sobota 20. června 2015

Project Life vs. Prázdninový deník

Můj počítač, co se od jara loučil, zemřel definitivně :-( Naštěstí záloha je a všechny úspory na podzimní zahraniční výlet padnou na nový notebook. Ten bude ale až v neděli. Takže vyvstala otázka, co pro vás nachystat k pravidelnému víkendovému čtení, neb záloha je u PC doktora.

Dcera byla tak hodná a zapůjčila mi svůj počítač, a tak jsem vám nafotila, jak jsem s PL začínala já a jaké možnosti tvoření PL jsou.

Když jsem s PL začínala, aniž bych vlastně o PL ještě cokoli věděla, lepila jsem takový letní deník, který začínal  Alenčinými druhými narozeninami a končil zářijovým posvícením u nás v Buši.


Jako základ jsem použila obyčejný kroužkový blok z Manufaktury a na jeho stránky lepila scrapbookové papíry, fotky  a trochu zdobila. Hrozně mě to bavilo, moc se mi to líbilo a protože už víte, že jsem spisovatelka a důležité je pro mě opravdu všechno, narostl nebývalých rozměrů a musela jsem ho pak přendat do největší kroužkové vazby co se k Zutteru nabízí :-)


Byla jsem z formy takového deníku nadšená a lepila jako divá. Vymýšlela jsem různé odklápěčky a schovávačky, abych tam toho nalepila co nejvíc.


Na popisky jsem používala pravítkovou šablonu s písmenky a tenký fix.


A bylo to taky poprvé, co jsem s sebou na dovolenou vezla scrap pomůcky, tiskárnu Selphy a celé večery strávila lepením :-) bylo to moc fajn, manžel texty doplňoval malůvkami, já psala každý den deník a moc si to užila.


Pochopila jsem ale, že tohle  není cesta, protože ty měkké papíry to časté prohlížení nevydrží :-(


V zimě se pak objevil Project Life a nad stránkami Didi projektu jsem koulela očima a achala a chtěla to taky! Zakoupila jsem kapsy, vyvolala fotky, nalepila první dvě 12" kapsy a zjistila, že tohle pro mě není. Ten velký prostor  mě děsil a já nevěděla co si s tím počít.


Doufám, že je za ty tři roky je jistý posun a zlepšení znát :-))))

Takže jsem se rozhodla pro malé album a rok 2013 lepila do alba Snap od Simple Stories. Dopadlo to tak, že malá alba mám 3 a jsou narvaná k prasknutí :-))


Ještě v něm mám pár nedodělků, takže možná bude konečné dělení na alba 4 - jaro, léto, podzim, zima :-)

Práce na malém albu mě moc bavila. Velkou výhodou bylo, že se nemuselo nic moc plánovat. Stačilo při vyvolání fotek si rozmyslet, kterou fotku budu chtít velkou výraznou a zbytek vytisknout menší a přistřihnout nebo přizpůsobit kapse. Před těmi dvěma lety byly jen 3 designy kapes, takže všechno bylo jednodušší. Dnes už je výběr zase o dost větší.


V albu jsou i kapsy nedělené a dají se nalepit jako malá scrapbooková stránka.


PL jsem lepila po měsících, takže jsem nebyla svázána jednotlivými týdny. Do Snap alba jsem dokoupila měsíční rozdělovače, takže dělení je velmi přehledné.


Kdo z vás váhá zda do Project Life jít, může být toto album řešením. Plocha je malá, snadno se zaplní. V podstatě můžete vyvolat 2 fotky - jednu 6x4, druhou 3x4, dopíšete text a máte stránku hotovou :-) Zpočátku jsem nepotřebovala vůbec žádné kartičky a spotřebovala spoustu zbytkových papírů.

A protože se mi Snap alba moc líbí, stala se  mými pravidelnými alby pro letní deníky. A jak takový letní sahací deník lepím já, tak o tom vám povím  příště.


Těším se brzy Na lepenou !!!

Hezké dny :-)

2 komentáře:

  1. Moc krásné, Taky byl první počin deník u mě.) Jen pak jsem nepokračovala k tomu PL a deníkuji a scrapuji pořád

    OdpovědětVymazat