úterý 14. února 2017

MOJE SCRAPOVÉ ZAČÁTKY... MARKÉTA

Jak to všechno začalo?? Doopravdy to začalo na nový rok 2011. Celý advent jsem navlékala korálkové hvězdičky. Měla jsem hodné spavé miminko, a tak jsem stihla obdarovat celou rodinu.


 A když bylo po Vánocích, hledala jsem na internetu inspiraci, co dalšího by se z korálků dalo vyrobit. No, a jak tak tichou nocí klikám a klikám, proklikala jsem se až na různé papírové návody. Pamatuji si, jak mě úplně fascinovala papírová skládaná přání s různými schovávačkami nebo spirálkami. Hned jsem si je musela  zkusit aspoň za kancelářského papíru :-)


No, a pod těmi videii byly různé odkazy na různé e-shopy a začala cesta do pekel pro mou peněženku a do ráje pro mou duši :-)

Moje úplně první přání bylo pro tchýni nebo tchána, už si nejsem jistá, i když modrá barva svědčí spíš pro tchána. 


Už jsem vlastnila nějaké samolepky a zřejmě i embosovací prášek :-)

Následoval pokus o chrastidlo.


Kvalita fotek je příšerná, ale na začátku jsem fotila jen pro sebe a o tom jak se to správně dělá, jsem neměla ani tušení. Tak mě prosím omluvte.

Následovalo dalších pár kousků pro babičku. To už jsem myslím byla hrdou majitelkou Big Shotu.






No a pokus o první scrapbookovou stránku na sebe nenechal dlouho čekat. Myslím, že první jsem dělala kalendářovou. Kalendář zakoupen na vánočních trzích, že ho děti vykreslí, nakonec ho ale vylepila maminka :-)


Jistě si všimnete zdobného ručního písma :-))))

Pak jsem se přihlásila na první kurz a  za jednu sobotu nalepila asi 5 stránek. Tahle byla úplně první.


Taky jste v začátcích byly fascinovány těmi nádhernými papíry?? Čím zajímavější vzor, tím lépe :-) Mám jich v regále ještě spoustu, s rytíři, vílami, indickými vzory - jsou naprosto nepoužitelné. A když si tak zpětně říkám proč zrovna takové papíry - zřejmě proto, že ten prostor byl hrozně velký a tím, že už byl vyplněn nějakým vzorem, stačilo přidat fotku a měla jsem pocit, že je hotovo :-)


Pak jsem vypátrala Fler, kde jsme se my "starší" (myslím služebně :-) ) scrapařky scházely na večerní pokec, protože ještě nebyl Facebook, nebo rozhodně nebyl tak rozšířený jako dnes. A tam se různě soutěžilo a inspirovalo a já se pomalu začala posouvat dál. Alespoň co se technik a nápadů týče.

Tohle přání mám pořád na nástěnce. Bylo moje první do první soutěže na Fleru a já hned vyhrála ! Měla jsem takovou radost, ale zároveň mi bylo trapně, že přijdu a hned vyhraju :-))))


Nad touhle stránkou jsem strávila celý den, pořád něco přidávala a doteď nechápu, jak jsem to tam všechno nacpala :-) A jak vidíte, už jsem měla i průbojník na průchodky.


Tady bylo zadání vytvořit vlastní pozadí - já použila Ikea šablonu na zdobení dortů.


Tady sada prvních velikonočních přání. Byla jsem na ně neskutečně pyšná a obdarovala celou rodinu a všechny kamarádky. A ta slepičí razítka mám pořád, jsou boží :-)


Došlo i na exploding box pro bráchu.


První album z ruliček od toaletního papíru.




Album z poštovních obálek.


A první letní deník, vlastně jakýsi náznak PL. Lepeno jen do bloku. Už sotva drží pohromadě, ale je to jedna z našich nejčtenějších knih :-)


Lepila jsem od konce června až do poloviny září. A vzala ho s sebou i na dovolenou a rovnou jsme tam i vepsali dovolenkový deník.


A od deníku byl už jen krůček k PL a v lednu 2013 jsem s ním začala. Samozřejmě mě nadchly velké kapsy a taky jsem 3 první nalepila. Ale bylo to na začátek pro mě hrozně velké. S lepením jsem se spíš trápila a nevěděla, čím stránky vyplnit.


A tak jsem u Didi zakoupila menší Snap album a dva roky lepila do nich. Bylo to super, nemusela jsme až tak rozmýšlet rozvržení, fotky se umísťovaly lehce, stačilo tisknou víc 9x13 a šlo to jak po másle.




Ale samozřejmě jsem nakonec neodolala a do velkých kapes se taky pustila, ale to už znáte, o tom tu už víc jak 2 roky pravidelně píšu. 

Upřímně musím říct, že se za nic, co jsem ve své papírové historii vytvořila nestydím. Spíš mi zpětně přijde vtipné, jak mi ty začátečnické výtvory přišly dokonalé a jak jsem na ně byla pyšná a co jsem s nimi měla práce :-) 

A například tahle stránka z roku 2013 mi přijde jako jedna z nejlepších, co jsem kdy vytvořila. 


Užijte si tedy tvoření a hlavně z něj mějte radost. A schválně - máte taky nějaký začátečnický špek?? Sem s ním, nebo spíš na FB, založíme tam album, ať ti dnešní nováčci vidí, že všichni jsme jednou začínali jen s nůžkami a pár samolepkami a že to taky šlo :-)

Krásné dny a Na lepenou!

6 komentářů:

  1. Markétko, mám knedlík v krku, úplně bych Tě objala. Radostí. A vděkem. Za Tvůj přístup a pozitivitu.
    Ty slepičky mám také a jsou boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani co na to říct ??!! Díky, jsi prostě poklad ! :-)

      Vymazat
  2. Naprosto boží! A já zase nebudu trendy, chtěla jsem napsat retro článek �� Stejně to nadšení, když člověk nic neměl bylo báječné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani přesně tak, ty začátky jsou prostě nej, to objevování nepoznaného a nového :-) A článek klidně napiš, retro je trendy už roky :-)

      Vymazat
  3. skvělé ohlédnutí Markét! Také jsem "služebně starší" a pod řadu vět bych se podepsala. Snad nebude vadit, že k tomu už mám také rozepsaný článek:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jani díky a samozřejmě, že nevadí . Nápady létají vzduchem a my is taky rádi počteme jak to bylo u tebe :-)

    OdpovědětVymazat