čtvrtek 18. prosince 2014

Vánoční darovací obálky

Dostala jsem zakázku na výrobu darovacích obálek na peníze nebo poukázky a moc jsem se těšila, až se pustím do práce. 

Obálky si dělám sama, celé je měřím, lepím, vyhlazuju, vše musí sedět na setiny milimetru :-) Pak řežu jednotlivé přířezy - dva přední díly a jeden na zadní stranu. 

Obálek vždy dělám víc, protože když už najdu tu správnou kombinaci papírů, nebudu přece troškařit :-) Je mi pak líto, když se obálka (nebo přání) prodá. Kromě toho se snažím spotřebovat vždy celý arch papíru, abych neměla moc zbytků - nerada je uklízím a válí se mi pak úplně všude...

Do stromečkového papíru od Fancy Pants jsem se zamilovala na první pohled. A jeho zelená zadní strana ladí úplně perfektně. Bohužel papíry už nejsou skladem, prodaly se hned jak jsem dala ukázku těchto obálek na Facebook :-) Pokud ještě budou dostupné, určitě je doobjednám.
 
 

Zdobení jsem u všech obálek pojala velmi minimalisticky - Keta razítko, epoxidová svorka, provázek a Ketiny hvězdičky. Ty jsem ještě přetřela krakelovacím lakem.
 

  

Dalším oblíbeným papírem se stal rozhodně tenhle vánoční od Pink Paislee - i po tom se jen zaprášilo :-) To jsou prostě Vánoce jak vyšité, aspoň pro mě. Moc se mi tato barevná kombinace líbí.

 

Ke zdobení mi opět posloužilo jen Keta razítko (Keto, za tohle razítko Ti dávám jedničku s hvězdičkou!), provázek a chipboardové hvězdičky. U dalších obálek jsem navíc pod hvězdičku přidala zlatý provázek, tenký jako vlas. Hvězdičky jsou nabarvené alkoholovou fixou a taky přetřené krakelovacím lakem.

 

Tady jsem se zakousla do své pravěké sbírky čtvrtek - jsou to různé vánoční kolekce od Basic Grey a Fancy Pants. Většinou mi posloužila přední i zadní strana jedné čtvrtky, opravdu bývají skvěle zkombinované. Raznice vločky je jedna z mých nejpoužívanějších, výsek je tak krásný, že obálky už kromě lněného provázku nic dalšího nepotřebovaly.



Jako poslední jsem dělala obálky, které byly tak trochu výzvou - rozhodla jsem se použít žabičkové svorky, pro které bych asi nenašla jiné využití. No řekněte samy - kam byste něco takového "upíchly" :-)
 
 

Rámeček zvýrazněný pomocí lepidla Glossy Accents.
 
 

A další Keta razítko...
 
 

No a tyto obálky - ty byly za odměnu. Svorky s ptáčkem i srdíčkem jsou naprosto kouzelné. Doplnila jsem je už jen dalším krásným razítkem z Ketiny dílny a můžou jít do světa...

Aby obálky držely hezky zavřené, použila jsem letos poprvé s velkým úspěchem suchý zip. Dřív jsem to řešila všelijak, ale bez valného výsledku. Magnetický papír ani páska se mi vůbec neosvědčily - používám 300gr papír a magnet to prostě neudrží. Zato suchý zip lepil až moc :-) Vyřešila jsem to tak, že jsou mu "přistřihla hřebínek" - chlupatou stranu jsem trochu zkrátila nůžkami a obálky držely prostě tak akorát - ani moc, ani málo.

 

Papíry jsem využila opravdu do posledního kousku, posbírala jsem na stole tenké proužky a dozdobila s nimi dvě přáníčka.
 

A tohle už je taková moje vánoční klasika - podobná přání jsem dělala i loni a na jarmarku, který pořádala naše školka, se po nich jen zaprášilo. Jsou "nízkonákladová" a sfouknete jich hromadu za pár minut. A co je skvělé - vůbec to na nich nejde vidět :-)




Tohle je pravděpodobně poslední letošní příspěvek... Děkuji tímto všem milým čtenářkám a přeji vám krásné a pohodové (no... tak tedy aspoň krásné :D) Vánoce a hodně štěstí, zdraví a úspěchů v novém roce. A samozřejmě vám přeji spoustu času na tvoření (a ještě taky pozorného Ježíška, abyste měly z čeho tvořit)... a především velkou dávku inspirace a kreativity!


Mějte se krásně... a tedy ŠŤASTNÉ A VESELÉ!
Didi

5 komentářů:

  1. tak se mi tajil dech .... obalky jsem letos delala poprve, ale jsem zabar, ty tvoje jsou nadherne!!! krasne Vanoce i cele tve rodine!!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné obálky, děkuji za inspiraci :D

    OdpovědětVymazat
  3. No paráda a to poslední přání je opravdu jednoduché, ale překrásné, jemňounké....

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem měla letos štěstí, že mi Ježíšek nadělil poukázku do obchůdku a poukaz byl vlepen do jednoho ze zde uvedených přáníček. Na živo je to ještě větší krása! Didi, děkuji!

    OdpovědětVymazat