pátek 12. července 2019

INSPIRACE... LA-DE-DAH

Vždycky jsem si přála mít narozeninovou oslavu v létě. Stůl s bílým ubrusem na rozkvetlé louce a na stromě mašličky a lampióny. Já i Šárka jsme ale listopadové štírky, tak si aspoň užívám oslavy jiných. A že jich je! Moje maminka, ségra, Šárky sestřenice i kamarádky ...úplná holčičí  smršť.  A jak všechny ty malé holky rostou i výběr dárků je jiný. Sestřenky jsou jednou nohou v pubertě a co teď. 

Do oka mi padly kraftová alba La-De-Dah s kroužkovou vazbou. Deník, album, památník...cokoliv si mladá slečna bude přát. Design adekvátní čerstvě náctiletým, velikost tak akorát a tužka s lepidlem v jednom - pro okamžité použití

Jako testovací dárek jsem se rozhodla pro deník Hopes and Dreams se stříbrnou vazbou  embosovanými motýlky. U každého deníku jsou zobrazeny v nabídce i motivy barevných stránek, která uvnitř najdete a tato kombinace to vyhrála pro 11ti letou sportovkyni Adélku, která moc ráda tvoří. 


Nepochybuji o tom, že bude vědět "co s tím", ale trocha mé vlastní invence určitě neuškodí. Zkusila jsem dárek trochu "personalizovat" jak se dneska s oblibou říká:).  Hned po otevření alba jsem trochu vylepšila vnitřní desky. Vytvoření vellumové kapsy s flitry podle návodu od Bey Valint už jsem si vyzkoušela na albu pro Samuela a budu to tak dělat vždycky. Proužkovaný papír na záda kapsy je starší od Dear Lizzy, ale jakékoliv černobílé proužky by byly fajn.


Kapsu jsem nahoře olemovala stříbrnou glitrovou washi páskou, která je náhodou nachlup stejná jako glitrový hřbet alba. Takový detail mi vždy udělá radost:).  A samozřejmě, průchodka nesmí chybět! Jak jinak na kapsu pověsit ty úžasné střapce, že?! Já jsem použila ty od Dovecraft, ale jako dobrou vidím i kombinaci růžové a bílé  a nebo ještě lépe růžové a tyrkysové. Řetízek jsem ukradla Šárce u aktovky, měla na něm kytkový přívěsek, ale slibuji, že zajdu do Kutila a řetízky doplním! Kaučuková ozdoba je od Crate Paper - Cute Girl a už mi v platíčku zbývá jen kytka. Motivační náplň do kapsy je tentokrát minimální, pár vystřižených černobílých kytek a enamelky od Papermania.


Fotky s Adélkou, které mám ze společných výletů, návštěv a právě třeba z narozeninových oslav jsem vyvolala a jsou součástí dárku. Některé zůstanou v kapse na zadních deskách a některé jsem nalepila nebo se pokusila je "scrapnout".


Fotku z oslavy 9.tých narozenin jsem ořízla do tvaru vlaječky a s dalšími malými vlaječkami a ozdobami pověsila na "šňůru". S průchodkami samozřejmě:).  Provázky, které jsem zde použila jsou získané velmi bezbolestně. Všimli jste si jaké prima provázky jsou na visačkách třeba u nového trička? Já tyhle motouzky a někdy i zavírací špendlíčky pečlivě schovávám a s radostí používám. Někdy jsou to opravdu skvosty:).


Stránky v albu jsem malinko přeházela a k papíru s ananasy jsem vyřízla na plotru stránku s krajkovým okrajem. Jen tak, aby Adélka viděla, že papíry nemusí nutně být stejně velké a hrany rovně střižené.


V albu jsou i plastové kapsy na fotografie 10x15 cm - takové ty co známe z dřívějších alb - mají papírová záda a folii na přední straně. Tam, kde se mi to barevně hodilo jsem některé fotky vložila a další dotvoření nechám na oslavenkyni.


U některých stránek jsem si na první pohled říkala, že jsem ráda, že tuhle nemusím scrapovat :). Dovedu si ji ale představit jen černou tužkou popsanou životními moudry typu: "Život je pes a my jsme jeho patník", které jsme si ve sladkých 80tkách psaly do podobných sešitů my:)). Kdo si to pamatuje, ať zvedne ruku.


Tak jsem jen nalepila fotku vystřiženou do kolečka. Zase jen pro informaci, že i do fotek se dá stříhat...


Při zdobení stránek si občas dám na stůl hromadu materiálu v odpovídající barevné škále a pak se snažím něco použít. Tentokrát se mi barevně hodila i metalická folie od Heidi Swapp a tak jsem to zkusila. No musím ještě trénovat...ale jednou, až na získám ten cit, kolik čeho a kam nanést, tak to bude dokonalé. Na růžové srdíčko jsem nanesla štětečkem transferový gel  po mírném zavadnutí prohnala přiloženou folii laminovačkou.  Někde to zavadlo možná trochu moc, ale zase je výsledek autentický:).


Dvoustránku s kruhovou fotkou a zebrou jsem zdobila jako první. Společná fotka ze ZOO a barevně perfektní kolekce Good Vibes od Crate Paper mi to velmi usnadnily.


Žlutá abeceda je z mé oblíbené Sunshine & Happiness od Simple Stories a vstupenky tak porůznu z Crete Paper kolekcí Confetti a Carousel.


Jako malý bonus navíc jsem k dárku ještě přidala náhradní listy, protože jediné v čem trochu tuším komplikaci je přidávání vlastních stránek. 27 dírek není úplně běžné řešení, ale šikovná tvořivá duše si i s tímto poradí:).


Přeji krásné letní oslavy všem!

A těším se na příště!


10 komentářů:

  1. No to je pecka! To bude překrásný dárek 😍 Kdybych já něco takového dostala jako náctiletá, byla bych v sedmém nebi. A ty tvé nápady, Aničko, jsou skvostné 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Baruš! To sem si taky říkala. ..a vzpomínala na ty vystřihané obrázky z časopisů a obaly od zahraničních čokolád ;))

      Vymazat
  2. Skvostny darek, Anicko! To bude radosti! Tyhle alba si pamatuji z UK, tam je prodavaji v obchode a prisly mi hodne dobry jako takovy scrapbook kit. Jedno jsem koupila svagrove, coz mi pripomina, ze bych mela zjistit, v kakem.je stavu 😂😂😂

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuju Jani. Líbí se mi kolik jich je druhů. ..myslím, že si vybere každý (tedy asi každá ). A to by me moc zajímalo, jak to vypadá používané! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. vau, nádhera! Taký by som chcela dostať nie len ako -násťročná, ale aj teraz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani díky; ). Me osobně víc baví dárky dávat než dostávat; ))

      Vymazat
  5. To vypadá opravdu moc moc dobře 👍🏻. Dovedu si to představit jako ideální letní album, hmmm 🤔😉😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to by určitě šlo. Je tam i cestovatelské téma i "botanické ".A děkuji moc za palec;)

      Vymazat
  6. Ani, to je dokonalý dárek! Umím si představit tu radost oslavenkyně 😊 Miluji všechny vychytávky i ty edukační 😉a zvedám ruku, taky jsem vystřihovala z Kvetů atp. a lepila do sešitu spolu s obaly ze zahraničních čokolád 🙈🙈🙈 To jsou ty socialistické scrapbookové začátky, že? 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chachááá...a tiše jsem záviděla těm co měli obrázky z německého Brava:)). Fotky kapely A-ha a Falca :))

      Vymazat