čtvrtek 9. března 2017

INSPIRACE... DIDI A MIXED MEDIA

Aneb pohádka o tom, jak Didi k rámečku přišla... Kdo mě zná, jistě ví, že scrapem jsem si ruce nikdy neušpinila :-) Irisce a jejím mixed media hrátkám se v Liberci vždycky vyhýbám obloukem. Jenže na každého jednou dojde! Znáte takové to pořekadlo - Podej jednomu prst a bude chtít celou ruku? Tak přesně tohle se mi stalo.


Jedna naše přeshraniční zákaznice byla naprosto nadšená z informace, že děláme i kurzy. Nabídla jsem jí, že kdyby se jich sešlo víc, mohu kurz vést i v němčině nebo angličtině. Slovo dalo slovo, domluvily jsme termín a paní mi nakonec řekla - Super, tak se budeme těšit na ten Mixed Media kurz... ?????!!!!!! Cože? O mixed media jsme tedy rozhodně nemluvily!!! :-) No ALE!!! Přece jí neřeknu, že ne... Přiznala jsem, že MM sice nedělám, ale rozhodně mohou s kamarádkami přijít a můžeme spolu trénovat :-) A abychom měly co trénovat, tak jsem prostě začla... Musím být alespoň o krok napřed, že?


Má příprava byla opravdu pečlivá. Začla jsem tím, že jsem strávila celý víkend na Youtube... Pak jsem tam strávila další víkend a ujistila jsem se, že je to úplná hračka :-))) Pak jsem udělala objednávku - hlavně věci, které byly dostatečně divné na to, aby se daly použít na cokoli jiného než na mixed media :-) Pak jsem probrala zásoby, pohledala všechno, co na normální scrap nikdy nepoužiju - šíleně barevné kytky, glitrové ozdoby, kraječky, krucánkové výřezy atd. Pak jsem to všechno nalepila na rámeček (uááá, vypadalo to strašidelně!), natřela bílým gessem (vypadalo to trochu míň strašidelně) a předstírala jsem, že si věřím a že to dobře dopadne. 


No pak jsem tam toho teda radši (fakt pro jistotu) nalepila ještě víc. A v této bílé fázi jsem si říkala, že MI TO JAKO FAKT JDE :-) Pořád to ale bylo málo bílé, tak jsem vrstvila a vrstvila... Až se to všechno začlo tak nějak slívat dohromady, tak jsem radši přestala a říkala si, že nastal čas na barvy. Ty Američanky tam vždycky jen tak halabala něco stříknou a je to. "Pro mimina", jak vždycky říkám Adámkovi...



A tady už jsou ty barvy... Jenže to bylo tak nějak moc barev. Litovala jsem, že jsem to nenechala bílé. Ale nechala jsem to uležet přes noc... A ráno to bylo ještě horší. Ta krásná hnědorezavá uschla do blátivě hnědé a to tedy ne!!! Vzala jsem celé plátno se vším, co na něm bylo nalepené, pod sprchu... Důkladně jsem silným proudem vody omyla veškerý pigment a modlila se, aby se mi to celé nerozlepilo (ale kdyby jo, tak vlastně asi ani neva). Až na kytky to přežilo celkem bez úhony, kytky jsem pak lepila pořád dokola, byly totálně promáčené a nešly moc dobře usušit. Jako asi by šly, ale byla jsem netrpělivá :-) Bohužel ani po sprše se hnědé fleky úplně neztratily a rámeček před hodem do koše zachránila na poslední chvíli jedna zákaznice, která se tu začala rozplývat nad tím, jak je to překrásné :-))) Tak jsem tomu dala poslední šanci...


... a řekla si, že horší už to nebude. Brala jsem ten rámeček jako testovací a prostě když už, tak už... Tak jsem to celé natřela na černo. A pak už to jelo... Celé jsem to důkladně zatřela lesklou černou akrylovou barvou a konečně si řekla, že z toho možná přece jen něco bude. Všechno se krásně spojilo, žádné nepodarky nebyly vidět. Nakonec jsem si vzala k ruce novinkové pasty od Tonic Studios a to bylo "to ono". Pasty jsou úžasně krycí i na tmavém podkladu a dodaly celému plátnu parádní šmrnc. Použila jsem odstíny Indian Gold, Powder Blue, Aquamarine a Peony Pink. A dost bylo řečí, teď už koukejte :)










Vyřezávací šablona krajky je jedna z mých nejoblíbenějších. Jen na ni u mého jednoduchého stylu málokdy dojde, ale tady padla jako ulitá. Není nádherná?


Poznáte co je zač tato krásná ozdoba? Jsou to středy kytiček od Prima Marketing, které u mě patří právě do té kategorie "za střízliva nikdy!". Ale v tomto případě mi přijdou úplně kouzelné. Prostě než se zbavíte věcí, které "rozhodně nikdy" nepoužijete, zkuste je využít jinak, než je běžné...


A tady celkový pohled... (Fotka je bohužel jen fotka a skutečnost myslím vypadá líp.) Byl to boj, ale jsem docela spokojená. Jen tedy nevím, kdo po mně bude uklízet ten stůl... Nebo to možná ještě nechám chvíli špinavé a střihnu si repete...


Kdo dočetl až sem, dostává medaily za trpělivost .-) Jste statečné, díky díky díky!


32 komentářů:

  1. Tak to je pecka. Škoda, že barvy po vyschnutí byli jiné. Na fotce to i v barvě vypadalo moc hezky. Jen tak dál. Už se těším na ty pasty, až budou k mání.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to super. U MM mám stejné pocity od to je hrůza až po to takhle by to šlo ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, když to nakonec opravdu dobře dopadne :-)

      Vymazat
  3. Didi nemám slov ! Skvělé ! Navíc si svět MM obohatila o novou techniku a to sprchování ! Krásné to máš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, jsi mě pobavila, nová technika "sprchování" :-))) Díky!

      Vymazat
  4. D O K O N A L É :-) Blanka Hubáčková

    OdpovědětVymazat
  5. Já se omlouvám, že to řeknu tak natvrdo, ale výstižnější slovo nemám.... "To je teda prda!!!!"

    OdpovědětVymazat
  6. Didi, jsi neuvěřitelná!!! naprosto luxusní plátno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leuško, ruce jsem si myla ještě dva dny!!! DVA DNY!!! Ty jediná mě snad pochopíš :-)

      Vymazat
    2. ano! já to naprosto chápu!!! :D

      Vymazat
  7. NEVĚŘÍM, že jsi nikdy nedělala MM! Tohle je úžasné! ❤

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to nema chybu, ramecek icela ta story. Kdyz jsi zacala o te sprse, tak by se ve me krve nedorezal! Ale jak videt, u tebefunguje vsechno a mm jakbysmet, tesim se na dalsi!! Jana Bennett

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, taky jsem počítala s tím, že ta sprcha bude dokonale destrukční, ale byla jsem mile překvapená :-) MM evidentně snese fakt hooodně vody!

      Vymazat
  9. je to fantastické, krásne farby aj štruktúra, rozhodne to chce repete :)

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá parádně! Mm není nic pro mě, nejspíš bych zůstala ve fázi, kdy je vše bílé :)

    OdpovědětVymazat
  11. Adélo, neměla jsem k tomu daleko. Ale říkala jsem si, že ty ženy by určitě u bílého rámečku zůstat nechtěly :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Didi já miluju tvoje blogy. Sprcha mě tedy dostala. Výsledek je naprosto fantastický a myslím, že budu potřebovat taky nějakou tu pastičku :-))))

    OdpovědětVymazat
  13. Didi, to je napínavé čtení.😀 Výsledek je úžasný. 👍

    OdpovědětVymazat
  14. Didi super, mě se MM táááák líbí, ale nemám na něj odvahu. Jsi žena činu a ta sprcha byla božííííí. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tedy, klobouk dolů. Obdivuji tvoji odvahu se sprchováním. To mne ještě nenapadlo. A docela souhlasím s návštěvnicí - mě by se plátno, s malými úpravami líbilo v první verzi. Nediv se, rezavá a hnědavá jsou moje oblíbené barvy. Co se mi líbí je, že jsi se nedala a plátno pokořila. Černé gesso je bezva hračka, schová ledaccos. Takže gratuluji k tvému prvopokusu. A jen tak, mezi námi, příště to nebude o nic snazší.

    OdpovědětVymazat
  16. Didi, úžasný experiment!! A jak Ti rozumím:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to je změna...s takové azurové do černa! Odvážná! Vypadá to dobře.

    OdpovědětVymazat
  18. Didi, to si děláte prču, že to je první pokus?!?!? :-D Je to bomba!!!! ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Největší PRDA to bude až to Didi příště strčí do mikrovlnky :). Se mi fakt hrozně líbí jak se ničeho nezaleknes. Plátno je luxusní - skoro jako divadelní kulisa. Prvotina a ještě dělána "bez dozoru" - neuvěřitelné :)

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné plátno Didi ... vůbec si Tě neumím představit s tak zamixovanýma rukama, že jsi je myla 2 dny ... a pojmenování sprchovací technika jsem se zasmála ... Markét je srandistka ... myslím, že i to bílé plátno mělo své kouzlo ...

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělá práce! Moc se mi plátno líbí.:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Úplne úžasné :) :) :) "Osprchovať" presolené špagety je jedna vec, ale odvážiť sa sprchovať rozrobené plátno - klobúk dole - ale ako sa hovorí: risk je zisk a v tomto prípade to vyšlo skvelo.:) Dada L.

    OdpovědětVymazat