středa 13. listopadu 2019

INSPIRACE... DÝNĚ KAM SE PODÍVÁŠ + GIVEAWAY

Letos se nám opravdu urodily. Deset kousků ve váhovém rozpětí od pěti do padesáti kilo. Dýně samozřejmě. A jelikož mi vyřezávání a následné hnití připadá trochu škoda, snažíme se je sníst. Je to ale asi nadlidský úkol. Takže dýňová polévka, pečená dýně a dýňové kari nám už lezou ušima a na strašně pracný a strašně dobrý dýňový kompot se teprve odhodláváme. Dýně zpracovávám i jinak - po našem. Scrapbookově. A je to taková klasika klasik - výřez z plotru podlepený vzorovanými papíry.


Mám zase takové zdobnější období a tak mi velmi padl do oka design od Handipaper, kde jsem si vybrala a poctivě zakoupila soubor Halloween pumpkin floral. Také si moc líbí jejich filigrántská písmena, ráda bych z nich vyrobila nějakou jemnou krajkovou stránku:). Pro mě dost velká challenge.


Papíry, kterými jsem podkládala výřez jsou z krásné podzimní kolekce Forever Fall od Simple Stories. Moc se mi na ní líbila kombinace s tyrkysovou, už je kvůli té Šárčině vestě. To je kus oblečení, který nějakým záhadným způsobem roste i s ní. :).  Pár kousků - chipboardů se mi hodilo ještě ze starší kolekce Sweater Weather, která byla také moc pěkná. Vesměs tedy likvidace zásob. A že jich mám...


Nadpis byl trochu oříšek, já na ta hesla moc nejsem :). Puffy abeceda od Pink Fresh Studio byla perfektní barvou i velikostí. Ale málo výrazná. Tak jsem sáhla po velkých puffy bílých písmenech Maple od  American Crafts a nadpis nakombinovala.


U své oblíbenkyně Bey Válint jsem viděla dýni vyskládanou z oranžových flitrů, tak jsem si to také vyzkoušela. Nemám sice různé velikosti, tak aspoň trochu mix barev - oranžová, tyrkysová a meruňková. Některé jsem vybrala od Buttons Gallore a jiné mám z dávného nájezdu do jedné korálkárny v Brně. Vyfotit lesknoucí se flitry je trochu vyšší dívčí, tak se omlouvám za tu neostrost.


Pro úplnost přidávám fotku, která je na protější straně v albu. Urodily se i šípky. Bude tuhá zima. Hurá!:)


A kdyby jste si dýňovou úrodu chtěli užít společně, napište do komentářů, že máte zájem. Z podepsaných příspěvků vylosuji jednu a pošlu krásné výřezy Handipaper, které jsem použila.  A možná přibalím i jednu skutečnou dýni:)).

Těším se na příště!


5 komentářů:

  1. krásná stránka, určitě bych výřez uvítala a chci vyfotit, až budeš posílat balík s dýní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Téda, Ani, to musela být úžasná úroda, když vidím tu mega dýni! Mně se letos až tak nezdařilo a fotila jsem děti s takovými prťaty 😁

    Úplně se musím smát... čtu tvůj článek... taková klasika klasik, výřez z plotru... a říkám si, no jó, jak ráda bych si takovou klasiku slepila, ale nemám ten plotr, že 😁 Takže! Tvé skvělé výřezy by mě opravdu potěšily 😊😘 Na druhou stranu nejsem si úplně jistá, jak s tím podlepováním... to musí být děsná piplačka, ne? Máš to nádherné!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná isnpirace, stránka je přesně podle mého gusta, ráda bych ji někdy liftnula:)! A výřez je parádní, ale ty opravdické dýně jsou stejně nej, mohu je jíst stále, asi jak je nemám na zahradě, jen tak se mi nepřejí...:D

    OdpovědětVymazat
  4. Vylosovala jsem Petru W. a tímto se omlouvám a plním tento drobný rest. Výřezy dýní jsou na cestě k tobě Petro, poslední dýně skutečná putovala minulý víkend slepicím u sousedů:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji, včera jsem obálku rozbalovala, čouhám na to, co to je, než jsem identifikovala dýně... přemýšlím, kdo mi to mohl poslat a pak jsem si na vzpomněla :) Takže schovávám k podzimnímu materiálu a snad letos bude nějaká vhodná fotka ke scrapnutí.

      Vymazat