středa 28. února 2018

DIY TUTORIÁL... DECO FOIL PĚNOVKA

Když jsem shlédla článek a video Terezky, ve kterém představuje transferový gel a termoreaktivní fólie, tak jsem po gelu okamžitě a neodolatelně zatoužila. No a při procházení obchůdku jsem přihodila ještě jednu zajímavou věc. Je to oboustranně lepící pěnovka. Netrpělivě jsem čekala na balíček a také jsem jí hned s chutí  vyzkoušela.


Z pěnovky jsem si vystřihla tvar o malinko větší, než je vyřezávací šablona. Sejmula jsem ochranný papír z pěnovky a nalepila jsem jí na zadní (stříbrnou) stranu červené termofólie. Poté jsem pěnovku z fólie opět sejmula a lesklá  barevná část mi zůstala na její lícové straně. 

Postup můžete i obrátit. Můžete si nejprve na Big Shotu vyříznout tvar a až potom nalepit fólii. Ušetříte tím folii pro další využití.

K uhlazení jsem nepoužila žádný nástroj, jen ruku. Fólie je citlivá a pokud jí budete uhlazovat z lícové strany (tam kde je barevná lesklá vrstva) musíte dávat veliký pozor a netlačit, mohlo by se stát, že tlak způsobí, že folie nebude lesklá, ale matná. Proto je lepší uhladit pěnovku z rubové strany rukou. 


Z takto připraveného polotovaru jsem už jen vyřízla na Big Shotu obrys srdce a ozdobu jsem měla hotovou.


Na panel akvarelového papíru jsem zlatou barvou a štětcem nanesla pár čmáranců a tím jsem vytvořila podklad pro přáníčko.


Poté už jen stačilo vybrat roztomilé razítko a vybarvit jej.


Všechno jsem pak nalepila na akvarelový panel a na základ přání. 


Jednoduché a přitom tak efektní. Vyzkoušejte to také...

7 komentářů:

  1. Použití metalických fólií mám jako velké přání a challenge na tento rok...moc díky za další skvělý typ jak je používat. Super nápad a super provedení!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za milé komentáře. Folie mě opravdu moc baví.

    OdpovědětVymazat
  3. Ilonko, to je parádní návod.

    OdpovědětVymazat