pátek 17. března 2017

PROJECT LIFE S MARKÉTOU... 25. VÝROČÍ V PL

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho ani vy... Tak zpívá božský Kája v jednom ze svých hitů a je to velká pravda.  A tak dohnal i nás a my oslavili s manželem 25 let od svatby. Kdo by to řekl?! Letí to fakt jako blázen! :-)


Milujeme Šumavu, jižní Čechy, Hlubokou. Byli jsme tam opravdu hodně krát a když tam před mnoha lety udělali z bývalých hospodářských budov luxusní hotel, chtěli jsme tam oslavit výročí. Jenže - jak víte, mám 3 dcery a na každé to kulaté jsem byla zrovna doma s miminkem, takže se podařilo až na to 25. To už ta nejstarší v pohodě pohlídala ty dvě mladší :-) Že jí to ta malá zpestřila střevní chřipkou donesenou ze školky, o tom se tady rozepisovat nebudu. Murphyho zákony prostě platí ve 100%. Ale zvládly to holky na výbornou  a já jim tímto ještě jednou moc děkuju ♥


Stránku jsem opět poskládala do mého oblíbeného designu kapes. I když byl listopad, měli jsme celkem štěstí na počasí a v zámecké zahradě bylo míst k focení spousta :-) Ale zas tolik barev už v přírodě nebylo, listopad obecně už je takový temný měsíc a tak jsem se rozhodla udělat celou stránku s fotkami černobílými a celé to mělo být takové monochromatické. Nakonec ale vlastně srdíčko z kamínků, kterými byly posety stoly v restauraci, a sestavil ho můj muž - záchvěv romantiky i po letech :-) - rozhodlo, že tam dám pár akcentů ve žluté a zlaté. Myslím, že to celé pak dostalo opravdu výroční zámeckou atmosféru.


Jak už jste si asi všimli v mých minulých příspěvcích, mám teď šicí období a tak na něj došlo i tady. Kartička je orámována černě a vnitřní linky jsou vyšité perleťově lesklou bavlnkou - jsme přeci na zámku, tak je trocha lesku třeba. Samolepící abeceda je z úžasné svatební kolekce od Simple Stories The Story of Us



Texty jsem opět tvořila pomocí plotru a Silhouette studia. Našla jsem si šablonu romantického rámečku, která se k zámecké atmosféře dokonale hodila, vyplnila barvou, textem a pak vytiskla a obřízla. Doplnila perličkami a bylo hotovo.


Z téhle fotky mám velkou radost. Kdo nezná, jedná se o listy ze stromu Ginkgo biloba  - Jinanu dvoulaločného. Je to nádherný statný strom, velmi dlouhověký. Dle wikipedie roste v Číně jeden už 4700let!!! U nás je znám jako součást léčivých přípravku na paměť a cévy a taky jako znak jedné skupiny velkých vontů z Foglarových Rychlých šípů . To by co se týče vzdělání stačilo :-)
Každopádně jeho listy se barví do krásné žluté a spolu s  buxusovou zelenou, to k focení přímo vybízí. Vy co máte blíž na Moravu - nádherná ginga rostou i v zahradě zámku Lednice :-)

Samozřejmě nesmí chybět velká koláž. Všechny fotky jsou upravované a převáděné do černobílé podoby v editoru PicMonkey. Ty co mají ještě střed barevný - jako je jinan, nebo řízek (prostě barevně ladil :-)))  ) jsou upravené pomocí funkce Focal B&W. Můžete si zvolit velikost - průměr části fotky, která zůstane v původních barvách a zbytek plynule přechází do černobílé.


No a i v mém albu se pomalu zase zabydlují velké stránky. Moc se mi po nich stýskalo a čím dál víc mě baví :-) Naše společná fotka je zase upravená, v té černobílé nám to sluší nějak víc :-) navíc jsem použila několik dalších filtrů. No v našem věku už je s úpravami víc práce :-))))


A zase to šití :-) Znak & jsem si ve vybraném fontu vytiskla na tiskárně, vypíchala do stránky  a vyšila. Nápis je z milovaných Timových písmenek, která nesmí chybět ve výbavě žádné scrapařky :-)


Vrstvení  a zdobení je z papírů z výše jmenované kolekce. Srdíčka jsem si vycvakla raznicí a lepila buď oboustrannou nebo pěnovou páskou.


Fotku jsem pro zjemnění podložila velumem a pak přišly na řadu cákance ! O tom že mám zlato-černou celou pracovnu asi psát nemusím :-) A to jsem na ochranu stolu použila letáky z Lidlu co připomínají velikostí dřívější Rudé právo - no nepomohlo to :-) Cákala jsem tuší a naředěnou zlatou akrylovou barvou.


Ještě pár detailů v protilehlém rohu, sem tam transparentní samolepky a bylo hotovo. Musím říct, že jsem si to lepení moc užila a i ten víkend byl moc prima. Takže kdo můžete, občas si vyrazte, a ne jen na výročí po 25ti letech jako my! 

Těším se zase příště Na lepenou !

PS - to už bude opravdu jaro - jupí !!!!

12 komentářů:

  1. Markétko, nádhera! Miluji Tvoje články i stránky! A asi opět začnu trochu vyšívat, protože jak na Vás děvčata koukám, úplně mne svědí ruce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Markét super stránky a tá fotka ginka nemá chybu. A vidím, že si si tiež pekne zarexovala vyšívaním ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi děkuju :-) jo gingko je má láska, jeden si i pěstujeme :-)

      Vymazat
  3. Markét, to je nádhera, ta stránka se Ti moc povedla. Ty švadlenko jedna :-) Cákance super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo Didi, od tebe mě to obzvlášť těší, dík :-)

      Vymazat
  4. Markét, skvělá práce. 🤗. Stránka je nádherá, to šití je perfektní. 👍

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké Markét, a Ty se nezdáš s tím šitím. Povedlo se Ti to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Jaruško, vyšívání je má dávná láska :-)

      Vymazat