nakoniec som sa odhodlala a skúsila som to. Prvý layout som urobila začiatkom roka 2013 a vyzeral takto:


Papier som prekryla akrylovou farbou, skúsila som štruktúrovaciu pastu, metalické farby, proste všeličo čo sa mi nazhromaždilo doma a nemala som to kde použiť. Na prvý pokus to bolo fakt odvážne :) Ešte ich pár v tomto štýle vzniklo, až som skúsila biely podklad a ten mi ostal dodnes:


Skúsila som aj pár prianí na bielom podklade, ale tie teraz až tak často nerobím, proste najradšej mám vintage štýl:



Moje obľúbené materiálypapiere vo vintage štýle, kvety (či už papierové alebo látkové), čipka, perličky. A nezaobídem sa bez hnedého tušu na tupovanie okrajov, aj keď v poslednom čase sa snažím nedávať to všade :) Veľmi rada pracujem aj s kartónovými výsekmi, mám ich rada aj v ich pôvodnej podobe, ale aj farbené, vedia dodať krásne detaily. Za taký malý zázrak považujem biele gesso, či už ako podklad pod farby (preferujem spreje Lindy's Stamp Gang) alebo jemný náter na projekt na dodanie vintage vzhľadu.




Dúfam že vás dnešné čítanie nenudilo, prajem krásny deň, veľa radosti z tvorby a všetko dobré do nového roka!

6 komentářů:

  1. Ha ha, prý začátky... :-) Kolik nás scrapuje i déle a k takovým výsledkům nikdy nedojde... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dany, přečetla jsem jedním dechem - mě tyhle flash-backy vždycky dostanou... A vývoj je patrný. Musím přiznat, že to mám úplně stejně - přáníčka nejradši vintage, ale jinak čistý styl... Inspirací jsou mi právě i Tvoje nádherné layouty, díky nim si říkám, že jednou tu "třicítku" pokořím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné! Také řada článků mě bude moc bavit. Krásný pokrok a moc hezky styl :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasné! Také řada článků mě bude moc bavit. Krásný pokrok a moc hezky styl :-)

    OdpovědětVymazat