středa 7. června 2017

DIY TUTORIÁL... SVADOBNÉ OBÁLKY

Dnes som si pre vás pripravila krátky návod ako vyrobiť elegantnú darovaciu obálku na svadbu:


Keďže svadobná sezóna je v plnom prúde verím, že vás návod poteší a inšpiruje k vytvoreniu obálky, ak sa na nejakú svadbu chystáte a chcete darovať finančný dar alebo poukaz. V poslednom čase trávim najviac času nad prácou na svadobných knihách hostí pre moje zákazníčky. Obľúbeným formátom je formát 20 x 20 cm - ani malý, ani veľký, taký akurát. Na potiahnutie obálky potrebujem 4 papiere, a ostáva mi veľká kopa takýchto odrezkov:


Sú to dosť veľké kusy na to, aby som ich vyhadzovala, tak som z nich začala robiť darčekové obálky. Základom je biely pevný papier formátu A4, ktorý som zložila na tri časti - 10 cm, 10,5 cm a 8 cm. Časť širokú 10 cm som po okraji upravila okrajovu raznicou:


Na boky 8-centimetrovej časti som nalepila tenkú obojstrannú lepiacu pásku a zlepila do obálky:



Obálku som z vonkajšej časti oblepila zvyškami papiera, ktoré mi ostali po knihe. Dekorovala som tri časti. Ako prvé som si odrezala pás papiera o 4 mm menší, ako je predná strana obálky (tá meria po použití raznice asi 9 x 21 cm, takže potrebovala som pás v rozmere 8,6 x 20,6 cm). Podlepila som ho obojstrannou lepiacou páskou a nalepila na prednú stranu obálky:




To isté som spravila z vnútornej strany a zo zadnej strany. Na vnútornú stranu som si rovno nalepila samolepiaci 3D štvorček, ktorým sa bude obálka zatvárať:



Do vnútra som vyrobila kartu, na ktorú sa bude písať venovanie - pás bieleho papiera, ktorý je podlepený rovnakým papierom ako je použitý na obálke - Wedding Garden 04 od Craft & You:


A napokon som obálku ozdobila - použila som veľké papierové ruže Wild Roses, menšie papierové ružičky, stuhu a kartónové výrezy od Wycinanka:



Takáto obálka je vyrobená za chvíľu a najlepšie je, že je v podstate vyrobená zo zbytkov :) :



Ďalšie verzie sú tiež zo zvyškov po svadobných knihách - modrá verzia z papiera Wedding Garden 06 od Craft & You:


Žltá obálka z papiera Spring Garden 02:


Alebo jednofarebná obálka z béžového štruktúrovaného papiera:


Prajem krásny deň


4 komentáře:

  1. Přesně to jsem potřebovala. Musím totiž udělat svatební obálku na korunky a nemohla jsem najít návod. Díky za krásnou inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem, som rada že návod bude užitočný. pošlite nám foto na pinterest :)

      Vymazat
  2. Videla som už všelijake obalky ale tieto su naozaj krásne a prvotné zloženie obálky je jednoduché, super 👍

    OdpovědětVymazat