úterý 22. června 2021

DIY TUTORIÁL... KRABIČKY NA PRALINKY LINDOR

Můj poslední příspěvek tady na blogu je z prosince 2020. Upřímně - myslela jsem, že je to ještě mnohem horší :-) Není to tak, že bych netvořila, právě naopak. Tvořím poměrně hodně, ale jakmile dokončím jeden projekt, vrhám se na další. Na focení a psaní není čas.

V poslední době jsem se na prodejně často setkávala s tím, že návštěvníci jsou nadšení naším obchůdkem, širokým a barevným sortimentem, ale vlastně neví, k čemu všechny ty krásné věci slouží. Přesto by si rádi něco pěkného odnesli. Jenže pokud se našemu hobby nevěnují, jedno razítko jim prostě parádu neudělá, na tom se jistě všechny shodneme :-) Proto jsem se pustila do tvoření roztomilých drobností, se kterými určitě parádu před kamarádkami udělají. Naše dárky slouží právě třeba jako pozornost pro kamarádku, kolegyni, milou sestřičku nebo třeba paní učitelku.

Jedním z těchto dárků je i malá krabička na pralinky Lindor od Lindt - do té na videu se vejdou tři. Z jednoho papíru 12x12" vyrobíte tyto krabičky dvě, ze zbytků pak další dvě menší krabičky na dvě pralinky - stačí zapojit trochu matematiky a upravit rýhování. 

A protože činy řeknou víc než 1000 slov (a obrázků), natočila jsem pro vás video se srozumitelným návodem. Možná vám to bude připadat jako spousta rýhování a stříhání, ale jakmile si jednou zkusíte krabičku sestavit, zjistíte, že na tom vůbec nic není a krabičku máte hotovou za 5 minut i s vybíráním papíru - a všechny víme, že tohle je ta nejhorší část :-)




Mimochodem - položila jsem ve videu jednu otázku a ráda bych upřímně znala vaši odpověď :-))) Máte nějaké tipy???


Děkuji za vaši návštěvu a těším se zase příště!



4 komentáře:

  1. jj udělat mašli je někdy téměř nemožné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Óóóó! Krása! A právě včas. Jdu rýhovat a sešívat. Díky Didi:). Na vázání mašliček už léta používám trik od Ilonky: http://pretty-papers.blogspot.com/2013/10/jak-uvazat-maslicku.html...ale s těmi hedvábnými stužkami, co máš na krabičkách to je téměř vždy uspokojivý výsledek i s klasickou tkaničkovou mašličkou. Jsou krásně poddajné, akorát tak široké a dokáží být i akorát tak nadýchané. A pěkné jsou i zmačkané:). Musím doobjednat...dochází mi:)

    OdpovědětVymazat
  3. Zkusila jsem vyrobit pár krabiček, jen tak pro radost je rozdala po kamarádkách.Já na mašličky používám, už ani nevím kde jsem to viděla. kousek utržené krabice, která má uvnitř lepenkovou vlnovku. do ní zapíchnu čtyři párátka nebo špejle a začnu uprostřed omotávat stužkou a zase uprostřed se stužka sejde a pomalu sesuneme ze špejlí a provlékneme na uzlík. můžeme omotat jednou, dvakrát i více a mášlička je tím bohatší. je to moc jednoduchá pomůcka a mašličky jsou krásné.

    OdpovědětVymazat