středa 16. března 2016

INSPIRACE... Vítězka challenge 02/2016

Už jste si určitě všimly, že zhruba v půlce měsíce máme u nás na blogu vždy inspirační scrapovou injekci v podobě guest designerky. Tou je vždy vítězka předchozí challenge, kterou poprosíme o inspiraci pro tu následující. Pro vás je to navíc takový malý budíček, že konec měsíce se blíží a krásné ceny v podobě poukázek na nákup čekají na vaše příspěvky. Dnes nám stránku na téma březnové výzvy "Jarní omisměrka", připravila vítězka únorových padesáti odstínů šedi...

Jana Sadloňová


Janička píše: "Nazývat se guest designerem mi přijde trochu troufalé vzhledem k tomu, že jsem těžký začátečník ... ale k projektu: pro tvoření mi nejvíc sedl poslední řádek osmisměrovky, tedy rámečky, červená a zvířátko - protože žlutá a zelená mi moc nejdou. A tak bylo jasné, že tentokrát bude zase "modelkou" Tilinka, fotek v červeném máme dost."


"Napadlo mne, že bych mohla použít ptáčky vyšívané křížkovou výšivkou, které má na dece a mantinelu do postýlky ... protože k ní sedí. :-) Co se stylu týká, rozhodla jsem se vyzkoušet Clean and Simple, i když si nejsem jistá, zda můj konečný výtvor odpovídá definici. Výsledek posuďte samy."

"A co napsat o sobě? To je možná ještě těžší úkol, než vytvořit layout. Nechci nudit plkáním ... ale asi to jinak nejde. Hádám, že většinu z toho, co napíšu, prožila většina scrapladies. Když tak tuto část lze přeskočit. :-)"


"Papíry a barvičky miluji od dětství. Každá zahraniční dovolená musela skončit v místním papírnictví - doteď si pamatuji, jak jsem v Egeru v Maďarsku kupovala samolepky na sešity, ty pak balila do kytičkového dárkového papíru a samolepkami zdobila, aby byly sešity krásné ...

Se scrapbookingem jsem se poprvé setkala v roce 1994, když jsem trávila rok v USA. Dokonce jsem tam i začala lepit své první album, ale bylo nejspíš velmi neumělé, bohužel se nedochovalo.Po dlouhé pauze jsem se přes další své tvořivé koníčky (patchwork, vyšívání, háčkování, korálky) dostala obloukem zpátky k papíru. Silným impulzem bylo narození Ríši - moc jsem toužila udělat mu krásné album a vzpomněla si na scrapbooking. Ale nevěděla jsem jak na to.


Pak jsem narazila na kurz, potom další a další, seznámila se s Iriskou ... a pořád jsem jen nasávala techniky a říkala si, že takto bych to chtěla umět a že teď, TEĎ už začnu! Také jsem začala - nakupovat  materiál. Sem tam jsem vyrobila nějaké PF-ko a přešly další 2 roky, než jsem se v květnu 2015 poprvé vydala do Liberce, seznámila se s hromadou úžasných scrapžen, a bylo téměř "vymalováno" ... každopádně vznikla má závislost na papírové komunitě. 

V mezičase se narodila Tilinka, manžel totálně propadl fotografování dětí a pořídil nový foťák, s nímž dovedu hezké fotky i já, a přišel nový rok ... co víc k tomu dodat? Už to prostě nešlo odkládat. V lednu 2016 jsem tedy měla konečně nasysleno, svědily mne ruce a tak jsem sebrala odvahu a začala doopravdy papírově tvořit. Výsledky většinou znáte, protože jich není mnoho a většinu jsem postovala na Facebooku.


Zatím jsem nevyzkoušela ani zdaleka vše, takže se mi hůře hodnotí, co mne baví víc. Zdá se, že mi momentálně spíš vyhovuje zpracování fotografií než cardmaking. Ne, že by přáníčka nebyla fajn. Občas si nějaké střihnu. Ale 30-kové layouty a PL v současnosti vedou. Tvořím však pomalu a tak nevím, zda se kdy splní má touha dodělat alba zpětně, alespoň těch pár let, co je nás doma víc. :-)

Tímto děkuji Didi, Irisce, Markétce, Jitce, Diance a ostatním za přijetí, know-how, podporu a inspiraci a těším se na společné tvoření virtuálně i osobně v Liberci!"

15 komentářů:

  1. Jani to je tak krásná stránka atak hezké čtení !!! Nic jsem nepřeskočila a naopak si to dám ještě jednou ! :-)
    Jsem moc ráda, že tě osud zavál mezi nás a jde ti to tak náramně, že si říkám, že na tajňačku scrapuješ už roky ! :-)

    Nashle v Liberci a Matyldě pusu ! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, mám podobné podezření jako Markét... Že už tajně scrapuješ do šuplík minimálně pár let :oD
    Tohle rozhodně na začátečníka nevypadá! Stránka je krásně vyvážená - barevně, kompozičně i krásnými ozdobami. A fotka i vyšívaný ptáček jsou absolutně TOP!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jíťo, moc díky, opravdu je to tak, jak píšu. Mé tajemství tkví v kojení ;-) - když kojím, otevírám tablet a šmíruju Tebe a Tobě podobné. :-) A pak to jen zkouším nějak ukoulet.

      Vymazat
  3. Moc krásná stránka i povídání, je hezké si přečíst, jak se kdo dostal ke tvoření.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, jestli tohle jsou Tvé první pokusy, tak jak to bude vypadat až budeš "pokorčilá"!!:) Moc se mi to líbí, jsi talent:) Jen tak dál, moc hezky se na to kouká. Anička

    OdpovědětVymazat
  5. Krasnee...vysivani uzasne..tesim se v Liberci...

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné ... i stránka i čtení ....

    OdpovědětVymazat
  7. Obdivuji tvé velké stránky - a nevěřím, že jsi začátečnice. Naprosto dokonalé. A jak jsi psala, že sis v Maďarsku kupovala samolepky na sešity, tak jsem si vzpomněla, když jsem já v Polsku v papírnictví nakupovala jako šílená sešity, protože byly zajímavé tím, že měly nádherný titulní obrázek a linkované papíry jinak než u nás - mezi každou linkou byla asi 3cm mezera. Bylo to zajímavé, ale pak jsem nevěděla na co to mám používat - bylo mi jich líto. :-D a takto to mám do teď. Nakupuju a pak mi je líto ty papíry, kartičky a ozdobičky použít :-) (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, to je nadhera nadherna! Miluji tvoje stranky! A to povidani, je krasne si neco zajimaveho pocist a lepe te poznat! Tesim se v Liberci opet na videnou!

    OdpovědětVymazat
  9. Děvčata, MOC DÍKY všem! Tvořím primárně pro radost a pro svou rodinu, ale chvála zasvěcených je olej na můj motorek :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jani krása a tyhle příběhy nikdy neomrzí :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ta stránka je naprosto úžasná :-) Také bych se už konečně měla k nějaké třicítce rozhoupat :-)
    Petra P.

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, krásné, krásné, krásné... stránka i povídání... a ten ptáček! Och :-)
    (Barča Housarová)

    OdpovědětVymazat
  13. Děvčata, ještě jednou moc děkuji!

    OdpovědětVymazat