úterý 21. března 2017

INSPIRACE... LAYOUT "DREAM BIG"

Před několika dny jsme na prodejně pořádali otevřenou dílnu. Přijela skvělá parta scrapžen z Brna a prostě jely... Byly dokonale připravené, stránky jim šly pěkně od ruky. Myslela jsem, že taky stihnu něco vytvořit, ale nějak se to zvrtlo... Nicméně album jsem po asi 5 měsících alespoň vytáhla zpod nánosu hromady věcí, otevřela ho, pokochala se pár hotovými stránkami a zařadila kartičky k jedné příšerné dvoustraně, která obsahovala tematicky i barevně naprosto nesourodé fotky. Ženám jsem ale celou dobu tak trochu (a v dobrém) záviděla, jak jim to hezky jde a bylo mi líto, že jsem toho nestihla víc.


Celý týden jsem pak zase poctivě pracovala a v pátek jsem si dopřála luxus volného dne. Ráno jsem jen zabalila pár objednávek a zbytek dne jsem pracovala na svém albu. Zjistila jsem, že je to čím dál náročnější, protože s tak velkým odstupem už nemám moc co psát. Mé poznámky jsou velice sporadické a pamět - o té ani nemluvím :-) Budu potřebovat asi hooodně "výplňových" kartiček. No ještě že mě to aspoň pořád baví!


S obrovskými mezerami před i po nyní scrapuji březen 2015. Fotky už mám ve velké míře připravené a zasunuté v příslušných kapsičkách, ale ty doprovodné texty, ty mě prostě ničí... Pořád si ale věřím a neztrácím naději! Stále kombinuji velké 12" stránky na úvod měsíce s PL stránkami. V březnu jsem jako tu nej událost hodnou 12" stránky jednoznačně zvolila návštěvu mých drahých scrapkamarádek - Iriska, Markét a Leuš. Přijely do Znojma a užily jsme si parádní dvoudenní mejdan :-)


Protože v březnu už mám hotovou jednu PL dvoustranu vytvořenou z kolekce So Fancy od Simple Stories, vybrala jsem si ji i pro svůj layout. Vždycky mi strašně dlouho trvá, než vymyslím kompozici. Tohle je má první stránka, na které je víc než jedna fotka. Dala mi pořádně zabrat a nakonec jsem jednu fotku musela kompletně ořezat a zminimalizovat, což jsem stále doufala, že nebudu muset udělat. Teprve až jsem se k tomu razantnímu kroku odhodlala, všechno do sebe hezky zapadlo. Protože holky přijely takovou dálku, výseky autíček mi přišly jako skvělá možnost, jak je využít.



Myslela jsem si, že stránka půjde rychle od ruky, když je natištěná už i s ozdobami a vlastně "připravená". Chyba lávky! Bylo to asi horší, než začínat od samého začátku. Pořád mi někde něco přebývalo nebo chybělo. Nápis Dream Big byl sám o sobě málo výrazný a když jsem zkusila použít nápis jiný, bylo to zase jako pěst na oko. Nakonec jsem se rozhodla využít nápis původní a trochu jej zvýraznit. Prvně jen tenkou černou fixou, pak jsem povolala do zbraně i bílou lihovku. Není to dokonalé, ale účel to splnilo.


Úplně nakonec přišlo na řadu zdobení. Použila jsem různé ozdoby z kolekce So Fancy - enamelky, svorky, kartonové rámečky a pár výseků. Vytáhla jsem i své parádní zlaté samolepky s nápisy, ta hesla nešlo nepoužít... Umíte si představit, jak probíhal holčičí mejdan, ne? Blah, blah, blah... :-)


Moc vám děkuji za nakouknutí a zase brzy naviděnou! Přeji vám prima den a nějakou tu hodinku na scrapování!


12 komentářů:

  1. Didi stránka sa podarila a je hezky barevna :-) drzim palce nech ti ide tvorenie od ruky. Tesim sa na dalsie super stránky 😉 😊

    OdpovědětVymazat
  2. krásna stránka, farebná a hravá, veľmi sa mi páči :)

    OdpovědětVymazat
  3. Didi, stále překvapuješ. :-) Taková barevná stránka se spoustou detailů i MM se tam objevuje. :-) Stránka je parádní a jak píšeš, všechno do sebe krásně zapadá. Skvělá práce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ty rámečky jsou boží. Musím je taky začít používat a nenechávat je zahálet v šuplíku. :-)

      Vymazat
  4. Ty jedeš! Krásná stránka! Rámečky také zanedbávám, musím je zas vytáhnout, třeba se budou někam hodit ;) Ale vidím svorky sešívačky ... tu miluji! Palec nahoru, ženo! <3

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, moc díky :-) Ta sešívačka je tam ale právě natištěná :-))) Jinak by se tam ale určitě taky na nějakou opravdovou místo našlo, taky je mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Při pohledu na první fotku sem si říkala jak Ti ty ozdoby a gesso na tom pytli drží :) Mám tyhle lehce předzdobené stránky moc ráda a Tobě se to povedlo na jedničku :).

    OdpovědětVymazat
  7. Didi je to paráda ... a jen lituji, že je Znojmo tááák daleko :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Didi to je perfektní !!!!
    A máš pravdu, natištěná stránka je snad největší scrapbookový oříšek. Ale tobě se to povedlo dokonale a to nepíšu proto, že ta stránka je i tak trochu o mně :-))
    Byl to báječný víkend a i ten následující a následující a doufám, že letos přibude do sbírky nějaký další ! :-)
    A ještě k textu - děláš z toho pěknou detektivku ! Jsem četla jak závodník abych už konečně viděla, jak to vypadá celé dohromady ! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Povedené, jak jinak:-) A ten kurz s volným tvořením nakopl i mě (samozřejmě ne s tak dokonalým výsledkem) - ale ráda bych další:-) Blanka H. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektní barevná stránka Didi, moc se mi líbí ... a to nemusím zrovna divočinu. A jinak dobrý nápad obtáhnout nápis černou a pak bílou lihovkou ... super ...

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná stránka, moc se mi líbí. Těším se na další tvůj článek. Líbí se mo jak krásně umyš napsat vše okolo :)

    OdpovědětVymazat