středa 19. července 2017

INSPIRACE... ASTRONAUTI

Dlouho jsem přemýšlela, jakou inspiraci pro vás vymyslím, ale když mi od Didi přišla razítka astronautů od My Favorite Things, bylo rozhodnuto. Astronauti jsou nyní mými nejpoužívanějšími razítky. Zkouším tvořit hvězdnou oblohu/vesmír a různé scény. Mou první astronautskou inspirací jsou dva vesmírní objevitelé na měsíci :-)


Pomůcky:
sada razítek MFT Space Explorer

Nejprve jsem si připravila papíry - základ přání, základní panel a maskovací papír.



Na maskovací papír jsem si obkreslila dezertní talíř, vystřihla a vznikla tak perfektní šablona pro Měsíc, na kterém budou astronauti stát. Obě vystřižené části jsem si schovala, protože "negativ" se mi bude hodit později :-). Poté jsem si na maskovací papír narazítkovala vybrané astronauty a vystřihla.


Pak už jsem vzala MISTI, natiskla na základní panel astronauty a přelepila je maskovacím papírem. V dalším kroku jsem nalepila šablonu měsíce a mohla se vrhnout na vesmírnou oblohu.


S tou jsem si vyhrála. Vybrala jsem odstíny Distress inkoustů - Fossilized Amber, Blueprint Sketch, Wilted Violet a Black Sooth. Pomocí "blendícího nástroje" jsem nejprve nahodile nanesla barevné odstíny inkoustu a potom celý panel přeblendila černým Distress inkoustem.
A protože co by to bylo za vesmír, kdyby tam nebyly hvězdy, vzala jsem si k ruce bílou akrylovou barvu a zlatý sprej. Pomocí štětce jsem pak obě barvy nastříkala na panel. Nakonec jsem celý panel přestříkala třpytivým Shimmer sprejem.



A teď je čas na odstranění maskování měsíce a použít negativ maskovacího papíru. Budu totiž vybarvovat měsíc - použila jsem Distress inkousty v odstínu Fossilized Amber,  Tea Dye a Gathered Twigs. Nastříkala jsem na Měsíc vodu a vytvořila tak "měsíční krátery" a následně celý Měsíc přetřela Wink of Stella. Po odstranění maskovacího papíru jsem si ale uvědomila svou chybu ... zbrkle jsem sundala veškeré maskování a nohy kosmonautů jsem nabarvila Distress inkousty :-(


Ale protože jsem byla spokojená s vytvořeným pozadí, řekla jsem si, že zabojuji a pokusím se svou chybu napravit při vybarvování fixami Copic Marker. Ne, že by to nebylo vidět, ale byla jsem celkem spokojená :-) Naembossovala jsem proto jeden z nápisů ze sady razítek a řekla si, že přání použiji.


 Doplnila jsem zlaté hvězdičky a nalepila na přáníčkový základ :-)
Nakonec jsem vzala přání na milost. A vy posuďte, zda si to zasloužilo ...


Krásný den všem!

6 komentářů: